Ταχυτητα upload

Reaction score
44
Έχω σταθερή και ίντερνετ από την wind, ξέρετε αν μπορώ να ζητήσω να μου αυξήσουν την ταχύτητα upload;

Reaction score
1.844
Και βέβαια. Αν δεχτείς να σου αυξήσουν και την ταχύτητα download. Πληρώνοντας βέβαια το κατιτίς. Ποιας ταχύτητας συμβόλαιο έχεις τώρα;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Δεν νομίζω να σε συμφέρει, ο δικός μου πάροχος ζητά 10€/μήνα για έως 2Mbps.
Η σωστή λύση είναι η γραμμή VDSL.

Reaction score
44
Στο συμβόλαιο με την wind η ταχύτητα είναι 24άρα, στον πραγματικό κόσμο βέβαια είναι 6-8 και η upload είναι 0,6-0,8 και μου δημιουργεί μεγάλες καθυστερήσεις στην επικοινωνία με το nas.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.006
  • Μπορείς να δεις από το router σου τι τιμές Noise Margin και Line Attenuation έχεις;
  • Γνωρίζεις σε τι απόσταση από το DSLAM βρίσκεσαι;
  • Έχεις ελέγξει την τηλεφωνική καλωδίωση του σπιτιού σου -ολόκληρη, ακόμα και πρίζες θεωρητικά ανενεργές;
Στη θέση σου, αφού έκανα έναν πρώτο έλεγχο στα παραπάνω, θα επικοινωνούσα με το τεχνικό τμήμα της εταιρείας για να βρω άκρη, διότι οι τιμές up/down που έχεις είναι πράγματι αρκετά χαμηλές.
Ζήτα επίσης να έρθει τεχνικός για να ελέγξει από κοντά το πρόβλημα, ώστε να εντοπίσει σε ποιο κομμάτι του κυκλώματος ενδεχομένως υπάρχει πρόβλημα και να απευθυνθεί στον ΟΤΕ, αν είναι θέμα της γραμμής από το σπίτι σου ως το DSLAM.

Από εκεί και πέρα -ειδικά για το upload- η καλύτερη λύση είναι το VDSL που πρότεινε ο Γιώργος, αρκεί βέβαια να είναι διαθέσιμο στην περιοχή σου.

Last edited:

Reaction score
1.657
καλημέρα κι από μένα
Το ίδιο πρόβλημα ακριβώς με τον ίδιο πάροχο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και από ότι έχω ρωτήσει τα ίδια και σε γείτονες με ίδιο ή διαφορετικό πάροχο.
Ίσως να είναι η απόσταση από το DSLAM.
Στις τιμές Noise Margin και Line Attenuaion υπάρχει κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε και να βελτιώσουμε με μια ρύθμιση?
Στην καλωδίωση υπάρχει επίσης κάποιος τυφλοσούρτης με βασικά που πρέπει να κοιτάξουμε και/ή να διορθώσουμε?

ΘΕΝΚς

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.006
Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τις ταχύτητες διαμεταγωγής. Ένας από αυτούς, είναι ο κορεσμός του DSLAM μιας συγκεκριμένης περιοχής.

Το Noise (Θόρυβος) και Attenuation (Εξασθένιση), είναι ποιοτικά χαρακτηριστικά σε συνάρτηση με την απόσταση από το DSLAM και την ποιότητα της καλωδίωσης, σε όλο το μήκος της.
Προφανώς ο χρήσης μπορεί να παρέμβει μόνο στο κομμάτι της καλωδίωσης του σπιτιού του, ελέγχοντας πχ την κατάσταση των επαφών, των πριζών, των φίλτρων και των συσκευών που είναι συνδεδεμένες.
Αυτό γίνεται στοιχειωδώς οπτικά, με πειραματισμό και με απλές ηλεκτρολογικές μετρήσεις, χρησιμοποιώντας ένα κοινό πολύμετρο.
Πάντως η καλύτερη λύση είναι η κλήση του αρμόδιου τμήματος, για αποστολή τεχνικού, κάτι που γίνεται χωρίς χρέωση.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Αν το πρόβλημα-βλάβη εντοπιστεί στη γραμμή εντός της πολυκατοικίας ή στην συνδεσμολογία ο πελάτης θα χρεωθεί για την επίσκεψη.
Δεν θα χρεωθεί αν το πρόβλημα-βλάβη εντοπιστεί στο ιδιοκτησιακό modem-router και στη γραμμή πριν την είσοδό της στην πολυκατοικία.

Reaction score
1.685
Ο πελατης δεν θα χρεωθει σε καμια απο τις παραπανω περιπτωσεις.
Ο λογος ειναι απλος, ο ιδιος δεν γνωριζει που ειναι το προβλημα που παρουσιαστηκε.

Το μονο που θα πληρωσει στην πρωτη περιπτωση ειναι τον ηλεκτρολογο που θα κανει την επισκευη....

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Κώστα αυτό ξέρω από 2 δικές μου περιπτώσεις, μάλιστα το είχα ξεκαθαρίσει με τους παρόχους πριν την αποδοχή των επισκέψεων.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.628
Κώστα αυτό ξέρω από 2 δικές μου περιπτώσεις, μάλιστα το είχα ξεκαθαρίσει με τους παρόχους πριν την αποδοχή των επισκέψεων.
Και μία δικιά μου με την ίδια εταιρία.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.628
Παροχους ?

Δεν μιλω για 'παροχους' οπως καταλαβαινεις !!!

Ο κόσμος που μας διαβάζει όμως, δεν καταλαβαίνει-ξέρει...

Reaction score
1.685
Ορθον, αλλα μιας και δεν ειναι ολοι το ιδιο, μηπως το συμπερασμα που βγαζει τους βαζει (εσφαλμενα) ολους στο ιδιο καζανι ?

Ας το διαχωρισουμε λοιπον .

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Οκ, ας το διαχωρίσουμε αλλά θα γίνω λίγο κακός :D
Ο ΟΤΕ δεν χρεώνει την επίσκεψη ακόμη κι αν η βλάβη είναι υπαιτιότητα του χρήστη;
Υπάρχει κάπου γραμμένο αυτό;
Ο φίλος που άνοιξε το νήμα ρωτά για εναλλακτικό πάροχο και συγκεκριμένα για την Wind.

Reaction score
1.685
Ο πελατης, πληρωνει μεσω του παγιου συντηρηση του δικτυου που τον εξυπηρετει.
Στα πλαισια της συντηρησης ανηκουν και οι βλαβες.
Οχι, δεν χρεωνεται σε καμια περιπτωση, εκτος κι αν ζητησει υπηρεσιες που δεν παρεχονται στο συμβολαιο του (οπως ειναι γραμμενο εκει), οπως πχ επισκευη ιδιωτικου τμηματος της γραμμης.

Αυτη ειναι μια απο τις σημαντικες διαφορες του παγιου σε σχεση με τους εναλλακτικους παροχους που δεν το εχουν. Θελετε να πουμε και τις υπολοιπες διαφορες - ανα υπηρεσια ?
Σε βλαβη υπαιτιοτητας του χρηστη, απλα ο ΟΤΕ την καταγραφει, ενημερωνει τον χρηστη για το ειδος και την μεθοδο αρσης της, αλλα δεν ασχολειται με την αποκατασταση της.

Ο φιλος ρωταει για την Wind, ομως επειδη η κουβεντα κατεληξε σε γενικευση, νομιζω οτι ηταν αναγκαιο να καταδειχθουν οι διαφορες....

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.227
Members
38.292
Νεότερο μέλος
ChristosDi