ΤΙ ΗΧΕΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ?

Reaction score
0
Παιδιά μια βοήθεια. Αναβαθμίζω το σύστημα μου (ενισχυτής AUDIOLAB 8000S & ηχεία Audiovector Ki3). Λέω να ξεκινήσω από τα ηχεία τα οποία είναι ο αδύνατος κρίκος αρχικά. Έχω ακούσει τα Sonus faber Toy tower (1850euro καινουργια) & τα Audio physics Spark (1500euro μεταχιρισμένα). Έχει κάποιος άποψη για τα παραπάνω? τα έχει ακούσει? Εγώ προσωπικά από την ακρόαση προτίμησα τα Audio physic αλλά αυτό με το μεταχειρισμένα με αγχώνει...

Reaction score
0
Απάντηση: ΤΙ ΗΧΕΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ?

Άκουσε τα Proac 38,γεμάτα και αναλυτικά,τα virgo 4 σε μτχ ,τα monitor audio gr 60,
και τα καινούρια -παλιά tannoy dc 8.

Reaction score
0

Απόσταση από θέση ακρόασης ~4 μέτρα. Μουσικά γούστα: blues, jazz, έντεχνη ελληνική. γενικά οι εντάσεις δεν είναι υψηλές αλλά μια φορά στο τόσο θέλω να έχω τη δυνατότητα να πορωθώ λίγο (κάτι που με το τωρινό σύστημα δε παίζει..το budget είναι μέχρι 2000euro

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.954

Τέσσερα μέτρα; Ξέχνα τα Toy Tower και τα Spark. Ψάξε για κάτι που να έχει λογική τιμή, αξιοπρεπή ήχο και δύο 6,5ρια ή δύο 8ρια γούφερ.

Reaction score
0

εχεις κάτι στα υποψην? με προβληματισες γιατι το spark μου άρεσε αρκετα. βεβαια η καμπινα του ειναι μικρή και δεν ξέρω πως θα γεμίσει το χωρο

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.954

Δεν είναι τόσο θέμα όγκου καμπίνας, όσο θέμα του όγκου αέρα που μπορούν να μετατοπίζουν τα γούφερ, κάτι που εξαρτάται από το εμβαδό και τη διαδρομή τους, όσον αφορά τα μπάσα φυσικά. Με δύο 5ρια ή ένα 6,5άρι, ικανό μπάσο θα ακούσεις μόνο από απόσταση μικρότερη των 2 μέτρων. Βέβαια, εξαρτάται και από το γούστο του καθενός, αλλά γενικά, τόσο μικρά μεγάφωνα είναι ανεπαρκή για τόσο μεγάλη απόσταση ακρόασης.

Reaction score
968
Πάντως τα μεγαλύτερα woofer ή τα διπλά woofer πάνω σε μία καμπίνα .... τη μεγαλώνουν σε όγκο! Και όσο πιο χαμηλά θέλουμε να συντονίζεται το συνολάκι, τόσο η καμπίνα μεγαλώνει και άλλο. Τα ενεργητικά (ενεργά) ηχεία όμως μπορεί να έχουν μικρότερες καμπίνες από τα αντίστοιχα παθητικά.

Στα 4 m απόσταση ακρόασης βρίσκεσαι στο άνω όριο μεγάλων ηλεκτροδυναμικών ηχείων! Εκεί αρχίζει να μειώνεται το επίπεδο του απευθείας διαδιδόμενου ήχου, παραμένοντας το επίπεδο των αντηχήσεων (αναφέρομαι στα ηλεκτροδυναμικά).

Όταν η ακρόαση εκτελείται από μεγάλη απόσταση, τότε η στερεοφωνική εικόνα στενεύει και υπάρχει ασάφεια στην ακριβή τοποθέτηση των οργάνων και ερμηνευτών στο χώρο.

Στα 4 m απόσταση (και περισσότερο αν θέλεις), έχεις και την επιλογή των panel (επίπεδα ηλεκτροστατικά ή ribbon/quasi-ribbon μαγνητοστατικά).

Γι' αυτό (και για άλλους λόγους ακόμη) όταν αγοράζουμε μηχανήματα θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας το χώρο και που θα ακούμε, αρχίζοντας από τα ηχεία. Οι ενισχυτές έρχονται μετά.

Reaction score
0

παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές. γιατί όντως όταν πας για ακροάσεις ακούς σε χώρους πιο μικρούς με αποτέλεσμα όταν πας στο σπίτι σου να νομίζεις ότι μάλλον ήσουν κουφός όταν διάλεγες ηχείο (έτσι την πάτησα με τα audiovector, τα οποία θεωρώ μια χαρά ηχεία, αλλά όχι για τα δεδομένα του χώρου μου). Κατά τα άλλα όσον αφορά τις προτάσεις νομίζω ότι είναι αρκετά πάνω από το 2χιλιαρο που έχω θέσει ταβάνι. Επίσης άκουσα και το chario το pegasus και μου φάνηκε καλό. Καμια ιδέα έχει κάποιος για αυτό (?) ή έχετε καμιά πρόταση για άλλο ηχείο που θα μπορούσα να ακούσω?

Reaction score
59

παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές. γιατί όντως όταν πας για ακροάσεις ακούς σε χώρους πιο μικρούς με αποτέλεσμα όταν πας στο σπίτι σου να νομίζεις ότι μάλλον ήσουν κουφός όταν διάλεγες ηχείο (έτσι την πάτησα με τα audiovector, τα οποία θεωρώ μια χαρά ηχεία, αλλά όχι για τα δεδομένα του χώρου μου). Κατά τα άλλα όσον αφορά τις προτάσεις νομίζω ότι είναι αρκετά πάνω από το 2χιλιαρο που έχω θέσει ταβάνι. Επίσης άκουσα και το chario το pegasus και μου φάνηκε καλό. Καμια ιδέα έχει κάποιος για αυτό (?) ή έχετε καμιά πρόταση για άλλο ηχείο που θα μπορούσα να ακούσω?
Αξίζει τον κόπο να ακούσεις και τα PMC FB1i στην κατηγορία που ψάχνεις.Εγω προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος απο τον ήχο τους σε όλα το ηχητικό φάσμα.Τα έχω 2 μήνες και είμαι ακόμη στο στρώσιμο.

Reaction score
4.250

Παιδιά μια βοήθεια. Αναβαθμίζω το σύστημα μου (ενισχυτής AUDIOLAB 8000S & ηχεία Audiovector Ki3). Λέω να ξεκινήσω από τα ηχεία τα οποία είναι ο αδύνατος κρίκος αρχικά. Έχω ακούσει τα Sonus faber Toy tower (1850euro καινουργια) & τα Audio physics Spark (1500euro μεταχιρισμένα). Έχει κάποιος άποψη για τα παραπάνω? τα έχει ακούσει? Εγώ προσωπικά από την ακρόαση προτίμησα τα Audio physic αλλά αυτό με το μεταχειρισμένα με αγχώνει...
Τα προβληματα σου δυστυχως για σενα θα εχουν και συνεχεια. Για παραδειγμα πηγαινοντας σε μεγαλυτερα ηχεια και με 8ιντσο γουφερ πιθανοτατα θ αρχισεις να εχεεις προβλημα και τον ενισχυτη σου. Η πιο οικονομικη λυση ειναι να μειωσεις την αποσταση ακροασης απο τα ηχεια σου :142:. Τοτε με το μπατζετ που εχεις θεσει θα βρεθουν λυσεις. Αν ομως αυτο δεν ειναι εφικτο τοτε μια αριστη λυση ηχητικα ειναι τα ADVANCE EL 250. Με 10ιντσο γουφερ και τεχνικες προδιαγραφες υψηλων απαιτησεων. Το ηχειο κοστιζει περιπου στα 3.000 ευρω. Το προβλημα ειναι οτι οι ενισχυτες ειναι πολυ λιγοι για τετοιο ηχειο. Φυσικα μπορεις να προχωρησεις τις αναβαθμισεις σταδιακα. Μαλιστα συνφορουμιτης που τα εχει παρει εχει κανει μονος του ενισχυτες 2Χ280 βατ και αν πας πισω 4-5 σελιδες θα διαβασεις αρκετα χρησιμα πραγματα για τα εν λογω ηχεια και την οδηγηση τους. Αλλωστε οταν θα φτασεις στο κεφαλαιο σωστη οδηγηση για τετοιου ειδους ηχεια εδω ειμαστε παλι να σε βοηθησουμε. Φυσικα αυτο που σου προτειναι ειναι μια λυση γυρω στο χιλιαρικο πιο πανω απο το οριο που εχεις θεσει και κανα 400 ευρω θα σου κοστισει η υποθεση του ενισχυτη.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

B&W 685,Monitor Audio RX8.Triangle,Audio Spectrum.Για ριξε μια ματια και σε αυτα.
Επισης επισκεψη στο καταστημα ΩΔΕΣ ,Καλλιθεα.Εξαιρετικες τιμες.Και μεγαλη ποικιλια.Αξιζει τον κοπο.
Και τα PMS φτιαχνουμε αμα σε ενδιαφερει.Και με ακροαση βεβαια.

Reaction score
4

Τα προβληματα σου δυστυχως για σενα θα εχουν και συνεχεια. Για παραδειγμα πηγαινοντας σε μεγαλυτερα ηχεια και με 8ιντσο γουφερ πιθανοτατα θ αρχισεις να εχεεις προβλημα και τον ενισχυτη σου. Η πιο οικονομικη λυση ειναι να μειωσεις την αποσταση ακροασης απο τα ηχεια σου :142:. Τοτε με το μπατζετ που εχεις θεσει θα βρεθουν λυσεις. Αν ομως αυτο δεν ειναι εφικτο τοτε μια αριστη λυση ηχητικα ειναι τα ADVANCE EL 250. Με 10ιντσο γουφερ και τεχνικες προδιαγραφες υψηλων απαιτησεων. Το ηχειο κοστιζει περιπου στα 3.000 ευρω. Το προβλημα ειναι οτι οι ενισχυτες ειναι πολυ λιγοι για τετοιο ηχειο. Φυσικα μπορεις να προχωρησεις τις αναβαθμισεις σταδιακα. Μαλιστα συνφορουμιτης που τα εχει παρει εχει κανει μονος του ενισχυτες 2Χ280 βατ και αν πας πισω 4-5 σελιδες θα διαβασεις αρκετα χρησιμα πραγματα για τα εν λογω ηχεια και την οδηγηση τους. Αλλωστε οταν θα φτασεις στο κεφαλαιο σωστη οδηγηση για τετοιου ειδους ηχεια εδω ειμαστε παλι να σε βοηθησουμε. Φυσικα αυτο που σου προτειναι ειναι μια λυση γυρω στο χιλιαρικο πιο πανω απο το οριο που εχεις θεσει και κανα 400 ευρω θα σου κοστισει η υποθεση του ενισχυτη.
Ποιος ενισχυτης θα οδηγησει αυτα τα ηχεια με 400 € ?

Reaction score
656

Υπάρχει το ELAC FS 68.

TO μπάσο μέχρι τα 1000 ευρώ, με βάση την απόκριση.
Δεν ξέρω που υπάρχουν τα ELAC εδώ.
http://www.stereo.de/index.php?id=275

Τα δυο woofer είναι σχεδόν 7ιντσα, το tweeter μεταξωτού
θόλου.
Πολύ εύκολο φορτίο, πεφτει στα 4.6 ωμ, αλλά έχει 86 dB ευαισθησία,
είναι 110/150 βατ.
http://www.stereoplay.de/Produktdaten/Elac-FS-68-Details_2037874.html
Χρειάζεσαι ενισχυτη με περίπου 110 βατ.

Αν μπορείς άκουσε το.

Reaction score
4.250

Ποιος ενισχυτης θα οδηγησει αυτα τα ηχεια με 400 € ?
Το γραφω οτι ειναι ιδιοκατασκευη. Εχει κανει και ο Κωστας ΕΑΡ, με κατι παραπανω απο 300 ευρω (tripath αν δεν κανω λαθος). Οσοι τον ακουσαμε εχουμε να λεμε τα καλυτερα. Ειχαμε μαλιστα σχολιασει στο παρελθον εδω μεσα τον συγκεκριμενο ενισχυτη τοσο εγω οσο και ο Βλασης ο Κορινθιος. Απλα δεν θυμαμαι που ειχαμε γραψει :142:.

Reaction score
0

Φιλε electro τα PMC FB1i που τα άκουσες για να κανονίσω να πάω? και αν επιτρέπεται πόσο στοίχισαν τελική τιμή? για να έχω μια αίσθηση...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.507
Νεότερο μέλος
Παναγιώτης2009_