Τηλεόραση Toshiba 50L7335DG και Blu-ray SAMSUNG SE-506BB/TSBD

petros32

"Επαγγελματίας"
Reaction score
109
Καλησπέρα παιδιά! Από σήμερα είμαι κάτοχος μιας Toshiba 50L7335DG.
Έχω τις εξής ερωτήσεις:
1. Έχω συνδέσει την τηλεόραση με το PC στο HDMI 4 της. Το θέμα είναι ότι σε όλες τις λειτουργίες εικόνας (Τυπική, Δυναμική, Χολυγουντ κτλ) εκτός της λειτουργίας Παιχνίδι, δεν φαίνεται όλη η εικόνα του σήματος που δίνει ο υπολογιστής, αλλά χάνει οριζοντίως και καθέτως (πχ η γραμμή εργασιών φαίνεται η μισή και λιγότερο - αριστερά και δεξιά χάνει επίσης απ' ότι βλέπω στα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας). Αν το βάλω στο "Παιχνίδι" δείχνει κανονικά.
2. Δοκίμασα να βάλω δοκιμαστικά ταινία να παίξει και παρατήρησα το εξής: Σε όλες τις λειτουργίες (Τυπική, Δυναμική, Χολυγουντ κτλ) η εικόνα κινείται - έχω την σοβαρή εντύπωση - πιο γρήγορα. Αυτό είναι καλό;
Αν το βάλω στη λειτουργία "Παιχνίδι" η εικόνα κινείται όπως την ξέρω (πχ όπως την έβλεπα στη παλιά 42ρα μου του 2007 ή όπως τη βλέπω στο 27ρι monitor του PCσιου). Τι έχετε να παρατηρήσετε γι' αυτό;

3. Επίσης άλλη μια ερώτηση. Πήρα το Blu-ray SAMSUNG SE-506BB/TSBD και το Avatar (τη ταινία) σε Blu-ray 3D.
Καταρχήν να πω ότι η Blu ray συσκευή είναι USB, παίζω τους δίσκους στο PC και κάνω Full Screen (χρησιμοποιώ το Power DVD 14 ως player).

Όταν πατάς Play στο μενού του Avatar σου βγάζει δύο επιλογές: να το δεις σε 3D ή 2D. Το θέμα είναι ότι όποια κι από τις δύο επιλογές να πατήσω και να αρχίσει να παίζει η ταινία, η εικόνα της είναι 2D (δλδ τη βλέπω κανονικά καθαρή και χωρίς τα γυαλιά).
Δοκίμασα να πατήσω το κουμπί "3D" του χειριστηρίου της Toshiba και μου βγάζει δύο επιλογές:
1. Μετατροπή 2D -> 3D
2. 3D

Επιλέγω λοιπόν 3D, βάζω τα γυαλιά και η εικόνα είναι πολύ μπερδεμένη (αποκλείεται να είναι αυτό το κανονικό 3D). Πείραξα και τη ρύθμιση για οριζόντια ή κάθετη εναλλαγή εικόνας, και πάλι τίποτα.
Πιστεύω το πρόβλημα εντοπίζεται εξ αρχής από το play του δίσκου όπου και οι δύο επιλογές μου δίνουν ίδια εικόνα.

Άλλη μια σημείωση, αν προβάλω το βίντεο στο monitor του υπολογιστή: όταν πατάω το Enable 3D στο PowerDVD, στην οθόνη του υπολογιστή μου (που δεν είναι 3D) η εικόνα εμφανίζεται με πολύχρωμα περιγράμματα. Όταν έχω κλειστώ το monitor και βλέπω μόνο από την Toshiba και πατήσω Enable 3D, δεν αλλάζει κάτι, πάλι 2D βλέπω.

Τι μπορεί να φταίει; Σήμερα είναι η πρώτη μου επαφή με blu ray δίσκους/ συσκευή και 3D λειτουργικότητα.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.573
1. Κάπου στην TV υπάρχει ρύθμιση να αφαιρεθεί το overscan.
2. Υποθέτω frame interpolation, νομίζεις πως κινείται ταχύτερα.
3. Η ταινία είναι κανονικό blu-ray ή απο αρχείο;

petros32

"Επαγγελματίας"
Reaction score
109
1. Έψαξα αλλά δεν βρήκα κάτι. :( Αν κάποιος έχει TV με ίδια μενού, θα με βοηθούσε πολύ. Πάω πάντως να ξανά κοιτάξω.
2. Η ορθή προβολή ποια είναι δηλαδή; Να το βλέπω να κινείται πιο γρήγορα ή πιο αργά (όπως γνωρίζω συνήθως) ; Αν το σωστό είναι η "κανονική" κίνηση, ως ποια ονομασία μπορώ να βρω στο μενού το frame interpolation ;
3. Είναι κανονικός blu ray δίσκος.

petros32

"Επαγγελματίας"
Reaction score
109
Λοιπόν, το θέμα με την απώλεια εικόνας πλευρικά και πάνω διορθώθηκε. Χρειαζόταν να πατήσω το πλήκτρο Quick (settings) > Picture Size > Native. Κακώς αυτές οι - σημαντικές - ρυθμίσεις, δε βρίσκονται (και) στο βασικό μενού Picture.

Όσον αφορά τη γρήγορη εικόνα, έχει να κάνει με τη ρύθμιση Clear Scan. Αν είναι στο High η εικόνα στο βίντεο φαίνεται να κινείται γρήγορα. Αν είναι στο Standard, φαίνεται "κανονική". Ποιο είναι εν τέλει το πιο "σωστό";

Οπότε μας μένει το θέμα του 3D. :)

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.573
Νομίζεις ότι προχωράει πιό γρήγορα, δεν είναι αλήθεια όμως. Προσωπικά όλα αυτά τα βάζω OFF, αλλά σε πολύ κόσμο αρέσει το soap opera effect. Δοκίμασε.

Το 3D είναι συνδυασμός των ρυθμίσεων του player και της TV, μπορεί κάποιος να γνωρίζει αλλιώς δοκιμές κι εδώ.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Για να αναπαράγεις 3D Blu-Ray θα πρέπει να το υποστηρίζει η κάρτα γραφικών και να κάνεις τις ανάλογες ρυθμίσεις στο control panel των drivers με ανοικτή την TV.
Ποια κάρτα γραφικών έχεις;

petros32

"Επαγγελματίας"
Reaction score
109
wow ούτε που το είχα σκεφτεί να κοιτάξω εκεί. Το ενεργοποίησα από το μενού της nvidia και όλα οκ, σε ευχαριστώ!! :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.992
Members
38.274
Νεότερο μέλος
Triumph