Σχετικα με ηλεκτρισμο

Reaction score
239
Εχω αντιμετωπιση το εξης προβλημα και χρειαζομαι βοηθεια. Τις προαλλες ειχα διακοπη ηλεκτρισμου και οταν επανηλθε δημιουργηθηκε ενα προβλημα με τα ηχεια μου

Εχω τα Martin Logan summit με ενσωματωμενους ενισχυτες για τα γοοφερ. Ειναι συνεχως ενωμενα λογω των πανελ. Οταν επανηλθε ο ηλεκτρισμος δημιουργηθηκε ενα προβλημα στο αριστερο μεγαφωνο. Τα 2 γουφερ λετουργουσαν βγαζοντας καποιο σχετικα ηχο τακ τακ τακ... Δεν ξερω πως να το περιγραψω :) το προβλημα παραμενει και περιμενω καποιο τεχνικο να ερθει να δει τι προβλημα δημιουργηθηκε

Θα ηθελα τη βοηθεια σας πως μπορω να αποφυγω κατι παρομοιο στο μελλον. Χρειαζομαi ρυθμιστη, ups η κατι αλλο

Ευχαριστω εκ των προτερων

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Σχετικα με ηλεκτρισμο

oτι και αν ειναι πρωτα δοκιμαζουμε]]
μετα αγοραζουμε

Reaction score
239

Φιλε Αργη αυτο το ξαναπες. Πως δοκιμαζω? ανοιγω κλεινω διακοπτη? και αν δεν δουλεψει ))

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δοκιμαζεις αυτο που ισως αγορασεις,
τωρα που εχεις βλαβη (μαλλον) περιμενεις τον τεχνικο...................

Reaction score
239

Ναι αλλα τι χρειαζομαι? αυτο αναρωτιεμαι

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

προστασια χωρις δακτυλικο αποτυπωμα

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.044

Χρειάζεσαι ενα voltage regulator,ενα 3000kva θα σου κάνει τη δουλειά σου μια χαρά.
Ψάξε στα μαγαζιά για το tele , dianxing , savr 3000. Περίπου στα 130 ευρά.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.290

Τα 2 γουφερ λετουργουσαν βγαζοντας καποιο σχετικα ηχο τακ τακ τακ...
Aκουγετε σαν κροταλισμός ακόμα και όταν δεν παίζουν μουσική τα ηχεία;
Αν θυμάμαι καλά ο ενισχυτής έχει ένα είδος σερβοέλεγχου και μάλλον είναι εκεί η βλάβη.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

σωστο ο τζο(ρτζο)

Reaction score
3.085
Μια συμβουλή...

Καλησπέρα κι από μένα

Χωρίς να μπορώ να δώσω συγκεκριμένη συμβουλή στο φίλο pambs, διότι δεν ξέρω τα συγκεκριμένα ηχεία της Martin Logan, πέραν αυτού που πολύ σωστά επεσήμανε σαν άμεση λύση ο Γιάννης ο Μάρκου, μπορώ να δώσω μια γενικότερη συμβουλή μόνο.

Υποτίθεται πως όλες οι οικιακές ηλεκτρονικές συσκευές, ειδικά οι συσκευές Audio-Video, (πρέπει να) ενσωματώνουν στα τροφοδοτικά τους κυκλώματα μια ελάχιστη προστασία απέναντι στις απότομες μεταβολές της τάσης, είτε αυτές είναι πτωτικές είτε ανοδικές. Η λύση ενός εξωτερικού ρυθμιστή τάσης, όπως αυτός που προτείνει ο Γιάννης, είναι καλή και καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό τις απότομες μεταβολές της (λέω σε μεγάλο ποσοστό, γιατί φυσικά υπάρχουν όρια, τόσο προς τα πάνω, όσο και προς τα κάτω). Όμως ο απότομος μηδενισμός της τάσης (διακοπή ρεύματος) ή η απότομη άνοδος (επαναφορά τάσης μετά από διακοπή) δεν μπορεί πάντα να καλυφθεί από έναν εξωτερικό ρυθμιστή, ειδικά η διακοπή, η οποία σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί εξ ίσου επικίνδυνη όσο και η υπέρταση. Ιδιαίτερα ευαίσθητες είναι οι τηλεοράσεις και οι προβολείς (οι CRT είναι πολύ ευαίσθητες συσκευές), οι "ψηφιακές" συσκευές (CD, DVD, Blu-Ray players και recorders, media players, επίγειοι και δορυφορικοί ψηφιακοί δέκτες, προενισχυτές/ενισχυτές AV) κ.ο.κ. Λιγότερο ευαίσθητες θεωρούνται οι ενεργοβόρες συσκευές (όπως π.χ., οι τελικοί ή ολοκληρωμένοι ενισχυτές), και τούτο διότι αυτές, λόγω μεγαλύτερων απαιτήσεων ισχύος, έχουν απλά πιο σιβαρά τροφοδοτικά. Χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι και αυτές (ή κάποιες από αυτές, τέλος πάντων) δεν μπορεί να είναι εξ ίσου ευαίσθητες σε τέτοιου είδους σοκ.

Μια συμβουλή έχω να δώσω, και ας είναι κανόνας για όλους μας: Μετά από διακοπή ρεύματος, θέτουμε τους κεντρικούς διακόπτες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ στο OFF, ή -αν δεν υπάρχει τέτοιος - βγάζουμε τη συσκευή ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ. Απλός, αλλά αποτελεσματικός, τρόπος πρόληψης μια πιθανής βλάβης, που μας γλυτώνει από μια κατεστραμμένη συσκευή, μια - πολυέξοδη ίσως - επισκευή και ένα πιθανό heart attack.

Καλό βράδυ.
-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

καληπσερα παναγιωτη
εδω και καμποσα χρονια υπαρχουν Power conditioners που ενσωματωνουν και ups,
ΟΚ ειναι πανακριβα, αλλα εγγυονται , απο κευρανο, μεχρι πτωση τασης........

Reaction score
11.246
Κύριε Παναγιώτη, γιατί έγραψες τα μισά με μαύρα γράμματα και στο Afterdark skin δε φαίνονται;:110:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.257
Απάντηση: Μια συμβουλή...

Καλησπέρα κι από μένα

Χωρίς να μπορώ να δώσω συγκεκριμένη συμβουλή στο φίλο pambs, διότι δεν ξέρω τα συγκεκριμένα ηχεία της Martin Logan, πέραν αυτού που πολύ σωστά επεσήμανε σαν άμεση λύση ο Γιάννης ο Μάρκου, μπορώ να δώσω μια γενικότερη συμβουλή μόνο.

Υποτίθεται πως όλες οι οικιακές ηλεκτρονικές συσκευές, ειδικά οι συσκευές Audio-Video, (πρέπει να) ενσωματώνουν στα τροφοδοτικά τους κυκλώματα μια ελάχιστη προστασία απέναντι στις απότομες μεταβολές της τάσης, είτε αυτές είναι πτωτικές είτε ανοδικές. Η λύση ενός εξωτερικού ρυθμιστή τάσης, όπως αυτός που προτείνει ο Γιάννης, είναι καλή και καλύπτει σε μεγάλο ποσοστό τις απότομες μεταβολές της (λέω σε μεγάλο ποσοστό, γιατί φυσικά υπάρχουν όρια, τόσο προς τα πάνω, όσο και προς τα κάτω). Όμως ο απότομος μηδενισμός της τάσης (διακοπή ρεύματος) ή η απότομη άνοδος (επαναφορά τάσης μετά από διακοπή) δεν μπορεί πάντα να καλυφθεί από έναν εξωτερικό ρυθμιστή, ειδικά η διακοπή, η οποία σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθεί εξ ίσου επικίνδυνη όσο και η υπέρταση. Ιδιαίτερα ευαίσθητες είναι οι τηλεοράσεις και οι προβολείς (οι CRT είναι πολύ ευαίσθητες συσκευές), οι "ψηφιακές" συσκευές (CD, DVD, Blu-Ray players και recorders, media players, επίγειοι και δορυφορικοί ψηφιακοί δέκτες, προενισχυτές/ενισχυτές AV) κ.ο.κ. Λιγότερο ευαίσθητες θεωρούνται οι ενεργοβόρες συσκευές (όπως π.χ., οι τελικοί ή ολοκληρωμένοι ενισχυτές), και τούτο διότι αυτές, λόγω μεγαλύτερων απαιτήσεων ισχύος, έχουν απλά πιο σιβαρά τροφοδοτικά. Χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι και αυτές (ή κάποιες από αυτές, τέλος πάντων) δεν μπορεί να είναι εξ ίσου ευαίσθητες σε τέτοιου είδους σοκ.

Μια συμβουλή έχω να δώσω, και ας είναι κανόνας για όλους μας: Μετά από διακοπή ρεύματος, θέτουμε τους κεντρικούς διακόπτες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ στο OFF, ή -αν δεν υπάρχει τέτοιος - βγάζουμε τη συσκευή ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ. Απλός, αλλά αποτελεσματικός, τρόπος πρόληψης μια πιθανής βλάβης, που μας γλυτώνει από μια κατεστραμμένη συσκευή, μια - πολυέξοδη ίσως - επισκευή και ένα πιθανό heart attack.

Καλό βράδυ.
-

,,,

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.257

Με την ευκαιρία θα παρακαλούσα να μην αλλάζουμε το χρώμα της γραμματοσειράς σε μαύρο ή σκούρο μπλε, γιατί τα μηνύματα είναι σχεδόν αδύνατο να διαβαστούν από όσους χρησιμοποιούμε το afterdark skin.

Reaction score
3.085
UPS και AVR. Μορφή του forum

καληπσερα παναγιωτη
εδω και καμποσα χρονια υπαρχουν Power conditioners που ενσωματωνουν και ups,
ΟΚ ειναι πανακριβα, αλλα εγγυονται , απο κευρανο, μεχρι πτωση τασης........
Καλησπέρα, Αργύρη.
Ναι, το ξέρω, έχεις δίκιο. Αλλά στις εποχές που ζούμε, το χρήμα παίζει τον πρωτεύοντα ρόλο στις επιλογές μας.

Δυστυχώς!!

Πολύ θα ήθελα κι εγώ ένα τέτοιο, ειδικά για τις ακριβές συσκευές μου, αλλά μετά τις "θυσίες" που έκανα (και που μάλλον δεν πρόκειται να σταματήσω να κάνω - από ότι διαβλέπω στις προθέσεις των κυβερνώντων) για να σωθεί η χώρα και να βγούμε από το τούνελ (ούτε αυτό που περνάει κάτω απ' τη Μάγχη δεν είναι τόσο μακρύ το ρημάδι), μάλλον αποτελεί όνειρο χειμερινής, ανοιξιάτικης, θερινής και φθινοπωρινής νύχτας.
:122: :122:

Κύριε Παναγιώτη, γιατί έγραψες τα μισά με μαύρα γράμματα και στο Afterdark skin δε φαίνονται;:110:
Πέτρο, καλησπέρα.

Ούτε που καταλαβαίνω τί με ρωτάς. Εγώ έχω ένα και μόνο τρόπο να μπαίνω στο avsite, με αυτόν βλέπω και γράφω τα μηνύματα και όλα τα βλέπω κανονικά. Μάλιστα, μετά την επισήμανσή σου, έκανα έναν έλεγχο στο προφίλ μου και είδα ότι η μορφή εμφάνισης του Forum είναι - λέει - η "Tech-Two".

Τί σημαίνει αυτό, ούτε που ξέρω. Σε μένα εμφανίζεται πάντως με γκρι φόντο και με κίτρινα τα emoticons. Και, όπως είπα, όλα τα διαβάζω κανονικά, σε μαύρα γράμματα πάντα.

Αν κάτι πρέπει να διορθωθεί για κάποιους άλλους, που έχουν διαφορετική επιλογή εμφάνισης, μάλλον πρέπει να επιληφθεί κάποιος από τους διαχειριστές ή ακόμα καλύτερα ο webmaster. Εγώ αδυνατώ.

Ακούει κανένας?
-

Reaction score
3.085

Με την ευκαιρία θα παρακαλούσα να μην αλλάζουμε το χρώμα της γραμματοσειράς σε μαύρο ή σκούρο μπλε, γιατί τα μηνύματα είναι σχεδόν αδύνατο να διαβαστούν από όσους χρησιμοποιούμε το afterdark skin.
Γιάννη, καλησπέρα. Μάλλον γράφαμε μαζί.

Τώρα παρατήρησα ότι στο QUOTE-αρισμένο ποστ μου, που έβαλες για να διαβαστεί από τα άλλα παιδιά, εγώ δεν μπορώ να το διαβάσω - τουλάχιστον όχι εύκολα - γιατί οι χαρακτήρες εμφανίζονται άσπροι, ενώ το δικό μου ποστάρισμα το διαβάζω κανονικά.

Πάντως εγώ ούτε που άγγιξα κάποια επιλογή για αλλαγή χρώματος των χαρακτήρων.

Τί μπορεί να συνέβη?
-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

παναγιωτη

προσδοκω ανασταση νεκρων
και ζωη του μελλοντος αιωνος
αμην..............
ευχομαι να παρουμε οτι ονειρευομαστε συντομα.......

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.257
Απάντηση: Μια συμβουλή...

Καλησπέρα κι από μένα

Καλό βράδυ.
-
Καλύτερα τώρα?

Reaction score
239

Aκουγετε σαν κροταλισμός ακόμα και όταν δεν παίζουν μουσική τα ηχεία;
Αν θυμάμαι καλά ο ενισχυτής έχει ένα είδος σερβοέλεγχου και μάλλον είναι εκεί η βλάβη.
οντως καπως ετσι ακουγετε, αλλα σεν μεγαλη ενταση. ναι χωρις καθολου μουσικη, με το που ανεβαζω το διακοπτη αρχιζει.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.257

Eκτός topic: με την καινούρια πλατφόρμα έχει προστεθεί και η επιλογή αλλαγής χρώματος της γραμματοσειράς. Στο skin techtwo η κανονική γραμματοσειρά εμφανίζεται μαύρη, ενώ στο skin afterdark λευκή.

Όμως, αν κάνουμε αντιγραφή κειμένου από το word ή το wordpad η γραμματοσειρά θα παραμείνει μαύρη και στις 2 περιπτώσεις, με αποτέλεσμα στο skin afterdark να μην μπορεί να διαβαστεί. Ελπίζω να μπορεί να γίνει κάτι για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Τέλος του off topic και συγνώμη για την παρέμβαση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.013
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan