Τερματισμός καλωδίου subwoofer

Reaction score
0
Καλησπέρα, στο σπίτι που χτίζω ετοιμάζω στο υπόγειο ειδικό χώρο για home cinema και είμαστε με τον ηλεκτρολόγο μου στη φάση των καλωδιώσεων. Έχω προβλέψει 2 θέσεις για subwoofer, μία δεξιά και μία αριστερά της οθόνης προβολής (135"). Το πρόβλημα είναι ότι θέλουμε να περάσουμε τα καλώδια για τα subs μέσα από τους τοίχους και βρίσκω μόνο τερματισμένα των 10-15 m στην αγορά και τύπου 1 RCA σε 2 RCA (Y). Εάν κόψω το καλώδιο από την πλευρά που είναι το μονό RCA για να το περάσω από τη θέση του sub μέσα από τον σωλήνα του ηλεκτρολόγου για να το φτάσω στον a/v processor και το τερματίσω εκεί με άλλο RCA του εμπορίου θα έχω πρόβλημα? Είναι εφικτό να τερματίσεις καλώδιο subwoofer χωρίς να έχεις επιπτώσεις στην ποιότητα του σήματος? Υπολογίζω ότι θα χρειαστώ περίπου 15 m καλώδιο για το ένα sub και 10 m για το άλλο. Έχετε να προτείνετε συγκεκριμένα καλά RCA βύσματα? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Reaction score
1.390
αν το κοψεις μπορει να μην σου κατσει καλα μετα....
πολλα ειναι τα μετρα κ ισως εχεις βομβο.
τσεκαρε το πριν τα περασεις...κ ξανακολλας
ενα φθηνο των 6 -7ευρο θα κανει την δουλεια του

Reaction score
96
μπορεις να αγορασεις καλωδιο για την κατασκευη interconnect με το μετρο (υπαρχουν πολλες επιλογες στο εμποριο απο απλα εως και πολυ ακριβα ) περασε τα στον τοιχο ,απλα αφησε περισσοτερο απο οσο χρειαζεσαι στα σημεια που θα τοποθετησεις τα sub και απο την μερια του ενισχυτη κι οταν με το καλο ελθει η ωρα να τα συνδεσεις ,φωναξε ενα τεχνικο η και καποιον φιλο που ασχολειται με κολησεις και κοληστε τα rca (κι αυτα υπαρχουν σε διαφορες ποιοτητες στο εμποριο-οποτε επιλεγεις οτι θελεις)

Reaction score
0
Βρηκα και παρηγγειλα καλωδιο για sub 15 m τυπου Υ οποτε θα το κοψω και θα το περασω μεσα απο τους τοιχους και θα το τερματισω στην πλευρα του ενισχυτη, αφηνοντας την αλλη ακρη με τα 2 rca στο sub ανεπαφη. Ελπιζω να καταφερω να κολλησω το βυσματακι και να μην το μετανοιωσω. Επρεπε να ειχα πει στον ηλεκτρολογο να χρησιμοποιησει σωληνες μεγαλυτερης διαμετρου για τις γραμμες των sub για να χωραγε το καλωδιο μαζι με το βυσματακι του... ελπιζω να μην εχω επιπτωσεις στην ποιοτητα του ηχου. Ευχαριστω για τις απαντησεις.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.160
Δυστυχώς το μεγάλο μήκος στο καλώδιο διασύνδεσης έχει σοβαρή επίπτωση στην ατάκα-δυναμικά του χαμηλού. Ιδίως βέβαια αυτό γίνεται φανερό στη μουσική.
Φρόντισε τουλάχιστον να έχει πολύ καλή θωράκισή το καλώδιο ώστε, όπως είπε και ο φίλος ποιο πάνω, να μην έχεις θέμα θορύβων.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.158
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Zulutime