Την γνώμη σας για ένα ηχοσύστημα.

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους!

Σκοπεύω να κάνω καινούργια εγκατάσταση στο αυτοκίνητό μου και θέλω την γνώμη σας πάνω σε αυτό.Το αυτοκινητό μου είναι ένα suzuki swift 1996 μοντέλο.

Τα χρήματα που διαθέτω είναι πάνω κάτω 1000 ευρώ,με σκοπό να προσθέσω περισσότερα αργότερα.Εχω απευθυνθεί σε άλλο forum και τα παιδιά μου πρότειναν τα εξής:

Πηγή - http://www.ixokinisi.gr/index.php?p..._id=73&option=com_virtuemart&Itemid=9&lang=el

Sub - http://www.hxostyle.gr/index.php?pid=4&prod=302

Χαρακτηριστικά του SUB - http://www.ixokinisi.gr/index.php?p..._id=80&option=com_virtuemart&Itemid=9&lang=el

Μπροστά - http://www.ixokinisi.gr/index.php?p..._id=79&option=com_virtuemart&Itemid=9&lang=el

Eνισχυτής - που έχω ήδη αγοράσει -

http://www.studiosound.gr/product_i...=1706&osCsid=61990c5ae1fecd13560ec96e2c156ba8

Αργότερα σκοπεύω να πάρω αλλά 2 για μπροστά και να τα οδηγήσω ενεργά με τον ESX -

http://www.ixokinisi.gr/index.php?p..._id=79&option=com_virtuemart&Itemid=9&lang=el

και να αγοράσω ένα μονοκάναλο για το sub.

Η γνώμη σας ποια είναι?

Ευχαριστώ

Χρήστος

Reaction score
0
Απάντηση: Την γνώμη σας για ένα ηχοσύστημα.

απο οτι βλεπω δεν εισαι κανιβαλος του στυλ 10 8ιντσα και 4 σαμπ.καλο αυτο.χαχαχαχαχα.παρε ενα τηλ στο 210-9950333 μετα τις 10 μιση να μιλησεις με τον νικο.σιγουρα εχει απειρες λυσεις να σου προτεινει σε αυτα τα λεφτα.λυση εγγυημενη.παντως μια ματια που εριξα τα πραγματα που σκεφτεσαι δεν ειναι καθολου ασχημα και με μια καλη μονωση στις πορτες θα παιζει σουπερ.

Reaction score
245
Re: Απάντηση: Την γνώμη σας για ένα ηχοσύστημα.

Στο θεμα ηχειων με μπερδεψες λιγο,δηλ μπροστα τι θα εχεις στο τελος?????
Επιπλεον με βρισλεις λιγο να διαφωνω με τα ηχεια.Με τα λεφτα αυτα ,θα κοιταζα να κανω εναν διαφορετικο συνδιασμο απο midbass και tweeter.Τα υπολοιπα ειναι καλα πραγματα

Reaction score
41

Χρήστο αρχικά να σε καλωσορίσω στο AVsite!
Καλή συνέχεια στην παρέα μας! :107:

Οι επιλογές σου γενικές γραμμές είναι καλές και πολύ αξιόλογες.
Σαν συνολική εικόνα στοχεύεις σωστά.

Διαφωνώ σε μερικά και τα οποία στα λέω άμεσα:

• Αν το swift σου είναι hatchback το sub θα σου φάει πολύ χώρο. Θα προτιμούσα κάποιο σε κλειστή κούτα και όχι bass reflex. Πιθανότατα και σε 10", γιατί το 12άρι μάλλον θα τονίζει υπερβολικά τις χαμηλές συχνότητες και θα «ταπώσει» τις μεσαίες.
  • Όποιο Swift κι αν είναι βάλε οπωσδήποτε μονώσεις όπου μπορείς. Ιδιαίτερα στις εμπρός πόρτες και πιθανότατα και στον χώρο αποσκευών σου. Και μάλλον και μια καλή κατασκευή (στιβαρή και ποιοτική) door panel για να δεχθεί τα 16.5άρια εμπρός και να τα κάνει να παίξουν σωστά.
  • ΜΗ βάλεις δεύτερο ζευγάρι midbass εμπρός, σε καμία περίπτωση. Παίξε με το δίδρομο που θα αποφασίσεις, ρύθμισέ το σωστά και τέλος!!
  • Στα 300+€ μπορείς να βρεις πολλά καλά δίδρομα για εμπρός (αν και τα Pioneer της σειράς PRS είναι πολύ καλά!!) οπότε μπορούμε να το συζητήσουμε κι άλλο!
  • Μπορείς άνετα να παίξεις με τον 4κάναλο που έχεις και να είσαι σε άριστο επίπεδο για τα χρήματα που έδωσες. Αν (επαναλαμβάνω ΑΝ) χρειαστείς αλλαγές σε βάθος χρόνου, το ξανασυζητάμε. Εδώ θα είμαστε :121:

Reaction score
1

Τα 171PRS είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ για τα λεφτά τους (και όχι μόνο!). Δυναμικό και λαμπερό τουίτερ, το πλέον γρήγορο και σκληρό kick-bass που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια και από μεσαία αναλόγως ενισχυτή. Θέλουν αρκετά βατάκια βέβαια, τα οποία με τον ESX διαθέτεις.

Btw, ο SX4120, αν και αρκούντως δυνατός, βρίσκεται πολύ πίσω από άποψη ήχου σε σχέση με αυτά τα ηχεία. Είναι ένας "βασικός", αξιοπρεπής ενισχυτής, μέχρι εκεί όμως. Κάτι μου λέει ότι δε θα ακούς ούτε τα μισά από αυτά που μπορούν να κάνουν τα PRS (μιλάω για τη συνολική απόδοση και όχι για εντάσεις)...

Ψάξε τουλάχιστον για το νεότερο μοντέλο (ESX SE4120), στα χαρτιά σχεδόν ίδια, στην πράξη ο SE ξεφεύγει αισθητά από τον προκάτοχό του από άποψη ήχου. Τα ηχεία είναι σχεδόν high-end, αλλά οι ενισχυτές υπολείπονται αρκετά...

Περί κλειστής/ανοιχτής καμπίνας: αν το αμάξι σου είναι θορυβώδες, προτίμησε τη reflex, η συγκεκριμένη μάλιστα αποτελεί μία κλασική λύση που δε θα σε απογοητεύσει πουθενά. Αν το αμάξι είναι ήσυχο ή κάνεις πολλές διαδρομές εντός πόλης με αναγκαστικές στάσεις (φανάρια), δε θα ήταν κακή και μία κλειστή καμπίνα. Προσωπικά, αν και γνωρίζω τα ολοφάνερα ηχητικά προτερήματα των sealed, εδώ και χρόνια το έχω γυρίσει στα reflex για να μπορώ να... ακούω το μπάσο μου! :109:

Τέλος, δε θα πείραζε καθόλου να βάλω και δεύτερο woofer σε κάθε πόρτα, αρκεί η κατασκευή να ήταν στοιβαρή και μονωμένη και να μπορούσα να κατεβάσω ακόμη περισσότερο το LPF του σαμπ. Βέβαια, επειδή το TS-M171PRS είναι αρκετά επιβλητικό, ίσως δύο από δαύτα να ήταν υπέρ το δέον... Ίσως πάλι όχι! :105:

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Navu, με βρίσκεις και μένα να συμφωνώ στα λεγόμενά σου, με τη μόνη διαφορά ότι τον 4120 τον έχει ήδη αγοράσει.
Το suift έχει μικρό χώρο αποσκευών, θα προτιμούσα κούτα κλειστή που θα έχει ομαλό χαμηλό (ανάλογα το woofer) και θα συνοδευτεί άψογα με τα prs

Reaction score
1

Ωχ, ναι... Έκανα πατάπα, ο SX είναι δεδομένος.

Άρα, όλο το παιχνίδι γίνεται για το μπάσο/subwoofer. Βλέποντας και κάνοντας, μπορεί να απευθυνθεί σε επαγγελματία και να ακούσει 2-3 υλοποιήσεις για να σχηματίσει γνώμη.

Με κλειστές καμπίνες ξεκίνησα, χωρίς αμφιβολία είναι η καλύτερη επιλογή όσον αφορά την ομαλότητα της αναπαραγωγής και τη γενικότερη μουσική διάσταση του θέματος. Αν βρεθεί η χρυσή τομή με κάποιο ευαίσθητο sub, γιατί όχι?

Reaction score
0

Καλημέρα

Προτείνετε μου σε παρακαλώ, ένα καλό sub κλειστού τύπου :102:

Το αυτοκίνητο είναι το τετράπορτο μοντέλο.

Reaction score
245

Καλημέρα

Προτείνετε μου σε παρακαλώ, ένα καλό sub κλειστού τύπου :102:

Το αυτοκίνητο είναι το τετράπορτο μοντέλο.
δηλ σενταν ετσι???

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Την γνώμη σας για ένα ηχοσύστημα.

δηλ σενταν ετσι???
Αυτό εδώ είναι

Δεν έχει και πολύ χώρο.Αν βάλω κλειστού τύπου sub τι διαφορά θα έχει από το bass reflex? Θα ήθελα να μου προτείνετε κάτι καλό και δοκιμασμένο (ακόμη καλύτερα!) γιατί αυτή την εβδομάδα θα πάω για να τα τοποθετήσω.

Δεν ακούω τραγούδια με beat ούτε ελληνικά παρά μόνο metal,οπότε δεν με ενδιαφέρει τα ηχεία να είναι για "beat" τραγούδια.

Με τα 300+ που κάνουν τα Pioneer έχω κάποιες άλλες εναλλακτικές? Και στο sub τι θα μπορούσα να βάλω?

Ισως βοήθησα λίγο,με τις μουσικές προτιμήσεις και με το τι αυτοκίνητο έχω! :)

Reaction score
41
Απάντηση: Re: Απάντηση: Την γνώμη σας για ένα ηχοσύστημα.

Αυτό εδώ είναι

Δεν έχει και πολύ χώρο.Αν βάλω κλειστού τύπου sub τι διαφορά θα έχει από το bass reflex? Θα ήθελα να μου προτείνετε κάτι καλό και δοκιμασμένο (ακόμη καλύτερα!) γιατί αυτή την εβδομάδα θα πάω για να τα τοποθετήσω.

Δεν ακούω τραγούδια με beat ούτε ελληνικά παρά μόνο metal,οπότε δεν με ενδιαφέρει τα ηχεία να είναι για "beat" τραγούδια.

Με τα 300+ που κάνουν τα Pioneer έχω κάποιες άλλες εναλλακτικές? Και στο sub τι θα μπορούσα να βάλω?

Ισως βοήθησα λίγο,με τις μουσικές προτιμήσεις και με το τι αυτοκίνητο έχω! :)

Συνεπώς είναι 5-θυρο (όταν η πόρτα του χώρου αποσκευών ανοίγει και έχει μαζί της και το τζάμι, την μετράμε)

Από ποια περιοχή είσαι Χρήστο?

Οι κλειστές κούτες έχουν ένα πολύ σημαντικό όφελος που είναι (πιστεύω) απαραίτητο για την περίπτωσή σου: είναι πολύ μικρότερες σε όγκο σε σχέση με τις bass reflex.
Που σημαίνει πως θα σου περισσέψει χώρος για να βάλεις και καμιά βαλίτσα, τσάντα κοκ

Οι «κλειστές» κούτες δίνουν πιο ελεγχόμενο χαμηλό (λιγότερο πλαδαρό, μεγαλύτερη ικανότητα ελέγχου σε γρήγορα περάσματα) αλλά (θεωρητικά) σε αντίστοιχου κόστους υλοποιήσεις μπορεί να μην «κατεβαίνει» τόσο χαμηλά σε συχνότητες.
Ίσως οι bass reflex αντίστοιχου κόστους να πετύχουν μεγαλύτερες εντάσεις.

Πολλά από τα παραπάνω δεν εξαρτώνται μόνο από τον τύπο κούτας αλλά και από το ηχείο, τον ενισχυτή σαν ρεύμα και crossover, την πηγή. Γιαυτό γράφω «ίσως», «μπορεί» κοκ

Τα 300+€ για εμπρός δίδρομο είναι πολύ καλό ποσό για το 90% των υλοποιήσεων σε αυτοκίνητα.
Ίσως να χρειαστεί να φτιάξεις ένα καλό door panel για την στήριξή τους στις πόρτες γιατί το swift δεν φημίζεται ούτε για τις επενδύσεις του στις πόρτες ούτε για τον χώρο πίσω από αυτές.
Και απαραίτητα υπολόγισε και μονώσεις και στις δύο πόρτες εμπρός

Θα βρούμε σιγά σιγά τι θέλεις.....
Πριν το dead line της επόμενης βδομάδας :126:

Reaction score
0

Καλημέρα

Μένω Χαλάνδρι.Υπάρχει κάποιο μαγαζί που μπορεί να με βοηθήσει και να μπορεί να με συμβουλεύσει?

Όσο για τις μονώσεις,θα γίνουν και όντως το βάθος στις πόρτες δεν είναι μεγάλο, γι'αυτό έφτιαξα προσωρινές προσθήκες για τα ηχεία μπροστά.Αργότερα σκοπεύω να φτιάξω panel.

Ο τύπος παρακάτω έχει βάλει τα PRS σε ένα Suzuki Ignis.Δεν δίνει παραπάνω πληροφορείες για το υπόλοιπο σύστημα:

http://www.maroochycarsound.com.au/news/featured/pioneer-reference-series-suzuki-ignis/

Αν πάω σε κατάστημα και γίνει όλη η εγκατάσταση,θα μπορέσω να δοκιμάσω κάποια sub επί τόπου?

Reaction score
245

Καλημέρα

Μένω Χαλάνδρι.Υπάρχει κάποιο μαγαζί που μπορεί να με βοηθήσει και να μπορεί να με συμβουλεύσει?

Όσο για τις μονώσεις,θα γίνουν και όντως το βάθος στις πόρτες δεν είναι μεγάλο, γι'αυτό έφτιαξα προσωρινές προσθήκες για τα ηχεία μπροστά.Αργότερα σκοπεύω να φτιάξω panel.

Ο τύπος παρακάτω έχει βάλει τα PRS σε ένα Suzuki Ignis.Δεν δίνει παραπάνω πληροφορείες για το υπόλοιπο σύστημα:

http://www.maroochycarsound.com.au/news/featured/pioneer-reference-series-suzuki-ignis/

Αν πάω σε κατάστημα και γίνει όλη η εγκατάσταση,θα μπορέσω να δοκιμάσω κάποια sub επί τόπου?
To ignis που βλεπεις ειναι δουλεια σχεδον επαγκελματικη και οχι του στυλ πεταω επανω 2 ηχεια,τα βιδωνω και τελος.Απο πισω απο το πανελ πρεπει να εχει πεσει αρκετος υδρωτας μεχρι να αρχισει η ντενεκεδενια πορτα να βγαζει ηχο της προκοπης.Ετσι μη σε ξεγελαει και νομιζεις οτι και εσυ με προχειρες λυσεις,θα εχεις ΤΟΝ ηχο???
Οσον αφορα το γουφερ που ρωτας μπορεις ανετα να ακουσεις 2-3 σαμπακια σε οποιο μαγαζι και αν πας.Καλλα θα ειναι να το βαλεις να παιξει μεσα στο αυτοκινητο σου,με τον δικο σου ενισχυτη,αφου πρωτα εχεις φτιαξει τις πορτες,ωστε να δεις πως θα ταιριαξει με τα ηχεια τα υπολοιπα.Για χαλανδρι δεν ξερω να σου πω μαγαζι.Εγω τα δικα μου αμαξια τα φτιαχνω στο καταστημα Alfa sound και εχω την κεφαλα μου σε ηρεμια.Προσωπικη μου αποψη ειναι να ξεχασεις τα διπλα midbass και ειδικα στο αμαξι που εχεις.Φτιαξε καλα τις πορτες και ριξε επανω τους απο ενα καλο ηχειο σε συνδιασμο με ενα καλο tweeter και θα ακους ωραια μουσικουλα.

Reaction score
0

To ignis που βλεπεις ειναι δουλεια σχεδον επαγκελματικη και οχι του στυλ πεταω επανω 2 ηχεια,τα βιδωνω και τελος.Ετσι μη σε ξεγελαει και νομιζεις οτι και εσυ με προχειρες λυσεις,θα εχεις ΤΟΝ ηχο???
Δεν είναι τρομερά δύσκολη η κατασκευή και δεν είπα ότι θέλω να "πετάξω" 2 ηχεία πάνω και να τα βιδώσω.Εξ'ου και ζητάω βοήθεια για ένα σωστό στήσιμο.Πρόχειρες λύσεις δεν φέρνουν σωστό ήχο.

Λόγω του επαγγέλματός μου τίποτα δεν είναι πρόχειρο για μένα.Γι'αυτό και δεν έχει καεί κανένα σπίτι,που έχω φτιάξει μέχρι τώρα.

Καταλαβαίνω επίσης ότι είναι βαρετό, το να ασχολείται κάποιος με 2 ή 4 ηχειάκια (και όχι με 6 + 6 8" στις πόρτες και 4 sub και 4,5 ή 6 ενισχυτές και 160 + db ήχου) αλλά αυτά δεν με ενδιαφέρουν.

Το μόνο που ζήτησα είναι τι μάρκες υπάρχουν σε καλή ακουστική,από άποψη ηχείων γιατί η καλύτερη αγορά έρχεται από κάποιον, ο οποίος έχει ακούσει ή έχει τοποθετήσει κάποια ηχεία.

Αυτ'ην την εβδομάδα θα πάω για αγορά και τοποθέτηση και ευελπιστώ να έχω καλό αποτέλεσμα.Αν είναι,θα ανεβάσω και ένα βιντεάκι και εγώ από το "λιτό" μου σύστημα :102:

Ευχαριστώ για το χρόνο και τις απαντήσεις σας!

Reaction score
245

Δεν είναι τρομερά δύσκολη η κατασκευή και δεν είπα ότι θέλω να "πετάξω" 2 ηχεία πάνω και να τα βιδώσω.Εξ'ου και ζητάω βοήθεια για ένα σωστό στήσιμο.Πρόχειρες λύσεις δεν φέρνουν σωστό ήχο.

Λόγω του επαγγέλματός μου τίποτα δεν είναι πρόχειρο για μένα.Γι'αυτό και δεν έχει καεί κανένα σπίτι,που έχω φτιάξει μέχρι τώρα.

Καταλαβαίνω επίσης ότι είναι βαρετό, το να ασχολείται κάποιος με 2 ή 4 ηχειάκια (και όχι με 6 + 6 8" στις πόρτες και 4 sub και 4,5 ή 6 ενισχυτές και 160 + db ήχου) αλλά αυτά δεν με ενδιαφέρουν.

Το μόνο που ζήτησα είναι τι μάρκες υπάρχουν σε καλή ακουστική,από άποψη ηχείων γιατί η καλύτερη αγορά έρχεται από κάποιον, ο οποίος έχει ακούσει ή έχει τοποθετήσει κάποια ηχεία.

Αυτ'ην την εβδομάδα θα πάω για αγορά και τοποθέτηση και ευελπιστώ να έχω καλό αποτέλεσμα.Αν είναι,θα ανεβάσω και ένα βιντεάκι και εγώ από το "λιτό" μου σύστημα :102:

Ευχαριστώ για το χρόνο και τις απαντήσεις σας!
Mη στραβωνεις βρε.Με το μερος σου ειμαι και εγω.Απλα θελω να σου πω οτι ειναι απο τα δυσκολα αμαξια και σε αυτο φταιει οτι ειναι λεπτες οι λαμαρινες του.
Φαντασου οτι στο δικο μου focus 2006 μοντ,(παιζω με 3δρομο ενεργο και σαμπ)επεσε μπολικη μονωση στις πορτες για να ερθει στα καλα του ο ηχος.
Το να σου προτεινω συγκεκριμενα ηχεια,δεν ειναι πρεπον κατα την γνωμη μου για λογους που ολοι
καταλαβαινουνε.Μπορω ομως να σου πω οτι εχω ακουσει πολυ καλα διαιρουμενα και οχι απολυτα σετ,που εμεινα με το στομα ανοιχτο.
Γενιοτερα,απο τις μαρκες που ακουσα και ''φτιαχθηκα,ειναι Helix rainbow eton mbquart dls.
Eπειμενω ομως στο να κανεις ενα συνδιασμο tweeter-midbass απο διαφορετικες μαρκες.Κατα 90% θα γλωτωσεις χρηματα και θα εχεις ενα πολυ καλο αποτελεσμα.
Οσο για το λιτο που γραφεις,μην το παρεις σχοινι κορδονι οτι δεν θα ειναι και καλο???Εχω δει και εχω ακουσει λιτο συστημα που εραβε σταυροβελονια.Αυτο ειναι το μαυρο almera του παναγιωτη,που με ενα διαιρουμενο και ενα σαμπακι......απλα τα εσπαγε.(midbass και tweeter απο διαφορετικες μαρκες)Δεν ξερω κατα ποσο σε βοηθεισα,αλλα ευχομαι τα καλητερα.
Καλη συνεχεια φιλε

Reaction score
41

Χρήστο μην παρεξηγείς τον Μήτσο (τακησκυτη).
Τα λέει λίγο χύμα στο κύμα, αλλά να βοηθήσει προσπαθεί (με τον τρόπο του)

Στο θέμα μας.....

Δεν είναι καθόλου βαρετό να ασχολείσαι με 2 ή 3 ηχεία.
Ίσα ίσα, εκεί είναι το ενδιαφέρον!
Το να γεμίσουμε τον χώρο με ηχεία είναι πολύ ευκολότερο.
Για μένα πχ, επειδή η ρύθμιση και τοποθέτηση 3δρομου εμπρός είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική σε χρόνο και χρήμα, θεωρώ πως στο 90% των περιπτώσεων για σωστό ήχο αρκεί ένα καλό 2δρομο εμπρός (διαιρούμενο) και ένα sub στον χώρο αποσκευών.
Αν δεν θέλουμε να ξεφύγουμε στο κόστος βάζουμε έναν 4 κάναλο, τα 2 για εμπρός και τα 2 rear τα γεφυρώνουμε και τα ρίχνουμε στο sub.
Αν αργότερα έχουμε φράγκα, γεφυρώνουμε τα 4 κανάλια του ενισχυτή σε 2 και τα ρίχνουμε εμπρός (αν το επιτρέπει ο ενισχυτής, ο δικός σου νομίζω πως το επιτρέπει) και παίρνουμε και έναν μονοκάναλο (monoblock) και ρίχνουμε καθαρή ισχύ στο sub (και ίσως και έναν πυκνωτή πριν τον monoblock)

Στα 300+€ παίζουν και ωραιότατα focal και peerless και eton.
θα βρούμε τι σου ταιριάζει.
Κάνε λίγη υπομονή.
Μέχρι Τρίτη θα έχουμε καταλήξει και θα είσαι διαβασμένος και ετοιμοπόλεμος.

Εντάξει Χρήστο?

Reaction score
0

Δεν παρεξηγούμαι καθόλου :)

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Ευχαριστώ και πάλι!

Reaction score
1

Να πω την αμαρτία μου, όσα σαμπ πέρασαν από τα χέρια μου και όσα σαμπ εγκατέστησα σε φίλους ή γνωστούς (όλα μα όλα όμως) τα δοκίμαζα αρχικά σε κλειστές καμπίνες (λόγω των γνωστών ηχητικών προτερημάτων των υλοποιήσεων αυτών).

Τζίφος.

Και όμορφα να παίζανε, δεν ακουγόντουσαν... Τι να το κάνεις το όμορφο παίξιμο, αν χρειάζεται να στέκεσαι στο ανοιχτό πορτ-παγκάζ και να στήνεις αυτί για να το ακούσεις? Κακά τα ψέμματα, οι κλειστές αρχίζουν τη βουτιά ήδη από τα 100Hz. Tι να το κάνω αν σε αρκετές περιπτώσεις παίζουν για 1-2 dB πιο δυνατά στα πολύ χαμηλά σε σχέση με αντίστοιχες reflex? Θα προτιμήσω μία γεμάτη περιοχή από τους 80 μέχρι τους 35-40 κύκλους, παρά μία ομοιόμορφη κάμψη σε όλο το φάσμα...

Τα μόνα που επιβίωσαν στις κλειστές καμπίνες, ήταν 2 κομμάτια: ένα 15άρι σε υλοποίηση 50+ λίτρων (με μισό Kw στο πηνίο του) και μετά ένα 12άρι, το οποίο από 60+ reflex μπήκε σε 40+ sealed με την αρωγή πάνω από 1 Kw. Οπότε, ναι, αυτά έπαιζαν και όμορφα και είχαν και κάποια αποθέματα.

Αλλά, με 400 βατόπουλα και καμπινούλες των 30 λίτρων πχ δε θα έμπαινα καν στον κόπο: το efficiency είναι απλώς πολύ χαμηλό.

Τέσπα, για να μην το παίζω Σφήγκα, πολύ καλές εντυπώσεις σε κλειστή μου έχει αφήσει σε όλες τις περιπτώσεις το W12 (ή P12 σήμερα) της Helix.

Reaction score
0

Επειδή έχω κατασταλάξει πια,στο τι σκέφτομαι σκοπεύω σήμερα ή αύριο να περάσω από το κατάστημα για να τους πω τι θέλω.

Μετά από ατελείωτες ώρες,διαβάζοντας γνώμες και βλέποντας υλιοποιήσεις κατασκευών, που με βοήθησαν αφάνταστα η πηγή θα είναι η DEH-6300 , τα μπροστινά θα είναι τα PRS TS-C171 και το sub το P12 της Helix.

Τώρα.

Θέλω να βάλω ένα monoblock μόνο για το sub,για να παίζει πιο ξεκούραστα ο ESX και να παίζει καλύτερα το sub.Θέλω να αφήσω τα 2 κανάλια ελεύθερα στον ESX γιατί μελλοντικά (σίγουρα) θα βάλω άλλα 2 ενεργά μπροστά στις πόρτες.

Επειδή ξέρω ότι είναι ακριβά,βρήκα ένα της Sony (μην με κράξετε!) που είναι αυτό εδώ:

http://www.sony.gr/product/icp-stream-amps/xm-gtr3301d

Πιστεύετε ότι θα οδηγήσει το sub ή είναι μούφα?

Βρήκα και αυτούς

http://www.car.gr/parts/view/1569225/
http://www.car.gr/parts/view/1625278/

Δεν θέλω να πληρώσω παραπάνω από 150 ευρώ για έναν ενισχυτή για το sub.Αν έχετε άλλες προτάσεις ή αν ξέρετε κάποιον να πουλάει κάποιο.

Επίσης θα φτιάξω door panels για τα μπροστινά,όμως μόνο όταν καταφέρω και αγοράσω τα 2 επιπλέον.Για την ώρα θα βάλω τις προσθήκες για τα PRS.

Στα διαιρούμενα,το tweeter είναι σωστό να μπεί στο door panel χαμηλά η να τα ανεβάσω πάνω?

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Καλημέρα,

οι φωτογραφίες του λινκ με τα διπλά μεγάφωνα, είναι λάθος απ' όλες τις πλευρές!!! χωρίς να εξετάζω την υποκειμενική ομορφιά.

Διπλά midbass τοποθετούνται μόνο όταν το cross είναι κάτω από τους 200 κύκλους διότι ο ήχος θα ""τραβιέται"" κάτω (rainbow).
Ποτέ δεν βάζουμε 2 tweeter μαζί παρα μόνο αν θέλουμε μεγαλύτερες στάθμες με ανθρώπινο ήχο ώστε να αποφύγουμε μια κόρνα. Δεν στέκει η μετάδοση ίδιων συχνοτήτων να έχει δυο εκπομπές αναπαραγωγής.

Ο ενισχυτής σου είναι καλός και δυνατός και αξίζει τα χρήματά του, όμως δεν συμβαδίζει με τα prs που είναι τουλάχιστον hi-fi.

Αν το ηχητικό αποτέλεσμα που επιθυμείς είναι για ποιότητα, κράτα τον ενισχυτή που ήδη έχεις γεφυρώνοντας του τα δυο κανάλια στο sub και πάρε άλλον για τα tweeter. Αν μελλοντικά θα παίξεις 3δρομο τότε ο 4120 θα συνδεθεί στο sub και στα midbass (1 ζευγάρι, όχι 2).

Το sub τώρα.
Μην αγοράσεις ακόμα τίποτα μέχρι να υλοποιήσεις τα εμπρός που είναι ΟΛΟΣ Ο ΗΧΟΣ. Όταν τελειώσεις και ακούσεις τότε θα κάνεις επιλογή βάσει του ηχητικού αποτελέσματος που πήρες, τι και ποιο θα επιλέξεις ώστε να συμπληρώσεις με τον τρόπο που εσύ θέλεις το χαμηλό.

Αν τελικά δεν κάνεις τίποτα από τα παραπάνω και θες να πάρεις sub τώρα, κοίτα και την περίπτωση του ρ10 με το εργοστασιακό κουτί κρίνοντας αμέσως με το ρ12 που φοβάμαι ότι θα σου κάνει ""ουρά"".

Sorry αν ήμουν λίγο καυστικός, αλλά εφόσον ρωτάς σε ένα φόρουμ για να σε βοηθήσει, οφείλουμε να σε βοηθήσουμε με αλήθειες.

Και ο Navu και ο Δημητρόπουλος το κατέχουν καλά το "άθλημα", μπορείς να ρωτήσεις ότι άλλο θέλεις.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.092
Members
38.409
Νεότερο μέλος
Lp's21