Σύνδεση tv με υπολογιστή

Reaction score
0
Αγόρασα μια τηλεόραση smart tv της LG
Στον υπολογιστή εχω κάρτα δικτύου
και μου βγάζει μύνημα οτι υπάρχει νεα σύνδεση με την τηλεόραση
πέρα απο την σύνδεση με τον router
Ξέρει κανένας πως γίνεται???

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.262
Απάντηση: Σύνδεση tv με υπολογιστή

Τι ακριβώς εννοείτε? Πώς θα παίξετε στην tv αρχεία από τον υπολογιστή, ή πώς θα δώσετε την εικόνα του υπολογιστή σας (επιφάνεια εργασίας κλπ) στην tv?

Reaction score
7.315

Νομίζω πως ο φίλος δεν καταλαβαίνει το γιατί την βλέπει στον υπολογιστή. Η τηλεόραση επικοινωνεί ασύρματα μέσω wifi και μπορεί να συνδεθεί ασύρματα τόσο με τον router όσο και με τον υπολογιστή.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Όλοι οι υπολογιστές που έχουν τουλάχιστον Vista ελέγχουν το δίκτυο για συμβατές upnp και dlna συσκευές και τις παρουσιάζουν στο network.
Οι δικτυακές συσκευές χωρίζονται σε 3 κατηγορίες, computers, media devices και other devices, λογικά η τηλεόραση θα παρουσιάζεται στην κατηγορία media devices.
H σύνδεση είναι ενσύρματη ή ασύρματη;

Reaction score
0
Δεν ξέρω και πολλά απο δίκτυα
αλλά ο υπολογιστής συνδέεται στο net ασύρματα μεσω router
η τηλεόραση οταν ο υπολογιστης είναι ανοικτός αναγνωρίζει τον υπολογιστή σαν windows media player αλλά μέχρι εκει τίποτε άλλο
και ο υπολογιστής αναγνωρίζει την τηλεόραση σαν σύνδεση δικτύου
Δεν ξέρω εάν μπορώ να βλέπω τη τηλεόραση στον υπολογιστή η τον υπολογιστή στην τηλεόραση και πως
κάθε βοήθεια δεκτή

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.262

Για να δείτε τηλεόραση στον υπολογιστή, τουλάχιστον όπως το εννοείτε, δεν είναι δυνατόν, παρά μόνο αν εγκαταστήσετε μια κάρτα tv στον υπολογιστή.

Για να δείτε τον υπολογιστή στην τηλεόραση υπάρχουν 2 περιπτώσεις:

1. Να βλέπουμε ό,τι υπάρχει στην οθόνη του υπολογιστή. Σε αυτή την περίπτωση συνδέουμε τον υπολογιστή με την tv με καλώδιο HDMI από την κάρτα γραφικών του υπολογιστή. Προϋπόθεση η κάρτα γραφικών να έχει έξοδο HDMI (ή DVI, οπότε βάζουμε ένα ανταπτοράκι DVI->HDMI στην έξοδο της κάρτας γραφικών). Από τον πίνακα ελέγχου των windows κάνουμε share screen την οθόνη του υπολογιστή και της tv.

2. Να βλέπουμε τα αρχεία του υπολογιστή στην τηλεόραση. Τότε πρέπει να ορίσουμε ποιά αρχεία θα μοιράζει ο υπολογιστής στο δίκτυο και θα τα βλέπουμε από το media player της TV. Ένας πολύ καλός οδηγός για να το κάνουμε είναι αυτός που ανέβασε ο gkontoletas, και θα τον βρείτε εδώ:

http://www.avsite.gr/vb/showthread....%E5%DF%F9%ED-%EC%E5-media-players-%28SMB-only

Πρέπει να υπολογίσετε ότι στην περίπτωση διαμοιρασμού αρχείων μέσω ασύρματου δικτύου, ενδέχεται να παρουσιαστούν "σπασίματα" κατά την αναπαραγωγή, ανάλογα με την απόσταση υπολογιστή-ρούτερ-TV.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.018
Members
38.277
Νεότερο μέλος
papoutsisy