Συμβουλή για Τοποθεσία Ηχείων 7.1 και προβολέα

Reaction score
1
Στο σπίτι μου που χτίζεται τώρα έχω αφήσει ένα χώρο 4 χ 6 μέτρα και ύψος 3 μέτρα που θα είναι αποκλειστικά για Εικόνα από προβολέα και ακροάσεις. Δεν έχει παράθυρα - μόνο μία πόρτα.

Στο δωμάτιο θα υπάρχουν 2 σειρές θέσεων, 1 στα 3.5 μέτρα από την οθόνη και 1 στα 5 μέτρα.

Θα σας παρακαλούσα να κρίνετε αν τα πιο κάτω είναι στη σωστή κατεύθυνση η μήπως έχω κάνει κάποιο λάθος η κάποια παράληψη.:crazy_1: Οι σουβατζήδες ξεκινάνε σε 1 βδομάδα και ότι αλλαγές είναι να κάνω θα πρέπει να τις κάνω αυτή την βδομάδα. Ευχαριστώ προκαταβολικά.....

Έχω δώσει οδηγίες στους ηλεκτρολόγους για:

ηχεία μπροστά - δεξιά και αριστερά από την οθόνη προβολής (Πλάτος 2.5 μέτρα) στο 1μέτρο πάνω από το πάτωμα και για το κεντρικό κάτω από την οθόνη. Επίσης πρίζα και σήμα για sub στην αριστερή γωνία.

2 περιφεριακά ηχεία στους πλάγιους τοίχους στα 3.5 μέτρα από μπροστά στα 2μέτρα ύψος.

2 περιφεριακά ηχεία στον πίσω τοίχο 1 μέτρο μέσα από την κάθε γωνία και πάλι στα 2 μέτρα ύψος

Για τον προβολέα μετά από υπολογισμούς, τα 4.5 μέτρα απόσταση στη οροφή φαίνονται αρκετά για τα περισσότερα μοντέλα. Έχει ήδη μπεί σωλήνας 5cm για να περάσει HDMI κλπ.

Reaction score
1
Τα περιφεριακά νομίζω τα έχεις βάλει πολυ ψηλα.
Το ζητούμενο είναι όταν κάθεσαι στις πολυθρόνες να δεις ταινία να είναι λίγο πιο πάνω απο το ύψος του αυτιού σου περίπου 75cm.
Αυτό τουλάχιστον ,νομίζω, ισχυρίζεται το πρότυπο THX.

Επίσης αν η οθόνη προβολής δεν είναι σταθερή μην ξεχάσεις να στείλεις αναμονή πεύματος στο ύψος του "ρολού".
Πες στον ηλεκτρολόγο τα καλώδια του ρεύματος να μήν διασταυρώνονται με αυτά του σήματος των ηχείων αλλά και της εικόνας.

Αποφάσισε σε ποιό σημείο θα τοποθετήσεις ένα καλό UPS για την προστασία του προβολέα.

... Και τέλος και πιο σημαντικό το ρεύμα που θα τροφοδοτεί τον ενισχυτή σου να έρχεται απευθείας απο τον πίνακα με ξεχωριστή δική του ασφάλεια τουλάχιστον με υποδομή για 30Α (καλά αυτό εξαρτάται απο τα χαρακτιριστικά του ενισχυτή).

Ομοίως χωριστή ασφάλεια 10Α κάνε και για το δίδυμο UPS-Projector.

Αυτά μπορώ να σκεφτώ για την ώρα...

Reaction score
1
Τα περιφεριακά νομίζω τα έχεις βάλει πολυ ψηλα.
Το ζητούμενο είναι όταν κάθεσαι στις πολυθρόνες να δεις ταινία να είναι λίγο πιο πάνω απο το ύψος του αυτιού σου περίπου 75cm.
Αυτό τουλάχιστον ,νομίζω, ισχυρίζεται το πρότυπο THX.

Επίσης αν η οθόνη προβολής δεν είναι σταθερή μην ξεχάσεις να στείλεις αναμονή πεύματος στο ύψος του "ρολού".
Πες στον ηλεκτρολόγο τα καλώδια του ρεύματος να μήν διασταυρώνονται με αυτά του σήματος των ηχείων αλλά και της εικόνας.

Αποφάσισε σε ποιό σημείο θα τοποθετήσεις ένα καλό UPS για την προστασία του προβολέα.

... Και τέλος και πιο σημαντικό το ρεύμα που θα τροφοδοτεί τον ενισχυτή σου να έρχεται απευθείας απο τον πίνακα με ξεχωριστή δική του ασφάλεια τουλάχιστον με υποδομή για 30Α (καλά αυτό εξαρτάται απο τα χαρακτιριστικά του ενισχυτή).

Ομοίως χωριστή ασφάλεια 10Α κάνε και για το δίδυμο UPS-Projector.

Αυτά μπορώ να σκεφτώ για την ώρα...
Σάββα, ευχαριστώ.

Όσο αφορά τα περιφεριακά, με προβληματίζει το ότι πιο χαμηλά θα εμποδίζουν στον διάδρομο.

Η οθόνη θα είναι σταθερή και ευτυχώς που ανέφερες το UPS.:cool_4:
Μάλλον θα τους βάλω να περάσουν καλώδιο από την πρίζα του προβολέα προς την αποθήκη για να βάλω εκεί το UPS.

O ενισχυτής θα έχει γραμμή δικιά του από τον πίνακα.
Προς το παρών τουλάχιστον δεν με βλέπω για ενισχυτή που θα χρειάζεται περισσότερα από 10Α.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.489
Members
38.188