Σόκ και Δέος...

Reaction score
0
Τελευταία εξετάζω την αγορά μιας LCD στις 32 ίντσες για να συμπληρώσω το audio-only set-up μου και με εικόνα. Ο χώρος ούτως ή άλλως είναι ακατάλληλος για CRT οπότε η επιλογή flat ΤV είναι μονόδρομος.

Πήγα λοιπόν στο Media Markt όπου κατά τα λεγόμενα φίλων έχει τρομερή ποικιλία να ρίξω μια πρώτη ματιά...

Η ποικιλία είναι όντως πολύ πλούσια, συνολικά φιγουράρουν πάνω από 100 μοντέλα και στο ιντσάζ που μ ενδιαφέρει όμως δεν είχα παράπονα...

Αλλού είναι το θέμα...

Οι τηλεοράσεις ήταν συντονισμένες σε τηλεοποτικό πρόγραμμα, συνήθως οι γειτονικές στο ίδιο κανάλι ώστε να γίνονται και οι ανάλογες συγκρίσεις.
Έντρομος παρακολουθούσα αμίλητος τις φρικτές εικόνες που διαγράφονταν μπροστά μου...

Ρε παιδιά τι ψηφιακίλα είναι αυτή???

Σκληρές ακμές, κόκκος, αφύσικα χρώματα και εκτυφλωτικά κοντράστ!!!!

Μαμά, θέλω τη CRT μου...

Μήπως μπορείτε να μου πείτε κι εσείς τις δικές σας απόψεις???

Reaction score
0
Το εχω παρατηρησει και εγω με την πολυ μικρη εμπειρια μου απο τετοιες τηλεορασεις/εικονες με το σημα της τηλεορασης. Φανταζομαι θα ειναι και σχετικα αρρυθμιστες ε ?
Παντως ειχα δει καποια φορα τωρα τελευταια σε ενα μαγαζι και επαιζε απο dvd hdmi σε μια 26αρα lcd το dvd αυτο με τον "Νεμο", εκεινο το ψηφιακο κινουμενο σχεδιο με τα ψαρακια... μου πεταχτηκανε τα ματια εξω ! Τρομερη εικονα, τρισδιαστατα !
Και εγω εχω βαρεθει με την 20αρα crt μου και περιμενω πως και πως αλλα μαλλον θα ακολουθησω την επιλογη του Προτζεκτορα.

GTX

Reaction score
39
Οι LCD παιδιά είναι γνωστό οτι πάσχουν απο αναλογικό σήμα και έιναι πολύ απλά επειδή ο scaler που έχουν πάνω καλείται να συμπληρώσει τα Pixels που δεν υπάρχουν στο τηλεοπτικό σήμα για να φτάσει την ανάλυση της οθόνης. Επίσης να ξέρετε οτι όταν βάζουν στις display τηλεοράσεις animation σα το nemo δεν είναι τυχαίο, γιατί πολύ απλά σε όλες παίζουν καλά, δε βλέπεις κάτι φυσικό οπότε δε ξέρεις πόσο σωστά είναι τα χρώματα (γιατί δε μπορείς να το συγκρίνεις με την πραγματικότητα) και γενικά δείχνουν ωραία εύκολα χωρίς πολλές ή και καθόλου ρυθμίσεις :wink:

Reaction score
0
Καταλαβαίνω πως για τηλεθέαση μάλλον δεν ενδείκνειται μια lcd.

Στη δική μου περίπτωση πάντως, όπου θα βλέπω κατ αποκλειστικότητα dvd, μάλλον τη βλέπω σαν καλή λύση...

Αλλά πάλι κάθε δυο - τρεις μήνες βγαίνουν καλύτερα μοντέλα και μάλιστα φτηνότερα!

Και πόσα τρίμηνα να περιμένει κανείς??? αφού είναι δεδομένο πως ανα πάσα στιγμή, το επόμενο τρίμηνο θα συμβούν τα ίδια???

Άβυσσος...

Reaction score
1
ΛΕΥΤΕΡΗΣ 2175 said:
Καταλαβαίνω πως για τηλεθέαση μάλλον δεν ενδείκνειται μια lcd.
Εγώ δεν συμφωνώ απόλυτα με αυτό. Σε σύγκριση με την παλιά μου CRT (Philips 32'' 100 Hz χωρίς PixelPlus) η ΑΜΟΙ παίζει πολύ καλύτερα, αν εξαιρέσει κανείς α) τα (όντως ενοχλητικά ορισμένες φορές) είδωλα ειδικά στις κοντινές και σκοτεινές σκηνές (Βαγγέληηηηηηηη!!!) και β) τα πολύ κακής ποιότητας σήματα ορισμένων σταθμών των οποίων "αναδεικνύει" τα ελαττώματα. Μεταξύ, δυστυχώς, των τελευταίων, είναι και όλα τα κανάλια της NOVΑ.

Σήμερα το πρωϊ έβλεπα MEGA και θαύμαζα την εικόνα, το ίδιο συμβαίνει με τους "μεγάλους" σταθμούς.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.176
Members
38.302
Νεότερο μέλος
giorgosfs90