Σύνδεση Η/Υ με Προ-ενισχυτή

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.039
Το έχει ψάξει κανείς ?

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος σύνδεσης (μέσω dac) :

Οπτική, Ομοαξονική ή USB ?

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.806
Εξαρτάται από τις εξόδους του Η/Υ και τις εισόδους του προενισχυτή.

Για παράδειγμα, στο laptop μου από την έξοδο των ακουστικών μπορώ να πάρω σήμα με οπτική ίνα. Όμως ο προενισχυτής μου δεν έχει είσοδο οπτικής ίνας, οπότε για να πάρω ήχο από το laptop με τη συγκεκριμένη μέθοδο θα πρέπει να παρεμβάλω ένα DAC. Εάν ο προενισχυτής είχε είσοδο οπτικής ίνας (άρα και ενσωματωμένο DAC) δεν θα χρειαζόταν να παρεμβάλω κάτι ανάμεσα στο laptop και σε αυτόν. Το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους τρόπους που αναφέρεις (USB και ομοαξονική)

Από την άλλη, μπορείς να πάρεις ήχο από την έξοδο του Η/Υ με ένα RCA και να το συνδέσεις κατευθείαν στον προενισχυτή. Στην περίπτωση αυτή, το ρόλο του DAC τον παίζει το κύκλωμα που ενσωματώνει η κάρτα ήχου του Η/Υ, της οποίας, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, το συγκεκριμένο κύκλωμα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.039
Λόγω του ότι το pc αλλά και ο pro διαθέτουν αντίστοιχα όλες τις παραπάνω δυνατότητες, ρωτώ αν υπάρχει μεταξύ τους κάποια διαφορά ως προς την ποιότητα του σήματος.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.806
Στην ποιότητα του σήματος δεν νομίζω να έχει τόσο μεγάλη διαφορά.

Η διαφορά έγκειται στην δειγματοληψία των αρχείων με την οποία μπορείς να τροφοδοτήσεις τον προενισχυτή σου και η οποία διαφέρει από τρόπο σύνδεσης σε τρόπο σύνδεσης. Για παράδειγμα, με οπτική ίνα μπορείς να στείλεις αρχεία μέχρι 24bit/96khz ενώ με USB τα νούμερα διπλασιάζονται. Άσε να δει το θέμα κάποιος που κατέχει καλύτερα τα ψηφιακά για να σου απαντήσει πιο εμπεριστατωμένα.

Reaction score
927
Με ασύγχρονο dac συνήθως είναι ελαφρά καλύτερη η usb (το λέω όσο πιο απλά γίνεται). Ακολουθεί η ομοαξονική και μετά η οπτική. Μικρές βέβαια οι διαφορές...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.039
Ευχαριστώ,

Όντως και στο δικό μου, σε άμεση αντιπαραβολή μεταξύ οπτικής και usb ύστερα από πολύ κόπο και δοκιμές, δεν πρόσεξα αξιοσημείωτη διαφορά , όμως σε κάποια υψηλής ανάλυσης ? μου φάνηκε ανεπαίσθητα - ίσως ήταν και η ιδέα μου – πιο ποιοτική η usb σύνδεση και αυτήν κράτησα τελικά.
Δοκιμή ακόμη δεν έκανα με ομοαξονική...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.317
Members
38.298
Νεότερο μέλος