Τα L+R με τον Yamaha RX-V650 ή με τον τελικό Rotel RB976 ?

Reaction score
2.556
Στο εξοχικό έχω στήσει ένα home cinema με τα εξής ηχεία:
Εμπρός L+R: B&W 603S2
Κεντρικό: B&W cc6 s2
Surround L+R: Klipsch RS-25
Surround Back L+R: Koda MS230S
Presence: Roth Oli1
Subwoofer: Yamaha YST-SW300

Τα εμπρός L+R οδηγεί ένας εξακάναλος τελικός ROTEL RB976 με γεφυρωμένα τα δύο από τα τρία ζεύγη ηχείων ώστε να δίνει 160 W/ch. Το τρίτο ζεύγος δεν χρησιμοποιείται.
Όλα τα υπόλοιπα ηχεία οδηγούνται από τον ραδιοενισχυτή Yamaha RX-V650.

Σήμερα σύνδεσα και τα εμπρός L+R στον Yamaha, βγάζοντας εκτός τον τελικό, και δεν άκουσα ουσιαστική διαφορά τόσο σε μουσική όσο και σε ταινίες.
Είναι λογικό αυτό στο συγκεκριμένο σύστημα ή πρέπει να πάω για service τα αυτιά μου?

Τι νομίζετε?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.175
Στο εξοχικό έχω στήσει ένα home cinema με τα εξής ηχεία:
Εμπρός L+R: B&W 603S2
Κεντρικό: B&W cc6 s2
Surround L+R: Klipsch RS-25
Surround Back L+R: Koda MS230S
Presence: Roth Oli1
Subwoofer: Yamaha YST-SW300

Τα εμπρός L+R οδηγεί ένας εξακάναλος τελικός ROTEL RB976 με γεφυρωμένα τα δύο από τα τρία ζεύγη ηχείων ώστε να δίνει 160 W/ch. Το τρίτο ζεύγος δεν χρησιμοποιείται.
Όλα τα υπόλοιπα ηχεία οδηγούνται από τον ραδιοενισχυτή Yamaha RX-V650.

Σήμερα σύνδεσα και τα εμπρός L+R στον Yamaha, βγάζοντας εκτός τον τελικό, και δεν άκουσα ουσιαστική διαφορά τόσο σε μουσική όσο και σε ταινίες.
Είναι λογικό αυτό στο συγκεκριμένο σύστημα ή πρέπει να πάω για service τα αυτιά μου?

Τι νομίζετε?
Είναι πιθανόν κάποιοι σημαντικοί παράγοντες να μην σου επιτρέπουν να ακουσεις την διαφορά.
Ο χώρος και οι χρόνοι αντήχησης, η συμμετρία, η απόσταση ακρόασης, η ηχογράφηση, η ισοστάθμιση, η ανομοιομορφία των ηχείων. Ενας συνδυασμός όλων των ανωτέρω ή κάποιων απο αυτούς.

Reaction score
2.556
Είναι πιθανόν κάποιοι σημαντικοί παράγοντες να μην σου επιτρέπουν να ακουσεις την διαφορά.
Ο χώρος και οι χρόνοι αντήχησης, η συμμετρία, η απόσταση ακρόασης, η ηχογράφηση, η ισοστάθμιση, η ανομοιομορφία των ηχείων. Ενας συνδυασμός όλων των ανωτέρω ή κάποιων απο αυτούς.
Ναι, δυστυχώς ο χώρος έχει όλα τα προβλήματα που αναφέρεις...

Reaction score
2.556
Όσο και αν δεν είναι καλός ο χώρος, τι θα πρέπει να προσέξω για να ακούσω τη διαφορά;
Π.χ. στο πόσο σφιχτό είναι το μπάσο;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.175
Όσο και αν δεν είναι καλός ο χώρος, τι θα πρέπει να προσέξω για να ακούσω τη διαφορά;
Π.χ. στο πόσο σφιχτό είναι το μπάσο;
Εχεις την δυνατότητα να μετρήσεις με REW και να βάλεις 2-3 φίλτρα διόρθωσης στον Yamaha?
Παίρνει φίλτρα;

Reaction score
15.543
Λογικό είναι...
Η ένταση σου λογικά είναι νορμάλ και καλύπτει τα watt ο yamaha..

Reaction score
2.556
Εχεις την δυνατότητα να μετρήσεις με REW και να βάλεις 2-3 φίλτρα διόρθωσης στον Yamaha?
Παίρνει φίλτρα;
Δεν νομίζω να παίρνει φίλτρα...
Λογικό είναι...
Η ένταση σου λογικά είναι νορμάλ και καλύπτει τα watt ο yamaha..
Δεν φαντάζεσαι πόσο με καθησυχάζεις.
Μια που είναι στο εξοχικό και η χρήση είναι πραγματικά ελάχιστη θα μείνω με τον Yamaha.

gid

Reaction score
9.491
Άσχημο σύστημα για εξοχικό, πάντως, δεν το λες.

Είναι προς τιμή σου που παραδέχεσαι πως δεν ακούς διαφορά, άλλοι θα εφεύρισκαν διαφορές, έχοντας μάλιστα ήδη επενδύσει στον τελικό.

Ανήκω στους κατά το φόρουμ παλαβούς που πιστεύουν ότι πολλοί A/V έχουν επαρκείς δυνατότητες οδήγησης για ακροάσεις (φυσιο)λογικών εντάσεων, οπότε δεν εκπλήσσομαι καθόλου με ό,τι γράφεις. Ο δικός μου είναι ο 640, και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.963
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid