Σύνδεση τελικού με προενισχυτή

Reaction score
292
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία και καλές ακροάσεις.
Έχω έναν ενισχυτή Yamaha rx-v1500 και έπεσε στα χέρια μου ένας 2κάναλος Arcam Delta 290 και από ηχεία έχω ένα ζευγάρη tanoy sensys και ένα ζευγάρη mission 752, προσδοκώντας σε καλλίτερη ποιότητα ήχου προσπάθησα να συνδέσω τους 2 ενισχυτές. Κατέληξα λοιπόν στην σύνδεση των ηχείων και του sub στον Yamaha και στην σύνδεση του marantz cd player στον Αrcam με rca στο cd και από τον Arcam στον Yamaha με rca (preamp out). Με αυτόν τον τρόπο ακούω μουσική από τον Αrcam με το Marantz και άμα είναι να δω τανίες έχω συνδεδεμένο τον Yamaha με το e-great και έχω 5κάναλο ψηφιακό ήχο. To πρόβλημα μου είναι ότι δεν είμαι σίγουρος αν έχω κάνει σωστά τις συνδέσεις. (αν ανεβάσω την ένταση αρκετά ακούω ένα φύσημα)
Ευχαριστώ εκ' των προτέρων

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.736
Απάντηση: Σύνδεση τελικού με προενισχυτή

καλα βρε, δεν μπορειτε να καταλαβετε αν το μηχανημα ειναι προ ή τελικος?:623:
Εχει εξοδο για ηχεια πισω? Εχεις συνδεσει πανω στον Arcam ηχεια??? Αν ναι, ειναι τελικος

Reaction score
10
Και οι δύο ολοκληρωμένοι είναι... Από το cd στον Arcam και από κει από το preout στον Yamaha? Σε ποιά θέση έχεις βάλει στον Yamaha τα rca του Arcam?? Ίσως το αντίθετο να ήταν καλύτερα...Διότι ο Arcam έχει pre in αν βλέπω καλά σε ένα manual που βρήκα...

Reaction score
292
Και οι δύο ολοκληρωμένοι είναι... Από το cd στον Arcam και από κει από το preout στον Yamaha? Σε ποιά θέση έχεις βάλει στον Yamaha τα rca του Arcam?? Ίσως το αντίθετο να ήταν καλύτερα...Διότι ο Arcam έχει pre in αν βλέπω καλά σε ένα manual που βρήκα...
Άμα βάλω τον Arcam (pre in) τα ηχεία και το cd player που είναι σωστό να τα συνδέσω; (Γιατί όταν τον έβαλα τον Arcam pre in και άφησα τα ηχεία και το cd στον Yamaha είτε είναι ανοικτός ο arcam είτα κλειστός το ίδιο κάνει, δηλ. δεν ακούω διαφορά ούτε στην ένταση ούτε στην ποιότητα.

Reaction score
6
Αν καταλαβαίνω σωστά, σε δικάναλη μουσική χρησιμοποιείς τον Arcam ως προενισχυτή και στέλνεις σήμα στον Yamaha? Δηλαδή περνάς το δικάναλο πρόγραμμα και από τους δύο προενισχυτές (Arcam και προενισχυτικό τμήμα του Yamaha)?

To σωστό είναι, αν ο Arcam έχει τη δύναμη και το αξίζει (και γίνεται), να τον χρησιμοποιήσεις ως τελικό δικάναλο στα εμπρός ηχεία με τον Yamaha ως προενισχυτή σε όλες τις περιπτώσεις.

Reaction score
292
Αν καταλαβαίνω σωστά, σε δικάναλη μουσική χρησιμοποιείς τον Arcam ως προενισχυτή και στέλνεις σήμα στον Yamaha? Δηλαδή περνάς το δικάναλο πρόγραμμα και από τους δύο προενισχυτές (Arcam και προενισχυτικό τμήμα του Yamaha)?

To σωστό είναι, αν ο Arcam έχει τη δύναμη και το αξίζει (και γίνεται), να τον χρησιμοποιήσεις ως τελικό δικάναλο στα εμπρός ηχεία με τον Yamaha ως προενισχυτή σε όλες τις περιπτώσεις.
Έχω 4 εμπρος ηχεία και τα έχω συνδεδεμένα στον yamaha και από τον yamaha έχω περάσει το rca στον Arcam (preamp out) και από τον arcam στο cd player.
Eσύ δηλ. προτείνης να συνδέσω και τα 4 ηχεία με τον Arcam καθώς και το cd player και από τον arcam να φεύγει preamp in για τον yamaha. Μόνο όταν το έκανα αυτό έχω την εντύπωση καθώς τον τεστάρω ο yamaha τι ανοικτός είναι τι κλειστός δεν έχει διαφορά καθώς δεν δουλεύει και το sub που υποχρεωτικά το έχω συνδεδεμένο στον Yamaha. Έχω δηλαδή γενικά μπερδευτεί. Γι' αυτό ζητάω το φως σας!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.970

Το υπογούφερ θέλεις να παίζει και στο δικάναλο πρόγραμμα;

Reaction score
643

ΠΩ ΠΩ ΠΩ...

Γλυτώσαμε μεγάλη φόλα!!!...

έβαλα το imac (1.4/4volt) να οδηγησει τον Carver σαν τελικό και το πήγε μέχρι -10 σε μεσαία να μην πω χαμηλή στάθμη...

κι έλεγα να πάρω τελικό σκέτο!...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.095
Members
38.287
Νεότερο μέλος
tenten300