Τεστ Ενισχυτών Αv Του Περιοδικού Hi-tech.....σχόλια

Reaction score
1
Δεν ξέρω πόσοι απο εσάς εχουν πάρει το hi-tech φεβρουαρίου,έχει πάντως ένα τέλειως χλιαρό τεστ για ενισχυτές ΑV εώς 1500euro.
Eπειδή όπως ισως μερικοί απο εσάς εχουν διαπιστώσει αυτόν το καιρό ψάχνομαι για την αγορά ΑV ενισχυτή θα ήθελα την γνώμη σας και τις απόψεις σας γύρω απο το τέστ του περιοδικού και συγκεκριμένα εστιάζοντας περισσότερο στους yamaha rxv-1500 , marantz sr-7500 , pioneer 2014i.
Πόσο (κατα την κρίση σας παντα) αληθεύουν τα λεγόμενα του περιοδικού για την σαφή υπεροχή του yamaha??
Δεν θυμαμαι ποιος αλλα σ'αυτό το forum μου είχαν πει για την ιδιαίτερη συμπάθεια του hi-tech στις yamaha-philips. μήπως ....αναρωτιέμαι μήπως έχει παίξει και σ'αυτο το τεστ αυτή η "συμπάθεια" το ρόλο της????
Υπάρχει κανεις που να έχει ακούσει κάποια απο τα παραπάνω μηχανήματα συγκριτικά μεταξύ τους και να μας πει μια δεύτερη γνώμη??
ΑΝΤΡΕΑ Κ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΟ ΛΕΩ!!!!! ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟ!!!!
ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΥΩΩΩΩΩ..... :)
ΟΧΙ μόνο ο αντρέας παιδιά πλάκα κανω τώρα....
Καθέ γνώμη πολύ σεβαστή και πολύ εκτιμητέα (απο μέρους μου τουλάχιστον!!)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... Σάββας

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Σαββα, δεν εχω διαβασει το τεστ οποτε εαν μπορουσε καποιος να μας περασει πανω κατω τα αποτελεσματα....

Περα απο αυτο, δεν εχω κανενα προβλημα να πω και δημοσια οσα λεω και κατ'ιδιαν.
Πως δηλαδη εαν καποιος ακουει απο τον a/v ενισχυτη του ΚΑΙ μουσικη καλο ειναι να προτιμησει καποιον απο τους "γλυκυτερους" Marantz η Denon.

Οι Yamaha και Pioneer ειναι εξαιρετικοι home cinema ενισχυτες αλλα δεν αποδιδουν το ιδιο καλα και σε δικαναλη ακροαση.
Ο ηχος βεβαια ειναι υποκειμενικη υποθεση αλλα πιστευω πως τα ιδια πανω-κατω θα ακουσεις και απο τα αλλα παιδια...

Reaction score
8
Harman/Kardon AVR-630 δαγκωτό..............

το έχει φίλος που τόφερε από Γερμανία με 800 euro.........

καλά ρεύματα!!!!!

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Αν σε ενδιαφέρει ο δικάναλος ήχος, δες τον Denon για περισσότερες ψηφιακές ευκολίες Marantz για λίγο καλύτερο ήχο . Αλλιώς για home cinema χρήση τόσο ο Pioneer όσο και ο Yamaha θα σε εντυπωσιάσουτν περισσότερο...

Φυσικά καλό είναι αν μπορείς να ακούσεις όλους τους ενισχυτές που σε ενδιαφέρουν. Βλέπεις ο ήχος είναι κάτι το υποκειμενικό....

Reaction score
7
Δεν θυμαμαι ποιος αλλα σ'αυτό το forum μου είχαν πει για την ιδιαίτερη συμπάθεια του hi-tech στις yamaha-philips. μήπως ....αναρωτιέμαι μήπως έχει παίξει και σ'αυτο το τεστ αυτή η "συμπάθεια" το ρόλο της????

Το παιδι που τρεχει.... Εγω δεν εκανα τιποτα.

Δεν εχω διαβασει, εδω και 3-4 μηνες δεν το αγοραζω πια (με λενε Γιωργο και ειμαι καλα), και στη δουλεια που το στελνουν καποιος το ''βουταει'' και δεν ερχεται στα χερια μου. Αλλα προτιμω τον Μarantz. Eιναι πιο μουσικος.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Geo2 , δεν διαφωνω καθολου για τον Harman Kardon και ειναι αναμεσα στις πρωτες προτιμησεις μου.

Aλλα εχεις ορεξη να χαριζουμε λεφτα του Αρβανιτακη? :lol:

Reaction score
49
Γιώργος Ανδρεάδης said:
Το παιδι που τρεχει.... Εγω δεν εκανα τιποτα
Σάββα, το παιδί που τρέχει είμαι εγώ!
Ναι εγώ είχα γράψει για YAMAHA-PHILIPS

Να ρωτήσω κάτι απλό?
Τι χρήση θα κάνεις στον ενισχυτή?
Γιατί αν θα τον χρησιμοποιείς κατά 90% σε ταινίες και ελάχιστα σε μουσική τότε θα αλλάζουν και οι επιλογές σου.

Δεν θέλω να σε επηρεάσω σε κάτι.
Εγώ έχω τον ΥΑΜΑΗΑ 1400 (το αμέσως προηγούμενο του 1500, και με ελάχιστες διαφορές)
Στις ταινίες παίζει τρομερά.
Και στην μουσική (τουλάχιστον στα δικά μου αυτιά) παίζει πάρα πολύ καλά (έχεις και την δυνατότητα του direct mode)

Αλλά ο ήχος είναι κάτι πολύ προσωπικό σε εκτίμηση και όλοι μας εδώ θα έχουμε και διαφορετική εκτίμηση του θέματος...............

Για να τους ακούσεις το βλέπω δύσκολο.
Γιατί ακόμα κι αν το καταφέρεις θα τους ακούσεις με άλλες πηγές και ηχεία και σε διαφορετικό χώρο σε σχέση με τον δικό σου!

Δύσκολα τα πράγματα!!

Reaction score
1
Γιάννη έχεις απόλυτο δίκιο.Είναι απο δύσκολο εώς αδύνατο να ακούσεις τους ενυσχυτές που θές σε αντιπαράθεση και με τα ηχεία που έχεις.Αυτο λοιπόν απο μόνο του καθιστά μια τέτοια ακρόαση ατυχή σε συμπεράσματα.Συμφωνώ με τον Geo2 και τον ΑΝΔΡΕΑ Κ. για τον harman avr-630 γιατι πέρα των φοβερών ρευμάτων που βγάζει(στιγμιαία 40amp), έχει και ενα τροφοδοτικο 1000W και ζυγίζει και 18,5 κιλά!!!! Όλα αυτα κάτι λένε!!!! Αυτό που δεν λέει τόσο είναι η τιμή του!!!
Εγω πάντως σε δευτερη μοίρα μετά τον Η/Κ θα κοιτάξω τον marantz και απο κει και κάτω ολους τους αλλους.

Reaction score
14
Δεν ξέρω πόσοι απο εσάς εχουν πάρει το hi-tech φεβρουαρίου,έχει πάντως ένα τέλειως χλιαρό τεστ για ενισχυτές ΑV εώς 1500euro.
Πόσο (κατα την κρίση σας παντα) αληθεύουν τα λεγόμενα του περιοδικού για την σαφή υπεροχή του yamaha??
Οι "συμπάθειες" μεταξύ μαρκών, προιόντων και περιοδικών δεν είναι αυθύπαρκτες.

Γεννιούνται.

Και πάντα ...μα πάντα το μαιευτήριο είναι το εμπορικό τμήμα του περιοδικού. :wink:

Τα τελευταία δε χρόνια οι συσχετισμοί ύλης και διαφημιστικής απορρόφησης είναι ξεδιάντροπα αντιληπτοί και καθοριστικοί για την κατάντια του περιοδικού και όχι μόνο τύπου.
Σε τέτοιο σημείο που να έχει αναγκαστεί πολύς κόσμος (ανάμεσα τους και εγώ)όχι μόνο να σταματήσει να αγοράζει ειδικό τύπο αλλά ακόμη και να ενημερώνεται από τα (για τα μπάζα πλέον) Ελληνικά ΜΜΕ.

Reaction score
1
Geo2 , δεν διαφωνω καθολου για τον Harman Kardon και ειναι αναμεσα στις πρωτες προτιμησεις μου.
Αδρέα, δεν ξέρω αν εχεις προλάβει να διαβάσεις το post μου σχετικά με την αντικατάσταση του Denon 1802 που εχω. Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη για τον εν΄λόγω ενισχυτή αλλά το πρόβλημα είναι η επάρκεια ισχύος.

Αν και εμφανίζεται στα χαρτιά ως 5χ80 στα 8 ohm, εχει power consumption μόλις 230 w. επίσης σε review που εχω διαβάσει στο www.homecinemachoice.com για τον Denon 1803 τον μετρήσανε μόλις 5χ35w σε 5κάναλο πρόγραμμα, τιμή που είναι σαφώς πιο κοντά στο τροφοδοτικό του.

οι ερωτήσεις μου προς εσένα είναι 3:

1) Αν ξέρεις κάποιον που να θέλει ενα 1802 σε μία λογική τιμή γύρω στα 300-350 ευρώ (αγοράστηκε στα 600 ευρώ)΄.

2) ποιον ενισχυτή προτείνεις σε μια κατηγορία τιμής <800 ευρώ που πέρα από τα surround καλούδια να έχει πολύ καλή απόδοση σε audio είτε πολυκάναλο είτε 2κάναλο, να έχει πολύ καλά ρεύματα και να μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τα piccolo της chario που έχω.

3) Επειδή μία επιλογή μου είναι η harman/Kardon αλλά ο 630/635 μου πέφτει ακριβός, ποια η γνώμη σου για τους HK 435 ή 335;

Ευχαριστώ.

Reaction score
0
Αδρέα, δεν ξέρω αν εχεις προλάβει να διαβάσεις το post μου σχετικά με την αντικατάσταση του Denon 1802 που εχω. Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη για τον εν΄λόγω ενισχυτή αλλά το πρόβλημα είναι η επάρκεια ισχύος.

Αν και εμφανίζεται στα χαρτιά ως 5χ80 στα 8 ohm, εχει power consumption μόλις 230 w. επίσης σε review που εχω διαβάσει στο www.homecinemachoice.com για τον Denon 1803 τον μετρήσανε μόλις 5χ35w σε 5κάναλο πρόγραμμα, τιμή που είναι σαφώς πιο κοντά στο τροφοδοτικό του.

οι ερωτήσεις μου προς εσένα είναι 3:

1) Αν ξέρεις κάποιον που να θέλει ενα 1802 σε μία λογική τιμή γύρω στα 300-350 ευρώ (αγοράστηκε στα 600 ευρώ)΄.

2) ποιον ενισχυτή προτείνεις σε μια κατηγορία τιμής <800 ευρώ που πέρα από τα surround καλούδια να έχει πολύ καλή απόδοση σε audio είτε πολυκάναλο είτε 2κάναλο, να έχει πολύ καλά ρεύματα και να μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τα piccolo της chario που έχω.

3) Επειδή μία επιλογή μου είναι η harman/Kardon αλλά ο 630/635 μου πέφτει ακριβός, ποια η γνώμη σου για τους HK 435 ή 335;

Ευχαριστώ.

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΤΕΡΑΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΤΑ PICCOLO ,
ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΠΙΣΩ....ΜΕ ΕΝΙΣΧΥΤΗ RX-V 1500
ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΖΩ STEREO... ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑΑΑΑ ..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.741
Members
38.490
Νεότερο μέλος
Nikos88