ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ;;;;;;;

Reaction score
1
Αντιγράφω από το site του περιοδικού Ηχος:

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Yamaha RX-V2500

Κανάλια: 7+2 presence

Συστήματα: DD 5.1 (EX), DTS 5.1 (ES), DTS 96/24, DTS Neo:6, DPL IIx

Ρυθμοί DSP: THX Cinema, Cinema DSP

Aναλογικές είσοδοι: 11 line in, 1 phono, 1 multi-ch

Αναλογικές έξοδοι: 4 line out, 1 multi-ch

Ψηφιακές είσοδοι: 3 ομοαξονικές, 5 οπτικές

Ψηφιακές έξοδοι: 2 οπτικές

Είσοδοι εικόνας: 6 CVS, 6 S-Video, 3 component

Έξοδοι εικόνας: 3 CVS, 3 S-Video, 1 component

Ισχύς*: 7x72 W

Διαστάσεις (ΠxΥxΒ): 435x171x433 χλστ.

Βάρος: 17,8 κιλά

*Εργαστήριο ΗΧΟΥ
Στο τεύχος Οκτωβρίου που πήρα πριν από λίγο αλλά και σε παλαιότερο τεύχος (γύρω στο καλοκαίρι) στην σελίδα 169 και συγκεκριμένα στους πίνακες με την αξιολόγηση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ AV (από 1000-2500 ευρώ) αναφέρει για τον RXV-2500 ισχύς 7χ53.

ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΙΣΧΥΕΙ ?????

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΕΓΚΥΡΑ ΟΤΑΝ Ο RXV-2500 ΠΑΙΖΕΙ 5-ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΣΑ watt ανά κανάλι μου δίνει ????

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Reaction score
1
Κατανοητό αυτό που λές, και σίγουρα δεν θα παίξω ποτέ στο όριο 5 κανάλια, κυρίως λόγω μείωσης της ποιότητας του ήχου μιας και θα αρχίσει ο ενισχυτής να παραμορφώνει.

Επίσης βάσει του άρθρου που με παρέμπεψες και καθότι ο RXV 2500 έχει power consumption 500w / 630 VA θα μπορούσαμε να κάνουμε το συνειρμό 500/5=100.

Η ουσία είναι σαν περιοδικό ο ΗΧΟΣ ποια μέτρηση είναι σε θέση να δώσει ως οριστική? το 7χ72 (που θεωρητικά ειναι το 500/7= 71,42) ή 7χ52 που αναφέρει στην έντυπη εκδοση του περιοδικού;

Υποτίθεται ότι το έχει μετρήσει στα εργαστήρια του ή κάνω λάθος;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Επίσης βάσει του άρθρου που με παρέμπεψες και καθότι ο RXV 2500 έχει power consumption 500w / 630 VA θα μπορούσαμε να κάνουμε το συνειρμό 500/5=100.
Ο συνειρμός που κάνεις είναι λάθος...

Αν το Power consumption είναι τόσο πιο αληθινο βλέπω το 7χ52w. Και αυτό γιατί δεν μετατρέπεται όλη η ισχύς της τροφοδοσίας σε ισχύ στην έξοδο γιατί υπάρχουν απώλειες που εξαρτώνται από την τάξη του ενισχυτή. Αν ο συγκεκριμένος είναι τάξης ΑΒ (που είναι και το πιο πιθανό) τότε θεωρητικά η απόδοση είναι κοντά στο 50% (στην πράξη λιγότερο)

Reaction score
1
Re: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΗΧΟΣ ;;

Αντιγράφω από το e-mail Που μου εστειλε το Περιοδικό Ηχος:

Aγαπητέ αναγνώστη,

Η ισχύς 7x53 είναι σωστή, αλλά είναι η ακραία κατάσταση όταν και τα επτά
κανάλια παίζουν ταυτόχρονα, πράγμα που δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ στο
σπίτι σας. Επομένως αν και η ισχύς σε εργαστηριακές συνθήκες είναι
7x53, ενώ σε κατάσταση πέντε καναλιών είναι περίπου 90W.

HXOS
Τουλάχιστον τα 90w για τα πεντε κανάλια είναι αρκετά πόσο μάλλον για τα 4 κανάλια που χρησιμοποιώ συνήθως μίας και το κεντρικό το συνδέω μόνο για ταινίες λόγω χώρου.

Τουλάχιστον για τα ηχεία μου που είναι 80 RMS στα 8Ω με min τα 6.8 (μετρημένα στο εργαστήριο της CHARIO μετά από σχετική αλληλογραφία) είναι μάλλον ΟΚ.

Αν και γύρω στα 120 rms θα ήταν σίγουρα καλύτερα. Βεβαια από μετρήσεις που έχω δει ο ΜΑΡΑΝΤΖ 8500 παρουσιάζεται για 7χ87 εργαστήρια περιοδικού ΗΧΟΣ, ο 3805 για 7χ93 και 5χ107 στο 1ΚΗΖ 8Ω (Sound & Vision), O HK 7300 7x139 και 5χ145 στο 1 Khz στα 8Ω (Sound & Vision).

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Μου αρεσε πολυ το θεματακι που ξεκινησε ο φιλος dtziouvaras.Πρεπει ,επιτελους, ο κοσμος να βγει απο το τριπακι των watt που αναφερει ,για εντυπωσιασμο ,η καθε εταιρεια.Οπως σωστα ειπωθηκε ''ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ'".Μονο με σωστη ενημερωση απο ανθρωπους που ΞΕΡΟΥΝ θα ενημερωθει ο κοσμος και δεν θα παραμυθιαζεται!!

Reaction score
1
Ισχύει αυτό αλλά για κάθε κανάλι μετρημένο ξεχωριστά.

Σε στέρεο ο RXV-2500 έχει μετρηθεί 2χ135 wrms στα 8Ω

Reaction score
0
Ισχύει αυτό αλλά για κάθε κανάλι μετρημένο ξεχωριστά.

Σε στέρεο ο RXV-2500 έχει μετρηθεί 2χ135 wrms στα 8Ω
Και το HITECH (από μέτρηση που το ίδιο έκανε τον περασμένο Γενάρη) δημοσίευσε 2Χ176 WRMS σε στέρεο για τον μικρότερο RXV-1500.

Τι να πρωτοπιστέψουμε?

Κατά τ΄άλλα μιλάτε για το mode: ALL CHANNELS STEREO αν δεν κάνω λάθος?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βρε παιδιά τα watt της yamaha μια ζωή τσίγκινα είναι, τώρα το πήρατε χαμπάρι?
Εννοώντας ότι αυτό που αναφέρει ο κατασκευαστής, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα (rms).

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο όμως, σε κάποια σημεία (με πολύ μικρά γραμματάκια φυσικά) η yamaha αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο μετράει τα watt της...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.909
Όλες οι παραπάνω μετρήσεις είναι δυνατό να ισχύουν, όπως ειναι δυνατό και να μην ισχύουν. Εξαρτάται από τις συνθήκες μέτρησης.

Reaction score
0
well 1 θα πω μακρια απο υαμαια παιζω το κεφαλι μου στοιχημα οτι ειναι καλη μονο για ΧΤ και Ρ1 για αν ειναι απατεωνια #1

Reaction score
0
ποιος ενισχυτης εχει μπροστα επυχρυσα rca και στην πλατη απλα ?ποιος αν δουλεψει σαν προ μολις τον δυναμωσεις σβηνει ?ποια ειναι η εταιρια με τις #1 βλαβες ?ποιας εταιριας το κορυφαιο μοντελο εχει μικροτερους πυκνωτες απο αλλους με πολυ λιγοτερα watt ?για ποια εταιρια λυσανε οι 2 ψωμολυγουριδες ?οι ελαφροτεροι ενισχυτες ποιοι ειναι ?αραγε ενας ενυσχυτης 15.κατι κιλα τι λιγοτερο εχει απο αλλο που ειναι 16 η 17 η23.4? αραγε 5 η6 παραπανω κιλα πως δικαιολογουνται με 1 η 2 κυκλοματακια η απλα τα γεμιζουν πετρες για να ειναι πιο βαρια

Reaction score
1
ποιος ενισχυτης εχει μπροστα επυχρυσα rca και στην πλατη απλα ?ποιος αν δουλεψει σαν προ μολις τον δυναμωσεις σβηνει ?ποια ειναι η εταιρια με τις #1 βλαβες ?ποιας εταιριας το κορυφαιο μοντελο εχει μικροτερους πυκνωτες απο αλλους με πολυ λιγοτερα watt ?για ποια εταιρια λυσανε οι 2 ψωμολυγουριδες ?οι ελαφροτεροι ενισχυτες ποιοι ειναι ?αραγε ενας ενυσχυτης 15.κατι κιλα τι λιγοτερο εχει απο αλλο που ειναι 16 η 17 η23.4? αραγε 5 η6 παραπανω κιλα πως δικαιολογουνται με 1 η 2 κυκλοματακια η απλα τα γεμιζουν πετρες για να ειναι πιο βαρια
Αν δεν μας πεις την εταιρεία, δεν μας βοηθάει καθόλου το post σου.
Μηπως εισαι πικραμένος και γράφεις έτσι; Αν ναι τότε πολύ απλά έχεις την ευκαιρία ή να μας ενημερώσεις και εμάς ποια είναι η εταιρεία για να την αποφύγουμε ή αν τηρήσεις σιωπή ιχθύος να επιλέξεις μία από τις υπόλοιπες εταιρείες που υπάρχουν. Ευτυχώς για εμάς του καταναλωτές έχουμε υπερβολικά πολλές επιλογές.

Πάντως εγώ δουλέυω τον ενισχυτή μου από την εταιρεία που πιθανώς μπορώ να φανταστώ ότι αναφέρεσαι, τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα για οποιαδήποτε χρήση και δεν εχω το παραμικρό πρόβλημα. Ισως να είμαι ένα από του τυχερούς;;

Reaction score
0
η εταιρια ειναι η yamaha πικραμενος δεν ειμαι γιατι ευτυχως δεν αγορασα ποτε απλα τα 2 υποτιθεται μεγαλα περιοδικα τα κανουνε θεους χωρις να ειναι και επειδη ξερω αρκετους μαγαζατορες σπρωχνουν μονο αυτη Το γιατι το αφηνω στην οριμη σκεψη σας το οτι κατι δεν χαλαει δεν καταργει το μικρο βαρος την βυσματικη κοροιδια και το αν τον χρησιμοποιησεις σαν προ σβηνει σε μαγαλες εντασεις δηλαδη αν εχεις τελικους απλα το χοντροξεχνας ετσι απλα ....αχ και ναχα ......ο ρομπεν......ειναι σαν πριν 20 χρονια που προτωαγορασαμε μηχανακι και επειδη τρεχε νομιζαμε οτι τους περναμε ολους μετα τις πρωτες συγκρισεις ειδαμε την διαφορα πλημενου και πραγματικα καθαρου out and over

Reaction score
49
Πάντως εγώ δουλέυω τον ενισχυτή μου από την εταιρεία που πιθανώς μπορώ να φανταστώ ότι αναφέρεσαι, τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα για οποιαδήποτε χρήση και δεν εχω το παραμικρό πρόβλημα. Ισως να είμαι ένα από του τυχερούς;;
Kαι εγώ απ' ότι φαίνεται είμαι στην λίστα των τυχερών.......... :roll: :wink:
Και αρκετοί φίλοι επίσης..........
Και με παλιότερα μοντέλα και ΠΟΤΕ δεν είχαν (έχουν) προβλήματα.........

Μήπως Αργύρη είναι πολύ γενικόλογα τα σχόλιά σου???
Σε τελική ανάλυση ποιά εταιρία θεωρείς αξιόπιστη και ρεαλιστική στις δηλώσεις της???? :roll: :wink:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l