Στερεοφωνική εικόνα: Από τί εξαρτάται;

Reaction score
2.457
Μια και πειραματίζεσαι με την τοποθέτηση , μην ξεχνάς και το στοιχειωδώς βασικό κατά την γνώμη μου.

Παίζεις mono πρόγραμμα (καλύτερα και με φωνή) και προσέχεις το άκουσμα να έρχεται σημειακά από το κέντρο της σκηνής

Reaction score
4
Να το παμε και λιγο πιο παραπερα?
Το βαθος στην "εικονα" παιζει ρολο μονο απο την ποιοτητα των ηχειων?
Ακουσα προσφατα τα chario με τα τουιτερ Τ38 οπου δημιουργουν μεγαλο βαθος και μου εκανε μεγαλη εντυπωση.

Reaction score
4
Απάντηση: Στερεοφωνική εικόνα: Από τί εξαρτάται;

Επειδή,..... ότι βλέπω και δοκιμάζεται από ειδικούς, βελτιώνει την "στερεοφωνική εικόνα"..., λένε...,
μπορείτε να μου πείτε* αν ένα νέο μηχάνημα στο σύστημά μας , την επηρεάζει και πως ;

Δηλαδή πόσο και γιατί και από τι ;

* (πέρα από την τοποθέτηση των ηχείων, ας πούμε ότι είναι δεδομένα σωστό)

Reaction score
141
Κατα τη γνωμη μου παιζει ρολο η σωστη τοποθετηση των ηχειων στο χωρο επειτα ο ενισχυτης να εχει την δυνατοτητα ελεγχου του ηχειου και τελος η πηγη να ανταποκρινετε στην ποιοτητα της ηχογραφησης.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Στερεοφωνική εικόνα: Από τί εξαρτάται;

Κατα τη γνωμη μου παιζει ρολο η σωστη τοποθετηση των ηχειων στο χωρο επειτα ο ενισχυτης να εχει την δυνατοτητα ελεγχου του ηχειου και τελος η πηγη να ανταποκρινετε στην ποιοτητα της ηχογραφησης.
Ας πούμε ότι το έχεις καταφέρει αυτό και είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα.
Η ηχογράφηση είναι συγκεκριμένη και την γνωρίζεις.
Μπορεί να αλλάξεις κάτι πχ καλώδια και να αλλάξει η στ.εικ. ;

Και αν αλλάζει πως (περιγραφή) και γιατί (εξήγηση) και πόσο σε σχέση με τα υπόλοιπα. Μπορεί δηλαδή η αλλαγή του καλωδίου να επηρεάσει όσο ή πηγή ;

Που το πάω....
Βλέπω περιγραφές που είναι παράλογες και .......

Οι παραπάνω ερωτήσεις είναι γενικές, δεν σε ανακρίνω petkef :137:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.301
Ο διαχωρισμός των καναλιών μιας συσκευής καθώς και η ανάδειξη των λεπτομερειών (ανάλυση) είναι αυτά που επηρεάζουν τη στερεοφωνική εικόνα.

Με λίγα λόγια συσκευές με καλή, βλέπε ανεξάρτητη για κάθε κανάλι, τροφοδοσία και ποιοτικά υλικά έχουν καλύτερη εικόνα σε σχέση με υποδεέστερες σε αυτούς τους τομείς.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.214
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος