Συμβουλη για subwoofer

Reaction score
0
Γεια σας.Εχω το εξης συστημα: sacd player sony scd-xe597 , ενισχυτης nad c320 , ηχεια
audio spectrum TLS 30.O ηχος του συστηματος ειναι πολυ καλος (ειδικα αν σκεφτητε τα λεφτα που εχει κοστισει), αλλα του λειπει παλμος και εκταση στα χαμηλα οποτε σκεφτομαι να του προσθεσω ενα sub.Εχω βρει το Β&W ASW - 500 me 480 ευρω.Θελω να ρωτησω ποια ειναι η γνωμη σας για το συγκεκριμενο sub, η αν εχετε να προτεινεται καποιο εως τα 500 ευρω.Σας ευχαριστω

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Ο ήχος είναι πολύ καλός γιατί οι συσκευές που έχεις πάρει είναι άριστες για τα λεφτά τους, με μόνη ένσταση τα ηχεία που είναι λίγο παλιά. Αν τα αλλάξεις με κάτι πιο σύγχρονο θα ακούσεις κάποιες διαφορές.

Τα TLS30 αν θυμάμαι καλά είναι ηχεία transmission line τα οποία βγάζουν εντυπωσιακά χαμηλά για το μέγεθός τους αλλά μάλλον κάπως μονοκόμματα... (One note bass το λεν οι Αγγλοσάξωνες). Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι πλέον είναι κάποιας ηλικίας...

Το θέμα sub τώρα είναι πολύ σύνθετο. Έχει να κάνει πρώτα με τον χώρο σου. Αν ο χώρος είναι μικρός κατά πάσα πιθανότητα το sub θα μπουμάρει με αποτέλεσμα να μην ακούς τίποτα παρά ένα εκτεταμένο βόμβο στα χαμηλά.

Άρα αν έχεις μικρό χώρο μην το σκέφτεσαι καν (μικρός θεωρείτε κάτω από 12-15 τ.μ) Καλύτερη λύση θα είναι να αλλάξεις τα TLS30 μέ ένα ηχείο με πιο εκτεταμένα και πιο γρήγορα χαμηλά.

Αν τώρα ο χώρος σου είναι πιο μεγάλος τότε άνετα μπορείς να προχωρήσεις στην αγορά sub. To Β&W είναι πολύ καλό αλλά δεν είναι λίγο υπερβολή να δώσεις για sub περισσότερα λεφτά απ' ότι για ενισχυτή???
Δες καλύτερα το Yamaha YST SW315 που είναι αρκετά πιο οικονομικό.

Αν τώρα είχα εγώ 500€ τι θα έκανα:
α) θα αγόραζα ένα νέο ζεύγος ηχείων βάσης ή δαπέδου ανάλογα με τον χώρο μου.
β) αν μου έλειπε και πάλι το χαμηλό θα επένδυα σε ένα ποιο φθηνό sub
γ) με τα λεφτά που θα μου περίσσευαν θα αγόραζα δίσκους για να ακούω!!!

Reaction score
0
Εχεις δικιο για την σχεση κοστους ενισχυτη-Sub, αλλα σε μερικους μηνες θα αρχισω την αναβαθμιση ολου του συστηματος, και η ελλειψη παλμου και εκτασης στα χαμηλα ειναι καπως ενοχλητικη στα αυτια μου γι αuτο κα αρχιζω τωρα με το Sub. O χωρος ακροασης ειναι 35τμ και το πατωμα απο μαρμαρο. Θα ειναι αρκετο το ASW500 για αυτο το χωρο;Τι γνωμη εχεις για το energy exl-s 10;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
αν είναι να προχωρήσεις σε αναβάθμισή τότε εντάξει... Ο χώρος σου είναι ικανοποιητικός αλλά θα πρέπει να προσέξεις το τι αγοράζεις ώστε να "δέσει" με το υπόλοιπο σύστημα...

Γι΄αυτό καλύτερα δεν περιμένεις λίγο να αρχίσει η αναβάθμιση και μετά, αν σου χρειάζετε, να πας για sub???

Τα 500€ μπορείς να τα διαθέσεις αργότερα για καλύτερο ενισχυτή και ηχεία!!!

Σε αυτή την περίπτωση θα κοιτούσα να δώσω πρώτα τον ενισχυτή, θα κρατούσα το Sony και με τα λεφτά από το NAD και τα 500€ θα χτυπούσα ένα καλύτερο ενισχυτικό!!!

Reaction score
50
Επειδή είμαι κι εγώ λάτρης των χαμηλών θα σου πρότεινα ν' ακούσεις και το CHT-10R της Velodyne (νομίζω ότι θα είναι μέσα στο budget - αν όχι κοίτα το CHT-8R). Δεν τα έχω ακούσει μεν αλλά από forums του εξωτερικού έχουν πάρει πάρα πολύ καλές κριτικές (έχουν και τηλεκοντρόλ!).

Check this out:

http://www.avtalk.co.uk/forum/index.php?t=msg&th=9665&prevloaded=1&rid=4636&SQ=1102608476&start=0

Reaction score
7
Εχεις δικιο για την σχεση κοστους ενισχυτη-Sub, αλλα σε μερικους μηνες θα αρχισω την αναβαθμιση ολου του συστηματος, και η ελλειψη παλμου και εκτασης στα χαμηλα ειναι καπως ενοχλητικη στα αυτια μου γι αuτο κα αρχιζω τωρα με το Sub. O χωρος  ακροασης ειναι 35τμ και το πατωμα απο μαρμαρο. Θα ειναι αρκετο το ASW500 για αυτο το χωρο;Τι γνωμη εχεις για το energy exl-s 10;
Προτιμω το energy exl-s 12...
Εχει και επιλογη  music-cinema και αλλαγη φασης σε μοιρες....
Να μην ηταν και bass reflex....
Πολυ καλο και για μουσικη και για ταινια (γυρω στα 700Ε απο οσο ξερω) με πολυ ελεγχο στις χαμηλες

Mακαρι να ειχα και εγω μαρμαρο στο δαπεδο....

Εχε στο μυαλο σου ομως οτι αν ακουσεις κατι καπου δεν ειναι σιγουρο οτι στο χωρο σου θα ακουγεται το ιδιο...
Επισης η τοποθετηση του sub σε μια γωνια ενισχυει τις χαμηλες συχνοτητες τουλαχιστο 9dB, οποτε το χωρο σου θα τον καλυπτει ανετα...

Reaction score
0
....Διαβασα το καινουργιο τευχος του ηχου.....μου ανοιξε την ορεξη για ηχεια!!!!! :lol: μαλλον θα το παρατησω το sub και θα παω για wharfedale diamond 9.5.....απο βδομαδα θα προσπαθησω να τα ακουσω

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
ότι και να πάρεις πάντως σκέψου και την μελλοντική αναβάθμιση....

Α'π ότι θυμάμαι ο 320 έχει pre-out οπότε καλή κίνηση είναι να πάρεις και έναν τελικό ενισχυτή και να πειραματιστείς με την διενίσχυση!!!

Σίγουρα ότι ηχεία και να πάρεις θα θέλουν κάτι παραπάνω από τον ενισχυτή σου!!!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
....Διαβασα το καινουργιο τευχος του ηχου.....μου ανοιξε την ορεξη για ηχεια!!!!! :lol:   μαλλον θα το παρατησω το sub και θα παω για wharfedale diamond 9.5.....απο βδομαδα θα προσπαθησω να τα ακουσω
Κι εγώ θεωρώ σωστότερη κίνηση την αλλαγή των ηχείων σου. Εξοπλίσου με υπομονή και "βουρ" για ακροάσεις! :wink:

Reaction score
0
Tελικα τα "τσιμπησα" τα diamond 9.5! :D Tα ακουσα στον νακα και να πω την αληθεια στην αρχη με ξενισαν καπως ...ο λογος ηταν πολυ πιο ξεκουραστα και απαλα απο τα tls-30 που στην αρχη νομισα οτι υπολειποταν σε λεπτομερια.....μετα αρχισα να συνειδητοποιω οτι απλα ειχα συνηθισει στον ηχο των tls-30....και τελικα τα αρπαξα!Ακουσα και τα 9.6 αλλα δεν μου αρεσαν καθολου... πολυ διογκωμενη χαμηλομεσαια περιοχη.Θα ηθελα να ρωτησω τι πιστευεται να τους ταιριαζει απο πλευρας ενισχυτη γιατι ο nad 320 μου φαινεται οτι τους πεφτει λιγος.Σας ευχαριστω

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
αν σου άρεσε ο ήχος του nad 320 τότε ο nad 352 είναι μονόδρομος...

Τώρα αν θες να δοκιμάσεις κάτι το διαφορετικό σε αυτή περίπου την κατηγορία τιμών υπάρχουν επίσης

a) Rotel RA-02
b) Cambridge Audio Azur 640A
c) Marantz PM 4400 OSE
d) Arcam A65

προσωπικά θα προτιμούσα τον NAD ή τον Rotel και ίσως τον Arcam...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.711
Members
38.482
Νεότερο μέλος
marina zakalka