Έχω μια sony LCD 32" η οποία έχει μόνο scart και component είσοδο. Ποια θα ήταν η καλύτερη λύση για να την συνδέσω με ένα pc? Που μπορώ να βρω το αντίστοιχο καλώδιο;
Εάν έχεις μια από τις παρακάτω κάρτες γραφικών της ΑΤΙ (ή μπορείς να προμηθευτείς) με έξοδο DVI τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πολύ φθηνό βύσμα-μετατροπέα (29$ με δωρεάν ταχυδρομικά) DVI -> COMPONENT για άψογη είκόνα.
Ακριβώς αυτό έχω αγοράσει από το παρακάτω site (μου το έστειλαν πολύ σύντομα) και το χρησιμοποιώ για να βλέπω high-def στον προβολέα μου από την ATI radeon 9700 pro. Επιλέγεις με μικροδιακόπτες πάνω στο βύσμα τις αναλύσεις που θέλεις και το λόγο πλευρών:
480p
480i
540p
720p (1280x720)
1080i (1920x1080
16:9 ( 16:9/4:3)
Εναλλακτικά, αν έχεις πείρα (εσύ ή κάποιος φίλος σου) από ηλεκτρονικές κατασκευές, μπορείς να φτιάξεις με λίγα ευρώ το παρακάτω σχέδιο που εντόπισα στο internet με Ελληνικές οδηγίες (VGA -> SCART).
Αν προχωρήσεις σ'αυτό, προτείνω να κόψεις ένα καλώδιο vga-vga και να αντικαταστήσεις το ένα βύσμα απ' ευθείας με ένα βύσμα Scart όπου είναι δυνατόν να χωρέσουν τα εξαρτήματα του σχεδίου μέσα στο ίδιο το SCART χωρίς καν πλακέτα αν τα μοντάρεις με πολύ προσοχή πάνω στους ακροδέκτες του scart και τα εντοιχίσεις μέσα σε σιλικόνη ή γρήγορη κόλλα δύο συστατικών των 5' (με καλό ανακάτεμα).
Φυσικά προηγουμένως θα πρέπει να έχεις επαληθεύσει ότι το κύκλωμα λειτουργεί.
Επίσης, θα πρέπει να συμπεριλάβεις στο SCART ένα LM7805 ή αντίστοιχο μαζί με δύο πυκνωτάκια 0.1 είσοδο-γή, έξοδο-γή και ένα καλωδιάκι τροφοδοσίας που θα πέρνει τροφοδοσία από ένα απλό τροφοδοτικό DC 9-12V.
Βέβαια είναι ευκολότερο να παρεμβληθεί ένα μικρό κουτί λίγο πριν το SCART με το κύκλωμα σε πλακέτα γενικών κατασκευών.
Τώρα τελευταία οι περισσότερες καινούριες Nvidia (6600 & 6800) έχουν και έξοδο component 720p,1080i με πολύ καλή ποιότητα (αλλά έχουν λίγο overscan το οποίο πρέπει να διορθώσεις με τους drivers)
Η πιο φθηνή (απλή 6600) θα σου πάει γύρω στα 120-130 ευρώ.....