Συμβουλή για αγορά lcd σε άσχετο....

Reaction score
0
H παλιά καλή μου crt έβγαλε καπνούς πριν μερικές μέρες....

Πάω ολοταχώς για μια lcd κατά προτίμηση στις 37" αλλά παίζει και να μείνω στις 32" αν τα λεφτά αποδειχθούν υπερβολικά πολλά...

Το πρόβλημα είναι ότι είμαι εντελώς άσχετος με τα τηλεοπτικά και με τις επερχόμενες τεχνολογίες σε αυτόν τον τομέα (ψηφιακά κανάλια, HD, κλπ)...

Βοηθήστε χριστιανοί...Πείτε κανένα μοντέλο που να συγκεντρώνει τις προτιμήσεις σας...

Για να γίνω λίγο πιο συγκεκριμένος...
Τι πρέπει να διαθέτει η τηλεόραση για να να είναι συμβατή με τα καινούργια καλούδια ώστε να μην θεωρείται ξεπερασμένη σε 1 χρόνο ???
Ακούω διάφορα για νέα ψηφιακά φορματ αλλά δεν ξέρω πόσο γρήγορη θα είναι η επικράτησή τους ούτε αν αξίζουν ΣΗΜΕΡΑ τα χρήματα...

Η χρήση της θα είναι συμβατικά τηλεοπτικά κανάλια, ταινίες στο dvd (δεν με ενδιαφέρουν καθόλου και δεν θέλω να πληρώσω τα τυχόν καλά ηχητικά της μιας και για τέτοια χρήση θα συνδεθεί στο Home cinema....), και μάλλον μπόλικο X-BOX από τον γιό μου...

Εννοείται ότι ψάχνω για τηλεόραση με best value for money...
Ζητάω πολλά ???

Να προσθέσω ότι η απόσταση θέασης είναι στα 3-3,5μ (εξ' ού και η προτίμησή μου στις 37"), και δυσκολεύομαι να ανέβω πάνω από τα 1.500,00 ευρώ...

Reaction score
0
Πολύ καλή επιλογή είναι η LG 37LB1R στα 1500 ευρώ.
Έχει 2 δέκτες για να βλέπεις 2 κανάλια ταυτόχρονα (PIP, POP), 2 scart (1 RGB), 1 HDMI & component (συμβατότητα για μελλοντικές συνδέσεις με συσκευές υψηλής ευκρίνειας), AV in, S-video, Audio out (Για να ακούς ΚΑΙ τα τηλεοπτικά κανάλια μέσω του home cinema), VGA για σύνδεση με υπολογιστή και πολύ καλή απόδοση και ποιότητα εικόνας για την κατηγορία της. Το service (αχρείαστο να είναι) της LG είναι υποδειγματικό. Η ανάλυσή της είναι 1366χ768 (δεν είναι δηλαδή Full HD), αλλά σε αυτές τις διαστάσεις και σε αυτή την απόσταση θέασης δεν θα δεις διαφορά. Με λίγα λόγια είναι best value for money. Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι 2 δέκτες μπορείς να δεις και την LG LC2R που είναι και φθηνότερη.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Reaction score
0
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Εκτός από την ΑΜΟΙ (37 ή 42'') δες και αυτές:
Ευχαριστώ για τις προτάσεις...

Για την ΑΜΟΙ 42 ζήτησα τόσο στο αντίστοιχο πόστ όσο και με πμ πληροφορίες για το power-bue, αλλά δεν πήρα απάντηση... :(

Reaction score
0
ΘΕΟΘΑΝ said:
Χρήστος Ακρατόπουλος said:
Εκτός από την ΑΜΟΙ (37 ή 42'') δες και αυτές:
Ευχαριστώ για τις προτάσεις...

Για την ΑΜΟΙ 42 ζήτησα τόσο στο αντίστοιχο πόστ όσο και με πμ πληροφορίες για το power-bue, αλλά δεν πήρα απάντηση... :(

Σόρρυ...τώρα είδα την απάντηση στα π.μ μου...

Reaction score
0
Εδώ και 3 μέρες διαβάζω ανελλιπώς θέματα γύρω από τις lcd προσπαθώντας να καλύψω μέρος της άγνοιάς μου και μου έχει δημιουργηθεί μια απορία...

Καταλαβαίνω ότι οι πραγματικές full HD οθόνες ΘΑ έχουν πολύ καλή εικόνα ΟΤΑΝ θα τροφοδοτούνται από το αντίστοιχο σήμα...
Καλά ως εδώ το εμπέδωσα....
ΑΝ όμως κάποιος δεν διαθέτει δορυφορικό ψηφιακό δέκτη (και λόγω διαθέσιμου χρόνου μάλλον δεν θα αποκτήσει...), δεν θέλει να μπλέξει το pc του με την τηλεόραση (αρκετά έχει ήδη μπεί στην ζωή μας...), και απλά θέλει να βλέπει επίγεια κανάλια και μερικές ταινίες στο dvd του με την μέγιστη δυνατή ποιότητα, ΓΙΑΤΙ να πάρει ΤΩΡΑ μια τέτοια τηλεόραση (και πιθανώς να την πληρώσει ακριβότερα και ΧΩΡΙΣ να επωφεληθεί από την εξέλιξη των επόμενων ετών...) αν η προοπτική εκπομπής τέτοιων σημάτων και διάθεσης αντίστοιχων ταινιών dvd (τουλάχιστον στην Ελλάδα) είναι ΧΡΟΝΙΑ μακρυά ???

Η όλη ιστορία μου θυμίζει πολύ την βλακεία που είχα κάνει όταν πριν μια 9ετία περίπου αν θυμάμαι καλά είχα αποκτήσει ένα από τα πρώτα dvd-players στην Ελλάδα, το οποίο είχα ΤΟΤΕ πληρώσει 270.000 δραχμές, δεν έπαιζε τίποτε άλλο πλην δισκάκια περιοχής 2 (ούτε καν πειρατικά CD...!!!), για τουλάχιστον 6μήνες δεν έβρισκα καν δισκάκια στα βίντεο-κλάμπ, όταν τα βρήκα ανακάλυψα με τρόμο ότι λόγω του φορμάτ προβολής έβλεπα στην μισή οθόνη της 4/3 τηλεόρασής μου, και φυσικά μέσα σε χρονικό διάστημα 2-3 ετών η τιμή των συσκευών έπεσε 10 φορές κάτω και πια παίζανε τα πάντα....
Είμαι πολύ προβληματισμένος μην συμβεί κάτι αντίστοιχο....

Reaction score
0
Σωστη η λογικη σου, αλλα αν θες να την ασπαστεις στο μεγιστο, τοτε απλα ξαναπαρε μια CRT 16/9 32", θα βλεπεις το τηλεοπτικο σου σημα καλυτερα απο οποιαδηποτε LCD/Plasma εκει εξω οσα λεφτα και να κανει, θα βλεπεις και τα DVD σου μια χαρα και σε 16/9 χωρις μπαρες πλεον, και σε 2 χρονια αγορασε μια 1080p οτι μεγεθους θελεις, στις μισες τιμες απο σημερα, παρεα με ενα blueray/hd-dvd combo player των 200 ευρω και θα εισαι αρχοντας.

Με λιγα λογια, αυτο που θελω να πω, ειναι οτι μην ψαχνεις δικαιολογια (δε θελω να συνδεσω PC, δεν εχω δορυφορικο κλπ) για να παρεις τηλεοραση 1366x768 επειδη οι 1080p ειναι "ακριβες". Αν θες να βλεπεις τηλεοπτικο σημα και DVD η CRT ειναι ακομα αρχηγος, και θα παρεις 32" πολυ καλη στο 500αρικο....και φυλα τα υπολοιπα 1000 για μια 1080p σε 2 χρονια...
Αν ειναι ομως να παρεις τωρα κατι καλυτερο (σε αναλυση) δεν ειναι αμαρτια να τσιγκουνευτεις τα 300-400 ευρω και να παρεις κατι που θα ειναι obsolete σε 2 χρονια? Δωσε 1900 και παρε την Sharp 37" 1080p (για παραδειγμα....υπαρχουν και αλλες) και τουλαχιστον δε θα χρειαστεις αλλαγη για την επομενη 5αετια.

VG

Reaction score
0
Και ποιος εγγυαται οτι και οι σημερινες full HD δεν θα ειναι αχρηστες σε 5-10 χρονια;
Δεν εχει HDMI 1.3,δεν εχει andvanced filter output :lol:,δεν ψηνει καφε,αρχαιολογία σου λεω....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.279
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.