Συστημα pc ηχειων με subwoofer πανω?

Reaction score
0
Xαιρεται! :)
Θα ηθελα να αγορασω ενα νεο συστημα ηχειων για το pc μου, κατα προτιμηση 5.1, αλλα με subwoofer που να τοποθετειται πανω στο τραπεζι και οχι στο πατωμα (για να μην ενοχλειται ο γειτονας απο κατω...) Υπαρχει συστημα ηχειων με τετοια δυνατοτητα ή μόνο 2.1?

Timaras

Reaction score
2.153
Δεν υπάρχει sub για τραπέζι ή για πάτωμα φίλε!
Το βάζεις όπου εσύ κρίνεις οτι παίζει καλύτερα.Τώρα αν δε θες να ακούγεται τόσο πολύ κάτω,
βάλτο να κάτσει σε ένα κομμάτι φελλό πάνω.
Εξάλλου,αν δεν παίζεις μεσημέρι ή αργά το βράδυ,ποιός ο λόγος να ζορίζεσαι εάν θα ακούγεται
στον κάτω όροφο?Αν ενοχλείται ο από κάτω ίσως θα πρέπει να σκεφτεί να μείνει σε καμιά
μονοκατοικία!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Συστημα pc ηχειων με subwoofer πανω?

Δεν υπάρχει sub για τραπέζι ή για πάτωμα φίλε!
Το βάζεις όπου εσύ κρίνεις οτι παίζει καλύτερα.Τώρα αν δε θες να ακούγεται τόσο πολύ κάτω,
βάλτο να κάτσει σε ένα κομμάτι φελλό πάνω.
Φιλε μου, απ οτι ξερω το subwoofer μπαινει κατω δεξια στο γραφειο.

Εξάλλου,αν δεν παίζεις μεσημέρι ή αργά το βράδυ,ποιός ο λόγος να ζορίζεσαι εάν θα ακούγεται
στον κάτω όροφο?Αν ενοχλείται ο από κάτω ίσως θα πρέπει να σκεφτεί να μείνει σε καμιά
μονοκατοικία!
Δεν εχουν ολη την ευχερια να μετακομισουν. Εξαλλου ο αλλος δε μπορει να ακουει καθε βραδυ στις 11 την 7η Συμφωνια του Σουμπερτ...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.569
Απάντηση: Re: Συστημα pc ηχειων με subwoofer πανω?

Φιλε μου, απ οτι ξερω το subwoofer μπαινει κατω δεξια στο γραφειο.
.......αν έχεις βάλει κάτι άλλο αριστερά κάτω. Αλλιώς γιατί όχι αριστερά? Ή στη μέση, αν δεν ενοχλούνται τα πόδια?

Reaction score
0
Απάντηση: Συστημα pc ηχειων με subwoofer πανω?

Δε ξερω αν μιλας σοβαρα ή κανεις πλακα:) Παντως με μια απλη αναζητηση στο google θα δεις οτι η σωστη τοποθετηση του subwoofer ενος πολυκαναλου συστηματος ηχειων ειναι κατω δεξια.
Μπορουμε τωρα να μιλησουμε για το θεμα? Υπαρχουν ηχεια 5.1 που να βαζεις το subwoofer τους στο γραφειο?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Όχι.
Γιατί το sub είναι λάθος να μπεί στο γραφείο.
Λόγω των κραδασμών είναι επιβλαβές για τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά(μητρική,κάρτα,γραφικών,σκληροί δίσκοι κτλ..)

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.569

Mιλάω σοβαρά, αστειευόμενος. :126:

Εγώ πάλι, που σε κάποια dvd ρυθμίσεων 5.1 το δείχνει αριστερά, πειράζει? :114: Το sub, το παίρνεις και το πας βόλτα στο δωμάτιο, και το αφήνεις εκεί που υπάρχουν οι μικρότερες ακυρώσεις, ή τονώσεις στο ηχητικό φάσμα για το οποίο είναι υπεύθυνο (συνήθως κάτω των 120Hz). Εξ αιτίας αυτού χάνεται (ή θα πρέπει να χάνεται) στο χώρο, με την έννοια ότι δεν πρέπει να μπορεί κανείς να προσδιορίσει τη θέση του, αλλά απλώς να το νιώθει. Αυτό βέβαια γίνεται μόνο με μετρήσεις, και δεν ξέρω αν θες να ξεκινήσεις αυτή τη διαδικασία.

Και αφού επιμένεις να μιλήσουμε για το θέμα: όχι, δεν υπάρχει τέτοιο σύστημα. Οι χαμηλές συχνότητες που αναπαράγει το sub, μεταφέρονται όπου κι αν το βάλεις. Μέσω της επιφάνειας του γραφείου μεταφέρονται στο πάτωμα, κι από εκεί στους γείτονες.

Οι λύσεις είναι δύο: ή χαμηλώνεις την έντασή του το βράδυ, ή ρωτάς τις ηχητικές τους προτιμήσεις. :116:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.568

Το σωστό πάντως είναι να βάλεις 4 (τέσσερα) υπογούφερ!

Η χρήση τεσσάρων υπογούφερ είναι προτιμότερη καθώς έτσι θα πάρετε μια καλύτερη απόδοση χαμηλών και θα έχετε πολύ μικρότερο πρόβλημα με τα στάσιμα κύματα, δεδομένου ότι το μπάσο θα προέρχεται από πολλές κατευθύνσεις μέσα στο δωμάτιο. Η πολύ πιο ομαλή απόδοση χαμηλών σε πολλές διαφορετικές θέσεις στο δωμάτιό σας επίσης, δικαιολογεί το πρόσθετο κόστος απόκτησής τους!

Το διάβασα εδώ:http://www.crystalaudio.gr/Faq2.asp...α πλεονεκτήματα της χρήσης ενεργού υπογούφερ;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.569

Το σωστό πάντως είναι να βάλεις 4 (τέσσερα) υπογούφερ!

Η χρήση τεσσάρων υπογούφερ είναι προτιμότερη καθώς έτσι θα πάρετε μια καλύτερη απόδοση χαμηλών και θα έχετε πολύ μικρότερο πρόβλημα με τα στάσιμα κύματα, δεδομένου ότι το μπάσο θα προέρχεται από πολλές κατευθύνσεις μέσα στο δωμάτιο. Η πολύ πιο ομαλή απόδοση χαμηλών σε πολλές διαφορετικές θέσεις στο δωμάτιό σας επίσης, δικαιολογεί το πρόσθετο κόστος απόκτησής τους!

Το διάβασα εδώ:http://www.crystalaudio.gr/Faq2.asp...α πλεονεκτήματα της χρήσης ενεργού υπογούφερ;
Εδώ δεν ξέρουμε πού να βάλουμε το ένα, θα ψάχνουμε για τέσσερα? :138:

Reaction score
49

Όχι.
Λόγω των κραδασμών είναι επιβλαβές για τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά(μητρική,κάρτα,γραφικών,σκληροί δίσκοι κτλ..)

Υπάρχουν λύσεις ακόμα και για πιο ευαίσθητα μηχανήματα :121:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

E,καλά εσύ αν θες βάλε το pc πάνω σε αμορτισέρ:116:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Υπάρχουν λύσεις ακόμα και για πιο ευαίσθητα μηχανήματα :121:
Συγνώμη, αλλά ελατήρια χωρίς να υπάρχουν αποσβεστήρες είναι καταστροφή για το ηχητικό αποτέλεσμα

Reaction score
49

E,καλά εσύ αν θες βάλε το pc πάνω σε αμορτισέρ:116:
Συγνώμη, αλλά ελατήρια χωρίς να υπάρχουν αποσβεστήρες είναι καταστροφή για το ηχητικό αποτέλεσμα

Εγώ έχω coilover και στρίβουν καλύτερα οι σκληροί. :116:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Re: Απάντηση: Συστημα pc ηχειων με subwoofer πανω?

Δεν πάμε καλάαααα...:139::140:

Reaction score
0

Όχι.
Α γιαυτο δε μπαινει το sub πανω στο γραφειο, για τους κραδασμους? Εγω νομιζα οτι υπαρχει καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα αν ειναι κατω. Και τη "κατω δεξια θεση" πως την εξηγεις?
Αυτο που λες ισχυει για ολα τα subs? και των 2.1 συστηματων?

Οι χαμηλές συχνότητες που αναπαράγει το sub, μεταφέρονται όπου κι αν το βάλεις. Μέσω της επιφάνειας του γραφείου μεταφέρονται στο πάτωμα, κι από εκεί στους γείτονες.
Οι χαμηλες ή τα μπασα? Νομιζω οτι αλλο ειναι να το εχεις στο πατωμα και αλλο στο τραπεζι. Στο τραπεζι θα ακουστει λιγοτερο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Α γιαυτο δε μπαινει το sub πανω στο γραφειο, για τους κραδασμους?
Nαι.
Εγω νομιζα οτι υπαρχει καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα αν ειναι κατω.
Αυτό δεν το ξέρω,δεν το έχω μελετήσει.[/QUOTE]
Και τη "κατω δεξια θεση" πως την εξηγεις?
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη θέση τοποθέτησης πάντα.Για κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και προκύπτει κατόπιν μετρήσεων,εφόσον κάποιος ενδιαφέρεται να πάρει τα μέγιστα.
Πχ η DTS το δείχνει αριστερά:
http://www.dts.com/Consumer_Electronics/Home_Theater/~/media/E214C27064E545F89C966BC2F50468B0.ashx
Αυτο που λες ισχυει για ολα τα subs? και των 2.1 συστηματων?
Nαι.

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members