Σύγκριση ηχείων

Reaction score
2
έχω ένα διαιρούμενο σετ με mid helix p236 και tweeter rainbow cal25 titan
το εν λόγω διαιρούμενο σετ ήταν στο 200άρι Rover μου, τα είχαμε τοποθετήσει στο Alfa Sound αλλά το αυτοκίνητο τώρα φεύγει, και η ερώτηση είναι αν τα ηχεία θα κρατηθούν σε ένα 207 που έρχεται σαν αντικαταστάτης, ή μια τέτοια λύση http://www.focal.com/en/plug-play/300-ifp-207-3544051750202.html θα ήταν προτιμοτερη?

Last edited:

Reaction score
24.767
η λογικη λεει οτι δοκιμαζεις παντα αυτα που εχεις καβατζωμενα και μετα ψαχνεσαι για τα επομενα ακομα και αν αυτα γραφουν απανω 207.

παντως σαν σετακι ειναι εντυπωσιακο , απο εταιρια σαν την focal να βλεπεις ετοιμο σετ για συγκεκριμενο αυτοκινητο να μπαινει αερα. Ειναι πολυ πιθανο , το γουφερακι να ματσαρει την πορτα την συγκεκριμενη.

Reaction score
2
το είχα σχεδόν δεδομένο ότι το υπάρχον σετάκι θα αποτελούσε μονόδρομο, αλλά όταν είδα το σετάκι της focal και ακόμα πιο συγκεκριμένα τα tweeterάκια που φαίνονται σαν πιο "μελετημένα" χωροταξικά, ένιωσα πεταλουδίτσες στο στομάχι :p

Reaction score
24.767
λογω προτερου γερμανικου εντιμου βιου του navu:gamer::D:drinks:

(μιλησε και ο braxοβιος)

Reaction score
24.767
τι να σε πω , παντως ειχα καποια στιγμη ενα τριδρομο σετακι utopia , το οποιο το βαλαμε σε 2 καναλο brax (που ως γνωστον ειναι ψωφιμι, δεν οδηγα, δεν εχει ρευματα , δεν παιζει και γαμω και αλλα χιλαιδες αρνητικα) και εσβηνε απο προστασια
τα δινω σε ενα παλικαρι να παιξει, τα μετραει και βρισκει με μαμα crossover να κατεβαινει η εμπεδηση στο 0.5Ω (!!!!!) οποτε η απορεια γιατι κλινει λυθηκε. εγινε μια μικρη μοντιφα στο crossover και το σετακι εδινε ρεστα.
μιλαμε για το πιο ακριβο 3δρομο σετ της focal (προ βηρυλιου εποχες) και δεν μπορουσε να παιξει με το παθητικο crossover πουθενα.
δεν ξερω αν εξακολουθουν να κανουν τετοιες θεικες επιλογες (με κατα τα αλλα εξαιρετικα μεγαφωνα) αλλα αυτο δεν ξεχνιεται με τιποτα.

Reaction score
2
Να πω την "αμαρτία" μου κάπου στη μετάφραση σε έχασα.. :p από την παρένθεση του brax μέχρι το παθητικό crossover το βαλα στο google translate αλλά δεν έβγαλα άκρη :p

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.053
Εκείνα τα τρίδρομα Utopia είχαν παίξει μια χαρά στο γάλλο - μετά το πείραγμα του crossover όμως.

Reaction score
24.767
τι να σου πω
τα ειχα παρει αρχικα για το φιεστακι και ηταν στην ελλεινη κατασταση (το κρος) της μανας του.
το συνεφεραμε , τα βαλαμε στο xsara του κουμπαρου για να δουμε τι καναμε και μετα ουτε που θυμαμαι που τα πουλησα γιατι ηταν προφανες οτι στο φιεστακι αυτα δε θα μπαινανε ποτε.

μετα βεβαια αλλαξα αυτοκινητο αλλα τα ειχα δωσει ηδη.
παντως ο jomor τα εφερε στα ισα τους, με το μοντιφιασμενο κρος κατεβαινανε στα 3Ω (μπορει και ψηλοτερα) και παιζανε εντυπωσιακα καλυτερα.

το θεμα ειναι ομως οτι υπηρχαν καλυτερες λυσεις , ειδικα στο tweeter που δεν ηταν αρκουντως συγκινητικο.

(να σκεφτεις τα seas rt27f Poυ εχω τωρα , που εχουν 110 τμχ ειναι μη συγκρισιμα)

να ομολογησω ομως οτι καθοτι τελευταιο κομματι "βιτρινας" τα πηρα (τα φοκαλ) σε εξευτελιστικη τιμη (500? καπου εκει), αν επρεπε να τ απληρωνα κανονικα θα εκλαιγα.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.053
Σε μένα τα πούλησες βρε χάφτα! Μόνο που δε χρησιμοποίησα ποτέ το ΤΝ51. Τα είχα με το ΤΝ52 του K2P set που κατά γενική ομολογία ήταν σαφώς καλύτερο tweeter από των Utopia W.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.473
Πω ρε φιλε μου..............εχω τα Utopia 5 ws, ολοκαινουργια στα κουτια τους.
Ουτε που τα θυμομουν..........

Reaction score
24.767
τελικα αυτο με τα φοκαλ το παθαινει πολυς κοσμος
μολις θυμηθηκα οτι εχω και ενα σετακι αντιμαγνητικα 7αρια

σε κανουν και ξεχνιεσαι

Reaction score
0
Γνωρίζεται να μου πείτε ποια από αυτά τα δύο ηχεία είναι καλύτερα;
pioneer ts-a6901
kenwood s6972

προορίζονται για ράδιο cd pioneer deh-2200ub

Last edited:

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870
Απέφυγε το χάρτινο tweeter γιατί στην εταζέρα θα το κάψει ο ήλιος, θα κιτρινίσει και θα κοπεί.

Πάνο και τα crossover της BRAX είχαν πρόβλημα μέχρι που τους έστειλα email.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.099
Members
38.407
Νεότερο μέλος
kalelakos