Συνδεση equalizer, ενισχυτη και πικαπ

Reaction score
0
Γεια σας, θα ηθελα τα φωτα σας. εχω εναν ενισχυτη kenwood ka-4020, equalizer sansui se 77, και ενα πικαπ. Πως μπορω να ακουω τον ηχο απ το πικαπ μεσω του equalizer? το equalizer ειναι συνδεδεμενο στο tape 2 του ενισχυτη. επισης εχω συνδεσει cd στη θυρα cd, tuner στο tuner, και ενα pc στο tape 1. ολα εκτος απ το πικαπ (που ειναι στο phono), μπορω να τα ακουσω μεσω equalizer. τι κανω λαθος?

καποιες φωτογραφιες απ τον ενισχυτη και το equalizer

Attachments

Reaction score
1.119
Γεια σας, θα ηθελα τα φωτα σας. εχω εναν ενισχυτη kenwood ka-4020, equalizer sansui se 77, και ενα πικαπ. Πως μπορω να ακουω τον ηχο απ το πικαπ μεσω του equalizer? το equalizer ειναι συνδεδεμενο στο tape 2 του ενισχυτη. επισης εχω συνδεσει cd στη θυρα cd, tuner στο tuner, και ενα pc στο tape 1. ολα εκτος απ το πικαπ (που ειναι στο phono), μπορω να τα ακουσω μεσω equalizer. τι κανω λαθος?

καποιες φωτογραφιες απ τον ενισχυτη και το equalizer
πρέπει να υπάρχει phono stage για να το περάσεις στον ενισχυτή σου.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.323
Με τον συγκεκριμένο ενισχυτή και όπως είναι υλοποιημένο το input selector απλά δεν γίνεται.
Θα έπρεπε τα tape loops να επιλέγονται επιπρόσθετα από το δικό τους selector. Ακόμα και το rec out να βάλεις στο source δηλ στο Phono αν το έχεις επιλέξει, δεν μπορείς να πας μετά στο tape2 που έχεις συνδέσει το equalizer.
Χρειάζεσαι άλλον ενισχυτή.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.051
τι κανω λαθος?
Τίποτε. Δεν γίνεται. Μπορεί να γίνει όμως, επεμβαίνοντας στο εσωτερικό του ενισχυτή. Ο απλούστερος τρόπος -και χωρίς να αλλοιωθεί η αρχιτεκτονική της συνδεσμολογίας του ενισχυτή- είναι η πρόσθεση ενός μεταγωγού tape monitor στην είσοδο tape 1. Κάποιος ηλεκτρονικός που ξέρει τη δουλειά του, μπορεί να την κάνει την επέμβαση. Κάντε ένα τηλεφώνημα στον κ. Σάκη. Εναλλακτικά, πάρτε έναν άλλο ενισχυτή με ρητό επιλογέα tape monitor, ή ακόμα καλύτερα, ένα σετ προενισχυτή με phono και τελικού.

AccuTapeMon.jpg

Last edited:

A

AKARL

Guest
Μια άλλη εναλλακτική θα μπορούσε (?) να είναι:

Αγοράζεις ένα οικονομικό εκσωτερικό φόνο στο οποίο συνδέεις το πικάπ. Το φόνο το συνδέεις στο σόουρς ιν του εκουαλάϊζερ και από το σόουρς άουτ του εκουαλάϊζερ συνδέεις στο τέϊπ 2 του κένγουντ.

Costas, John ήντα λέτε;

Reaction score
0
Σας ευχαριστω ολους πολυ για τις απαντησεις σας. Μια τελευταια ερωτηση, να χρησιμοποιησω ενα ενισχυτακι της πλακας το lepai lp-838 που το εχω ηδη? (σαν προενισχυση για το πικαπ), η ειναι κριμα για την ποιοτητα του ηχου?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.051
Όχι, αυτός είναι ενισχυτής line. Χρειάζεστε προενισχυτή riaa, έστω έναν φθηνό σαν αυτόν που λέει παραπάνω ο AKARL.

ika

News
Reaction score
15.336
Νομίζω πρέπει να γίνεται και ως εξής:
1. Πικάπ -> Εξωτερικό phono -> Tape 1 IN
2. REC OUT SELECTOR : Tape/DAT 1->2

3. το PC στο AUX και REC OUT SELECTOR : Source

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.323
Το pc είναι αδιάφορο το που θα συνδεθεί.
Το rec selector στο source είναι λάθος στην συγκεκριμένη επιλογή μιάς και το phono θα είναι στο tape 1, άρα θέλει tape 1 to tape 2 το rec selector.

ika

News
Reaction score
15.336
Αυτό λέω για να ακούγεται το πικάπ, βήματα 1 & 2.

Το βήμα 3 είναι για να ακούγεται και το PC, ελπίζοντας με την ρύθμιση SOURCE να πηγαίνει ο ήχος του στον ισοσταθμιστή.

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Τς εκδιδομένης... Ήθελα να ξέρω τι τα θέλουν τα 2-3 tape loop (έστω, rec out...) κάποια σύγχρονα υπερμηχανάκια, όταν δεν έχουν "tape monitor";;; :errwhat:(Βέβαια, στα νιάτα μου αυτό σήμαινε τρικέφαλο κασσετόφωνο και μόνο... Και εκουαλάιζερ πχ)
Φταίω εγώ που λέω ότι οι πλακέτες είναι ΝΟΣ από τα 70ς - 80ς; :D
Μπορεί βέβαια η (όποια) εταιρειάρα, να μην έχει μηχανικούς ικανούς να διορθώσουν ένα προενισχυτικό σχέδιο, η να μην έχει λεφτά για να τους πληρώσει... 8-)

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.241
Members
38.292
Νεότερο μέλος
SotosΑ