Τελικός για Marantz sr 7009

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.117

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Crown 370 euros
Emotiva 600 euros
Crown 2x525 watt 4ohm
Emotiva 2x300watt 4ohm
Και το πιο βασικο για μενα αντιπροσωπεια με service crown Ελλαδα.
Αντιπροσωπεια με service Ευρωπη emotiva οχι.
Η επιλογη δικη σου .
Και αν φτανεις τα 600 παιρνεις 2 fusion fa251 ,που ειναι σιγουρα καλυτεροι απο τον emotiva και με dsp.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.117
Ευχαριστώ,
Πάντως και το κόστος του emotiva, βάσει των χαρακτηριστικών του, και σχετικά με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό, είναι υπέρ του δέοντος κρατημένο χαμηλά.

Τις ημέρες αυτές περιμένω έναν xls 1502 (φίλου) για να τον ρίξω στο σύστημα για δοκιμή.

Υπάρχουν και γνώμες αρνητικές υπέρ αυτής της πρότασης, πάντως!
Το μηχάνημα κάνει βόλτες για δοκιμές.
Έτσι ύστερα από προσωπική εκτίμηση, θα αναφέρω και την δική μου.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.117
Τώρα σχετικά με τα υπόλοιπα:

Ο sr 7009 είναι σχετικά καλός σαν μηχάνημα, αλλά μόνο ως ενίσχυση σχετικά με τον ανταγωνισμό. Στο θέμα της επεξεργασίας, κατά την γνώμη μου, είναι ελλιπέστατος.
Το audissey φτιάχνει ένα όσο το δυνατόν φλατ σύστημα, (καλό αυτό στα χαρτιά) και κατόπιν αρχίζουν τα παρατράγουδα . Στην προσπάθεια αυτή, ανεβάζει σε μεγάλο βαθμό τις υψηλές, κατά συνέπεια κουράζει. Και με την klipsch και με τις άλλες μου επιλογές. Chario, Monitor Audio.
Επίσης και με το sub δεν τα πάει καλά, πχ το Yamah yst 515 - όχι τίποτα το ιδιαίτερο και ισχυρό, αν δεν το κατεβάσω στο 1/4 της ισχύος του, δεν προχωρά η ισοστάθμιση. Έτσι ο ήχος με ενεργοποιημένο το audissey φαίνεται αδύναμος χωρίς νεύρο, άχρωμος. Αν αρχίσω και ρίχνω τα σχετικά φίλτρα, γίνεται ψεύτικος, και το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Μάλιστα δεν είναι δική μου γνώμη μόνο, και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας αρχίζουν τις ερωτήσεις τύπου, γιατί ακούγεται έτσι, τι έκανες και μουγκρίζει κλπ κλπ.

Δουλεύει αξιοπρεπώς μεν ως pure direct ή χωρίς το audissey και με καλύπτει. Δεν έχω έτσι ρυθμισμένος κανένα παράπονο. Μόλις πειράξω οτιδήποτε άλλο ... Τέλος.

Αν μπορούσα να τον αλλάξω με κάποιον παλαιότερο της σειράς aventage 2 ή 3 της yamaha θα το έκανα ευχαρίστως, έτσι και αλλιώς δεν με ενδιαφέρουν και πολύ οι νέες ευκολίες τύπου atmos - vision κλπ...
[DOUBLEPOST=1551682959][/DOUBLEPOST]Παράδειγμα:
Έχετε δοκιμάσει την εξής ρύθμιση?

Ηχεία ρυθμισμένα large, (τα κύρια). Λογικά εφ όσον τα έχω σαν large δεν θα πρέπει να επέμβει το κόψιμο συχνοτήτων χαμηλά, έτσι δεν είναι?
Μόλις λοιπόν θέσω την ταυτόχρονη χρήση sub, κόβει συχνότητες και από τα κύρια! Θα μου πείτε γιατί δεν τα κάνω όλα small για να τελειώνω.
Τότε χαλάει η απόκριση! Μάλλον το sub δεν είναι αρκετό για αυτόν. Τι να πω. Αλλά πάλι το ρίσκο είναι μεγάλο, αν δεν φταίει αυτό τι γίνεται?

Last edited:

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
επειδη τον εχω δουλεψει παρα πολυ τον 7009 και με το audyssey kit και χωρις ,
κανει εξαιρετικη δουλεια η ισοσταθμιση του .
θα σου πω μερικα τρικ που μπορει να σε βοηθησουν επειδη απο οτι καταλαβαινω δεν εχεις το kit.
πολυ πιθανο σου κανει αυτα που δεν σου αρεσουν επειδη ο χωρος σου μαλλον ειναι αρκετα προβληματικος.

ενεργοποιησε το dynamic eq.
για το sub μειωσε εκει που σου λεει για να κανει την μετρηση και μετα ξαναανεβασε gain εκει που σου αρεσει και δεν παραμορφωνει το sub.
αν σου ανεβαζει τις υψηλες ενεργοποιησε το cinema eq .
και αυτο που λες με τα large ναι ισχυει , ακομα και large μπαινει καποιο φιλτρο στα ηχεια.
δουλεψε τα ηχεια small και μετα με το rew παιξε με την αποσταση του sub μεχρι να σου στρωσει η αποκριση.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.117
Ευχαριστώ,

Θα κάνω αυτά που αναφέρεις, μου αρέσει που μπορώ να επέμβω στο sub, δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα!
Επίσης δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με cinema eq. Τα φοβόμουν αυτά.
Όπως προ ανέφερα, κατά τα άλλα είμαι ευχαριστημένος ως προς την απόδοση του σαν ενισχυτής av (ήχος - ισχύ).

Το kit που βοηθά? Μπορείς αν είναι εύκολο να αναφέρεις που επεμβαίνει?
Πόσο περίπου είναι το κόστος?
και ... αν είναι δύσκολη η διαδικασία χρήσης του.

Συγνώμη αν ζητάω πολλά!

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Ευχαριστώ,

Θα κάνω αυτά που αναφέρεις, μου αρέσει που μπορώ να επέμβω στο sub, δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα!
Επίσης δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με cinema eq. Τα φοβόμουν αυτά.
Όπως προ ανέφερα, κατά τα άλλα είμαι ευχαριστημένος ως προς την απόδοση του σαν ενισχυτής av (ήχος - ισχύ).

Το kit που βοηθά? Μπορείς αν είναι εύκολο να αναφέρεις που επεμβαίνει?
Πόσο περίπου είναι το κόστος?
και ... αν είναι δύσκολη η διαδικασία χρήσης του.

Συγνώμη αν ζητάω πολλά!
το kit δεν υποστηριζεται απο τα καινουργια μοντελα
https://www.hifix.co.uk/audyssey-pro-kit
δεν αξιζει να το παρεις εχει 600 + 150 η αδεια , καλυτερα παρε καινουργιο ενισχυτη .
ουσιαστικα κανει στους παλιους avreceiver οτι κανει το app στους καινουριους με μεγαλυτερη ακριβεια λογω μικροφωνου.

Reaction score
5.616
Μια χαρά είναι ο emotiva , παίξε με τις αποστάσεις από τον τοίχο στα ηχεια σου και θα δεις διάφορες. Αυτό που άκουσες σε εμένα να σου θυμισω ότι ήταν ένα προσεκτικό στησιμο με καλά μηχανηματα χωρίς τίποτα άλλο και άκουσες πως έπαιζαν .

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.117
Το ηχείο είναι πράγματι καλό. Φαντάζομαι και με έναν καλό δικάναλο με δυνατότητα προ ενισχυτή, θα ανέβει κατηγορία...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.117
Μια χαρά είναι ο emotiva , παίξε με τις αποστάσεις από τον τοίχο στα ηχεια σου και θα δεις διάφορες. Αυτό που άκουσες σε εμένα να σου θυμισω ότι ήταν ένα προσεκτικό στησιμο με καλά μηχανηματα χωρίς τίποτα άλλο και άκουσες πως έπαιζαν .
Μου άρεσε πολύ ο ενισχυτής σου! Δεν θυμάμαι ποιος είναι!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.117
επειδη τον εχω δουλεψει παρα πολυ τον 7009 και με το audyssey kit και χωρις ,
κανει εξαιρετικη δουλεια η ισοσταθμιση του .
θα σου πω μερικα τρικ που μπορει να σε βοηθησουν επειδη απο οτι καταλαβαινω δεν εχεις το kit.
πολυ πιθανο σου κανει αυτα που δεν σου αρεσουν επειδη ο χωρος σου μαλλον ειναι αρκετα προβληματικος.

ενεργοποιησε το dynamic eq.
για το sub μειωσε εκει που σου λεει για να κανει την μετρηση και μετα ξαναανεβασε gain εκει που σου αρεσει και δεν παραμορφωνει το sub.
αν σου ανεβαζει τις υψηλες ενεργοποιησε το cinema eq .
και αυτο που λες με τα large ναι ισχυει , ακομα και large μπαινει καποιο φιλτρο στα ηχεια.
δουλεψε τα ηχεια small και μετα με το rew παιξε με την αποσταση του sub μεχρι να σου στρωσει η αποκριση.
Προς το παρόν ανέβασα λίγο το sub και πράγματι βλέπω κάποια βελτίωση.
Μάλιστα έκανα μέτρηση με ντεσιμπελόμετρο και έφερα όλα τα ηχεία, καθώς και το sub στο ίδιο σημείο. Καλή κατάσταση!

Αν αφήσω τις ρυθμίσεις του marantz και κάνω μέτρηση με το ντεσιμπελόμετρο, τα 5 ηχεία έχουν σχεδόν την ίδια ένταση, απειροελάχιστη απόκλιση μεταξύ τους, μόνο το sub είναι κάτω κάποια db...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.117
Λοιπόν, μάλλον το sub μου, δεν τα καταφέρνει καλά! (Yamaha yst 515).
Ότι και να κάνω με το audissey στο off έχω καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα. Θεωρούσα ότι έφταιγαν τα klipsch.
Όπως έχω ξανά αναφέρει υπήρχε πρόβλημα με το χαμηλό, όπως και η κόρνα έχανε τα προτερήματά της.
Εδώ με τα chario, μπορώ να πω ότι αν όχι καλύτερα, τουλάχιστον στα μεσαία και πάνω, δεν πέφτει η απόδοση.
Παραμένει όμως το πρόβλημα με το χαμηλό. Χωρίς το dynamic eq, ήχος ψόφιος, ρηχός, με έλλειψη στο χαμηλό.
Με το dynamic eq υπάρχει βαθύ όπως ακριβώς σε ηχείο που μπουμάρει! Δηλαδή ανάλογα με την ρύθμιση αυτό που προστίθεται είναι μπουμάρισμα και όχι χαμηλό. Ότι ακριβώς και με την klipsch....

Δεν έχει δηλαδή το μπάσο ατάκα, δεν είναι στακάτο, δεν μου αρέσει. Έτσι παραμένω με το audissey off.
Έχω καλέσει και ειδικό, όμως σε αυτό το σημείο ακόμη και μετά την επίσκεψη, δεν έγινε κάτι άξιο λόγου.

Σημείωση: Δεν είναι άσχημο το αποτέλεσμα χωρίς ενεργό το audissey, έτσι ο μαραντζ παραμένει στο σύστημα. και με τις προηγούμενες επιλογές μου (όλες yamaha av) τα ίδια προβλήματα είχα...

Last edited:

Reaction score
5.616
Κανε μια δοκιμη με το phase του sub στο rev,μπορει να ερθει καλυτερα.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.661
Members
38.357
Νεότερο μέλος
PTin