Ταιριάσματα - Μπερδέματα

Reaction score
22
Καλησπέρα σας...

Ακούω συχνά πυκνά πώς ο τάδε ενισχυτής ταιριάζει με το δείνα ηχείο και ου το καθ'εξής....
Υπάρχουν κάποιες σταθερές τεκμηριωμένες πάνω σε αυτή τη θεωρία σε περιβάλλοντα πλήρως ελεγχόμενα πχ studio; ή απλώς εμπειρία που αποκτάται από ευαίσθητα αυτιά; Ρωτάω όλα αυτά διότι μόλις παράγγειλα τα Monitor Audio BX2 διότι ενθουσιάστηκα με τον ήχο τους στο ειδικό χώρο ακροάσεων του καταστήματος.
Στο σπίτι μέσα πόση θα είναι η διαφορά αυτή και με τον δικό μου ενισχυτή;(pioneer vsx 820) αν λάβω υπ' όψιν μου κάποιες νορμάλ παραμέτρους Χώρος 25τμ, έπιπλα κτλ;;

Ευχαριστώ και συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα....

Reaction score
208
Η πιο απλη και ασφαλης λυση ειναι μαζι με τα ηχεια που ακουσες να αγορασεις και τον ενισχυτη με τον οποιον επαιζαν. Επισης μια ακομα πιο ασφαλης λυση ειναι να αγορασεις η να νοικιασεις και τον χωρο ακροασης. Απο εκει και περα και εμεις ειμαστε το ιδιο χαμενοι στο διαστημα οπως και εσυ!. Επισης τη σημασια εχει αν εχουν καποιοι 'ευαισθητα' η 'χρυσα αυτια' εσυ με τα δικα σου αυτια δεν θα ακους?

Reaction score
22
Απάντηση: Ταιριάσματα - Μπερδέματα

Μακάρι τουλάχιστον να ταξιδεύαμε στο διάστημα ακούγοντας ένα ωραίο δεμένο σύνολο...χαχα

Reaction score
208
Re: Απάντηση: Ταιριάσματα - Μπερδέματα

Στο κενο δεν μεταδιδεται ο ηχος!

Μακάρι τουλάχιστον να ταξιδεύαμε στο διάστημα ακούγοντας ένα ωραίο δεμένο σύνολο...χαχα

Reaction score
208
Στο κενο ειμαι σιγουρος, σε κενο εγκεφαλο οχι και τοσο, εξαρταται απο την περιεκτικότητα.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Καλησπέρα σας...

Ακούω συχνά πυκνά πώς ο τάδε ενισχυτής ταιριάζει με το δείνα ηχείο και ου το καθ'εξής....
Υπάρχουν κάποιες σταθερές τεκμηριωμένες πάνω σε αυτή τη θεωρία σε περιβάλλοντα πλήρως ελεγχόμενα πχ studio; ή απλώς εμπειρία που αποκτάται από ευαίσθητα αυτιά; Ρωτάω όλα αυτά διότι μόλις παράγγειλα τα Monitor Audio BX2 διότι ενθουσιάστηκα με τον ήχο τους στο ειδικό χώρο ακροάσεων του καταστήματος.
Στο σπίτι μέσα πόση θα είναι η διαφορά αυτή και με τον δικό μου ενισχυτή;(pioneer vsx 820) αν λάβω υπ' όψιν μου κάποιες νορμάλ παραμέτρους Χώρος 25τμ, έπιπλα κτλ;;

Ευχαριστώ και συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα....
Ξεκινάς από εδώ.

Από εκεί και πέρα ακούς τον χώρο σου. Κι επειδή χώρος με χώρο μπορεί να διαφέρει από αρκετά εώς πάρα πολύ, το ίδιο συμβαίνει και με τον ήχο. Ένα ηχείο που νομίζεις ότι μπουμάρει σε άλλο χώρο θα σου φανεί ταχύτατο και σφιχτό, ένα ηχείο που θα σου φανεί ότι στήνει τεράστια εικόνα σε άλλο χώρο θα το ακούσεις να μαζεύει και να "πνίγει" όλη την πληροφορία στο κέντρο της στερεοφωνικής εικόνας κ.ο.κ.

Reaction score
1.651
Απάντηση: Re: Ταιριάσματα - Μπερδέματα

Στο κενο ειμαι σιγουρος, σε κενο εγκεφαλο οχι και τοσο, εξαρταται απο την περιεκτικότητα.
Όση η απόσταση μεταξύ αστειεύομαι και λοιδορώ,
άλλη τόση μεταξύ λογικής σκέψης και νοημοσύνης.

Off topic again, sorry!

Reaction score
208
Re: Απάντηση: Re: Ταιριάσματα - Μπερδέματα

Ο μονος σκοπος ηταν το χιουμορ και τιποτα αλλο!

Όση η απόσταση μεταξύ αστειεύομαι και λοιδορώ,
άλλη τόση μεταξύ λογικής σκέψης και νοημοσύνης.

Off topic again, sorry!

Reaction score
208
Παράδειγμα 1, έχω αγοράσει το Destiny (ver. 1) εδω και σχεδόν ενάμιση χρόνο. Ήμουν πεπεισμένος όλο αυτό το διάστημα ότι ήταν η χειρότερη αγορά που έχω κάνει, αν και τον πήρα με γενναία έκπτωση, όταν τον έβαλα πριν ένα μήνα στα Xavian Giuletta ζωντάνεψαν λες και ήταν στην μούχλα και είδαν το φως το αληθινό!.

Παράδειγμα 2. Audiolab 8000S με Castle Richmond 3i, ένας πολύ όμορφος συνδυασμός, ιδιατερα τονικά, για την τιμή τους.

Παράδειγμα 3. Τα Duevel Planets απερριψαν οποιονδήποτε SS τους έβαλα, ταίριαξαν με τον T20U όπως επίσης και με μια λάμπα των 450E, single ended, και τα δυο γύρω στα 2x12 W προφανώς υποοδηγουμενα.

Συμφωνώ ότι η σωστή προσέγγιση είναι η επιστημονική. Τουλάχιστον όταν κάτι δεν πάει καλά έχεις την δυνατότητα να ξαναμελετήσεις το θέμα κα να αποφανθείς., κάτι ας πούμε όπως η εγχείρηση επέτυχε ο μεν ασθενής απέθανεν. Στη θεωρία δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ θεωρίας και πράξης, στην πράξη όμως υπάρχει. Πoιος θα μπορούσε να προβλέψει τα παραπάνω ταιριάσματα?.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.992
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas