Τελικά πόσο Digital είναι οι class D?

Reaction score
98
Καλησπέρα σε όλους και όλες,

Για αρκετά χρόνια άκουγα πολλούς φίλους να λένε πως άκουσαν τον τάδε class D και ήταν "σκληρός" τον δείνα class D και είχε μπερδεμένο χαρακτήρα κ.ο.κ.
Δεν είχε τύχει μέχρι σήμερα να ακούσω εγώ προσωπικά κάποιον class D, μέχρι προχτες....
Στο ιδιο κατα τα άλλα σύστημα άκουσα 4 ενισχυτές συνολικά, 2 class D και 2 "κανονικούς" AB.

Class D
  • PS Audio HCA-2
  • PS Audio GCA-500

AB
  • PS Audio Classic 250
  • Luxman M03

Το μόνο και αποδεκτό συμπέρασμα απο όλους είναι πως (τουλάχιστον αυτοί) οι class D δεν έχουν να ζηλέψουν απολύτως τίποτα απο τα συμβατικά σχέδια...
Το υπόλοιπο σύστημα αποτελείται απο :
  • PS Audio PCA-2
  • Accuphase DP-500
  • Eggleston Works Isabel
  • Καλώδια Synergistic Research

Δεν ξέρω εαν οι συγκεκριμένοι Class D είναι καλύτεροι απο άλλους, αυτό που ξέρω είναι πως κελαηδησαν όπως και οι ΑΒ.
My 2 Cents ;)

Reaction score
4.825
Συγκρίνεις ομως της ίδιας εταιρειας προϊόντα με ύψιλο κόστος απόκτησης και υλοποίησης
Έχεις ακούσει φθηνό class d ?
Απο περιεργεια

Reaction score
5.531
Καλησπέρα σε όλους και όλες,

Για αρκετά χρόνια άκουγα πολλούς φίλους να λένε πως άκουσαν τον τάδε class D και ήταν "σκληρός" τον δείνα class D και είχε μπερδεμένο χαρακτήρα κ.ο.κ.
Δεν είχε τύχει μέχρι σήμερα να ακούσω εγώ προσωπικά κάποιον class D, μέχρι προχτες....
Στο ιδιο κατα τα άλλα σύστημα άκουσα 4 ενισχυτές συνολικά, 2 class D και 2 "κανονικούς" AB.

Class D
  • PS Audio HCA-2
  • PS Audio GCA-500

AB
  • PS Audio Classic 250
  • Luxman M03

Το μόνο και αποδεκτό συμπέρασμα απο όλους είναι πως (τουλάχιστον αυτοί) οι class D δεν έχουν να ζηλέψουν απολύτως τίποτα απο τα συμβατικά σχέδια...
Το υπόλοιπο σύστημα αποτελείται απο :
  • PS Audio PCA-2
  • Accuphase DP-500
  • Eggleston Works Isabel
  • Καλώδια Synergistic Research

Δεν ξέρω εαν οι συγκεκριμένοι Class D είναι καλύτεροι απο άλλους, αυτό που ξέρω είναι πως κελαηδησαν όπως και οι ΑΒ.
My 2 Cents ;)
Πολύ σωστά φίλε μου...την ίδια διαπίστωση έκανα και εγώ μετά από την μετάπτωση από παραδοσιακούς ενισχυτές σε class D....με μία διαφορά όμως. Για να έχω την οδήγηση και το ηχητικό αποτέλεσμα που έχω τώρα στα ηχεία μου έπρεπε να δώσω τα διπλά χρήματα σε ενισχυτή ΑΒ και τα 5απλά για τάξη Α (και αν...)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.645
Τελικά πόσο Digital είναι οι class D?
Καθόλου.
άκουσαν τον τάδε class D και ήταν "σκληρός"
Ναι. Σα τη στύση 18-χρονου.
Ιδίως αυτοί του πούτση, εν ώρα διακόρευσης τυπικών ενισχυτικών.. :p

Reaction score
1.556
Eγώ πάντως μπερδεύτηκα ολίγον.
Ο PSAudio GCA-500 είναι ολοκληρωμένος μοντέλο 10ετίας και βάλε.
Φυσικά είναι ένα εξαιρετικό μηχάνημα.

Όλα τα υπόλοιπα είναι τελικοί και επίσης "κύριοι κάποιας ηλικίας".
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι class D του 2000 όπως ο PS Audio HGA-2
απέχουν από ιδίας κατηγορίας απόγονους... αρκετά.

Αν μπορείς και θέλεις ή ψάχνεσαι δες πιο καινούργια και "φρέσκα ψάρια" στην κατηγορία NTE
Είμαι σίγουρος ότι θα εκπλαγείς πολύ περισσότερο σε πολλαπλά επίπεδα.

Reaction score
98
Eγώ πάντως μπερδεύτηκα ολίγον.
Ο PSAudio GCA-500 είναι ολοκληρωμένος μοντέλο 10ετίας και βάλε.
Φυσικά είναι ένα εξαιρετικό μηχάνημα.

Όλα τα υπόλοιπα είναι τελικοί και επίσης "κύριοι κάποιας ηλικίας".
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι class D του 2000 όπως ο PS Audio HGA-2
απέχουν από ιδίας κατηγορίας απόγονους... αρκετά.

Αν μπορείς και θέλεις ή ψάχνεσαι δες πιο καινούργια και "φρέσκα ψάρια" στην κατηγορία NTE
Είμαι σίγουρος ότι θα εκπλαγείς πολύ περισσότερο σε πολλαπλά επίπεδα.
O GCA ειναι power amplifier και οχι control amplifier, μαλλον τον μπέρδεψες με τον GCC-500.

Τα συμπεράσματα που έβγαλα ήθελα να τα μοιραστώ κυρίως διότι επικρατεί ενα "συννεφο" γύρω απο το πόσο high end μπορεί να είναι μια τέτοια υλοποίηση.
Εφόσον αυτοί οι "παλιοι" τελικοί παίζουν έτσι προφανώς κάποιοι καινούριοι θα παίζουν ακόμα καλύτερα(?)

Το "D" στο "Class D" δεν σημαίνει "digital".

The term "class D" is sometimes misunderstood as meaning a "digital" amplifier. (από την Wikipedia)
Προφανώς και δεν σημαίνει digital, απλά λόγω της αρχης λειτουργίας (full on/full off) θυμίζει το 0/1 και αντίστοιχα γίνεται κάποιος συνειρμός.

Reaction score
1.556
Oυπς σωστά όντως τον μπέρδεψα είχα τον GCC-500 στο μυαλό μου όντως.

Προσωπικά θα υπό μια ύβρη και θα φάω το αντίστοιχο ξύλο πρόθυμα.
"Δεν πιστεύω στο High-End"

Υπάρχουν σωστές/καλές και λάθος/κακές υλοποιήσεις σε όλες τις κλάσεις ενισχυτικών.

Προσωπική άκρως υποκειμενική σημείωση.
Θεωρώ ότι κάποιος μπορεί να βρει περισσότερο κέρδος - απόδοση σε class D
παρά σε ΑΒ πλέον.

Reaction score
98
Συμφωνώ για το "High End" αλλά πως θα ονομάσουμε την υψηλή κατηγορία ενισχυτικών και συναφή?
Πρεπει κάπως να το φωνάζουμε βρε αδερφέ.

Τωρα οσο αναφορά στο κακές/καλές εγώ θα το ονομάσω χρωματισμένες/αχρωμάτιστες και υπερτιμημένες/υποτιμημένες.;)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.289