Σύνδεση τηλεόρασης με dac usb

Reaction score
4.117
Καλησπέρα
Σε αναδιοργάνωση του δωματίου μου έχω την τηλεόραση που θέλω να παίρνω τον ήχο απο εκεί (Netflix, xbox) που να πηγαίνει σε dac usb και απο εκεί σε ηχεία ενεργά+σαμπς.
Μία λύση είναι από το λάπτοπ να δίνω στην τηλεόραση και τον ήχο κατευθείαν στο dac αλλά η έξοδος του λάπτοπ υποστηρίζει μέχρι 4κ30 και με ενοχλεί στην εικόνα.
Οπότε μόνο για μουσική κτλ το λάπτοπ μέχρι αναβαθμίσεως. Λύση av ενισχυτή δεν θέλω προς το παρόν λόγω χώρου .
Αυτές είναι οι έξοδοι της τηλεόρασης.

1710185546770.png

TGD

Reaction score
8.571
Μπορείς να δεις μπας και η οπτική έχει ρυθμιζόμενη ένταση; Λίγο απίθανο, αλλά έχει διαφορά στο να ρυθμίζεις την ένταση από το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης και να χρειάζεσαι άλλο ένα...

Υ.Γ. Ποια ηχεία είναι;

Reaction score
4.117
Η ένταση θα ρυθμίζεται από το ντακ.
Ηχεία είναι presonus e8 για αρχή.
Σκέφτομαι μήπως βάλω τελικά ένα παροπλισμενο xiaomi TV box να κάνω την δουλειά μου μέχρι να μπει κάτι καλύτερο. Είχα δοκιμάσει ένα φεγγάρι και το xiaomi έβγαζε ήχο από την έξοδο usb.

Reaction score
6.810
Η ένταση θα ρυθμίζεται από το ντακ.
Ηχεία είναι presonus e8 για αρχή.
Σκέφτομαι μήπως βάλω τελικά ένα παροπλισμενο xiaomi TV box να κάνω την δουλειά μου μέχρι να μπει κάτι καλύτερο. Είχα δοκιμάσει ένα φεγγάρι και το xiaomi έβγαζε ήχο από την έξοδο usb.
Nαι το έχω δοκιμάσει και εγώ και ρυθμίζεις την ένταση από το χειριστήριο του,αλλά από την στιγμή που έχεις ντακ με οπτική είσοδο και τηλεχειρισμό,γιατί να κάνεις σύνδεση με usb?

Reaction score
6.810
Eίπα μήπως έχει και οπτική είσοδο το dac εκτός από usb,αν όχι τότε η λύση με το xiaomi είναι η πιο ασφαλής. Η τηλεόραση δύσκολα θα δουλέψει με το usb dac.

ika

News
Reaction score
14.809
Είναι και έξοδοι τα USB στην TV ή μόνο είσοδοι?

Last edited:

Reaction score
4.117
Νομίζω μόνο είσοδοι. Αναφέρει να μην συνδέσεις και συσκευές άνω του 1ampere.
Το dac δεν έχει οπτική δυστυχώς.

ika

News
Reaction score
14.809
Νομίζω μόνο είσοδοι. Αναφέρει να μην συνδέσεις και συσκευές άνω του 1ampere.
..
Επειδή δίνει και ρεύμα για να δουλέψει πχ ένας σκληρός που θα συνδεθεί επάνω

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.042
Είναι και έξοδοι τα USB στην TV ή μόνο είσοδοι?
Θα ρωτήσω κάτι γενικότερο:
Δεν είναι όλα τα USB αμφίδρομα? Κι αν δεν είναι, τι εμποδίζει έναν κατασκευαστή να βάλει αμφίδρομο? Είναι τόσο μεγάλη πια η επιβάρυνση στο κόστος?

ika

News
Reaction score
14.809
Στους Η/Υ και στα κινητά είναι αμφίδρομα, στις TV μπορεί και να μην είναι.
Πρακτικά μάλλον τους εμποδίζει η δυνατότητα εγγραφής του προγράμματος (PVR).
Φαντάσου πχ να έγγραφε κάποιος μια ταινία από το NETFLIX και μετά να την πούλαγε ή να την δάνειζε.
Κανονικά το βλέπει μόνο η συσκευή που το γράφει, αλλά όλα σπάνε.
Αν είναι και έξοδος, θα πρέπει από την ταινία να μπορεί να διαχωρίσει τον ήχο μόνο στην περίπτωση του Τ. Kyriakopoulos .

Last edited:

ika

News
Reaction score
14.809
Το επιπλέον υλικό κόστος για αμφίδρομη είναι ασήμαντο, αλλά ίσως πρέπει να πληρωθούν από τον κατασκευαστή της TV τίποτα πνευματικά δικαιώματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.476
Members
38.187
Νεότερο μέλος
kotsos134