Τι θα γινει με την εγκληματικοτητα?

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.705
Απο FaceBook..

Δεν υποστηρίζω την Αφροδίτη Λατινοπούλου αλλά αντίθετως διαφωνώ με αρκετές από τις θέσεις της και κυρίως με τον τρόπο που τις διεκδικεί οπότε σίγουρα δεν ανήκω στους πολιτικούς της υποστηρικτές.Αλλά υπάρχει μια στοιχειώδης αρχή που δεν διαπραγματεύομαι.Όταν κάποιος έχει δίκιο, θα του το αναγνωρίζω ακόμη κι αν διαφωνώ μαζί του σε όλα τα υπόλοιπα.
Εν προκειμένω στο συγκεκριμένο ζήτημα των Ρομάλεν Τσαβάλεν, όταν η Λατινοπούλου μιλούσε για φαινόμενα ανομίας, παράνομη οπλοκατοχή, διακίνηση απαγορευμένων ουσιών και ασυδοσία που αποδίδονται σε αρκετούς από αυτούς, δεν είναι δυνατόν να βαφτίζονται όλα συλλήβδην «ρατσισμός».Όπου υπάρχει παρανομία, υπάρχει παρανομία. Και ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται για όλους ανεξαιρέτως.Όχι για τους Έλληνες αλλά όχι για τους Ρομά.Όχι για τους δεξιούς αλλά όχι για τους αριστερούς.Όχι για τους «δικούς μας» αλλά για τους «άλλους».
Ένας νόμος. Για όλους.
Και τώρα φτάνουμε στο πρόσφατο viral περιστατικό του πλοίου.Συγκεκριμένοι Ρομά φέρονται να την πλησίασαν, να την προπηλάκισαν και να την εξύβρισαν, με την κατάσταση να φτάνει σε σημείο αδικαιολόγητης έντασης και προσβολής.Ακριβώς εδώ αρχίζει το πραγματικό πανηγύρι της υποκρισίας.Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που αντί να πουν ένα αυτονόητο "αυτό είναι απαράδεκτο", πανηγυρίζουν.Χαίρονται επειδή κάποιος τραμπούκισε έναν πολιτικό που δεν συμπαθούν.Το ακόμη χειρότερο μάλιστα ότι είναι άνθρωποι από συγκεκριμένους αριστερούς κύκλους που κατά τα άλλα μας κάνουν καθημερινά μαθήματα για τα δικαιώματα της γυναίκας, την έμφυλη βία, τον σεβασμό, τη διαφορετικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Όταν όμως η γυναίκα είναι η Λατινοπούλου, φαίνεται πως αλλάζουν οι κανόνες.
Ξαφνικά η γυναίκα δεν χρειάζεται προστασία.
Η βία δεν είναι τόσο σοβαρή.
Ο προπηλακισμός γίνεται αντίδραση,ο τραμπουκισμός γίνεται απάντηση και ο θύτης αποκτά περίπου το φωτοστέφανο του κοινωνικού αγωνιστή.Αυτό δεν είναι προοδευτικότητα αλλά ξεδιάντροπη πολιτική υποκρισία.
Αλλά υπάρχει κάτι ακόμη πιο εξοργιστικό.
Ένας άνθρωπος φέρεται να κινείται απειλητικά εναντίον μιας γυναίκας μέσα σε έναν δημόσιο χώρο και γύρω του υπάρχουν άνθρωποι που απλά κοιτούν αδιάφορα.
Κάποιοι μάλιστα τραβούν βίντεο.
Κινητά σηκώθηκαν. Άνθρωποι όχι.
Αυτό είναι ίσως το πιο θλιβερό κομμάτι της ιστορίας.Γιατί κάποτε, όταν ένας άνδρας έβλεπε μια γυναίκα να δέχεται επίθεση, θεωρούταν αυτονόητο ότι θα σηκωθεί και θα παρέμβει.
Σήμερα πρώτα βγάζουμε το κινητό.
Πρώτα καταγράφουμε.
Πρώτα περιμένουμε να γίνει viral και μετά αποφασίζουμε ποιος είναι ο «καλός» και ποιος ο «κακός», ανάλογα με το κόμμα που ψηφίζει.
Να τελειώνουμε με αυτή την αρρώστια.
Δεν χρειάζεται να συμπαθώ τη Λατινοπούλου για να καταδικάσω την επίθεση εναντίον της.
Δεν χρειάζεται να είμαι δεξιός για να απαιτώ νόμο και τάξη.
Δεν χρειάζεται να μισώ τους Ρομά για να καταδικάζω τη συμπεριφορά συγκεκριμένων Ρομά που παρανομούν.
Και κυρίως..
Δεν χρειάζεται να συμφωνώ με έναν άνθρωπο για να υπερασπιστώ το δικαίωμά του να μη δέχεται τραμπουκισμό.Γιατί αν σήμερα δικαιολογούμε τον προπηλακισμό κάποιου επειδή δεν μας αρέσουν οι απόψεις του, αύριο θα θεωρείται φυσιολογικό να προπηλακίζεται ο οποιοσδήποτε δικός μας άνθρωπος,η κόρη μας,η αδερφή μας,η σύζυγος μας κ.ο.κ.
Όμως τότε δεν θα έχουμε δημοκρατία.
Θα έχουμε ζούγκλα με Wi-Fi και κάμερες κινητών.
🇬🇷
Η βία δεν έχει ιδεολογία.
Ο τραμπουκισμός δεν έχει άλλοθι και η δικαιοσύνη δεν μπορεί να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
44.434
Δεν νομίζω ότι υπάρχει λογικός άνθρωπος να σηκωθεί να υπερασπιστεί κάποιον δεδομένο επίθεση από αγέλη αθίγγανων. Εδώ και οι αστυνομικοί δέχονται μερικές πέτρες και αποχωρούν.
Ακόμη και επιτυχημένη να είναι η άμυνά του, θα καταλήξει το λιγότερο κατηγορούμενος. Παλιά ίσως να το διακινδύνευε, γιατί ήξερε ότι ο νόμος οι αρχές και οι δικαστές θα ήταν μαζί του. Τώρα θα πρέπει να είναι κανείς ανόητος.

daharis666

Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
87.356
Είναι πολιτικός…πρέπει να δέχεται την κριτική των ψηφοφόρων των αλλων :biggrin:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.596
Έχω έναν φίλο στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής και μου έστειλε αυτό.
Χθες σημειώθηκε το παρακάτω σοβαρό περιστατικό.
Τα εικονιζόμενα τρία αυτοκίνητα με σερβικές πινακίδες σταμάτησαν στον δρόμο μεταξύ Νικητής και Αγίου Νικολάου, οδηγό απορριμματοφόρου και τον ξυλοκόπησαν.
Χωρίς να υπάρχει λόγος! Χωρίς να υπάρξει κάποιο ιστορικό!

772391855.jpg

Οι βαλκάνιοι τουρίστες.

ika

News
Reaction score
19.263
Έχω έναν φίλο στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής και μου έστειλε αυτό.
Χθες σημειώθηκε το παρακάτω σοβαρό περιστατικό.
Τα εικονιζόμενα τρία αυτοκίνητα με σερβικές πινακίδες σταμάτησαν στον δρόμο μεταξύ Νικητής και Αγίου Νικολάου, οδηγό απορριμματοφόρου και τον ξυλοκόπησαν.
Χωρίς να υπάρχει λόγος! Χωρίς να υπάρξει κάποιο ιστορικό!

View attachment 402110

Οι βαλκάνιοι τουρίστες.

Σε ένα σοβαρό κράτος, τους βρίσκουν και τους βάζουν να κάνουν διακοπές 2 χρονάκια σε "δωμάτια" με αφρικάνους λωλόμπους μέχρι να γίνει η δίκη τους και μετά τους ρίχνουν και άλλα 5 χρόνια εξαγοράσιμα προς 50€ την μέρα

Last edited:

ika

News
Reaction score
19.263
Αυτοί μπορεί να έχουν θράσος, μπορεί και να είναι μαφιόζοι. Εμείς έχουμε ούμπαλα να τους κόψουμε τα δικά τους ή αρκούμαστε μόνο στα βιντεο με τις μ@λ@κιες φορτηγατζήδων?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.570
Στο ελληνικό κράτος προτεραιότητα είναι να θολώσιυν στο βίντεο τα πρόσωπα των δραστών, μην τυχόν και τους αναγνωρίσει κάποιος.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.596
Στο μεταξύ έχουμε καθημερινά επεισόδια μικρής εγκληματικότητας, με επιθέσεις σε πολίτες, ακόμη και σε αστυνομικό!
Οι απλοί πολίτες τι να πουν.

Θα πρέπει το υπουργείο προστασίας του αλήτη να βγάλει νέες οδηγίες.
Πως έλεγαν "κάντε ότι κοιμάστε"
Να λένε π.χ. :
"Μην φοράτε αλυσίδες, βραχιόλια, δαχτυλίδια και ρολόγια"
"Μην περπατάτε μόνοι - μόνες το βράδυ, ακόμη και στο κέντρο της πόλης"
"Μην κρατάτε τσάντες πορτοφόλια και χαρτοφύλακες"
"Μην κρατάτε το κινητό στο χέρι σας"
"Οι κοπέλες να μην ντύνεστε με μίνι και προκλητικά ρούχα, διότι ερεθίζονται οι πρόσφυγες"

Reaction score
17.795
Δύο νεαροί βολιδοσκοπουσαν το σπίτι μας στο χωριο και όταν είδαν ότι έχουμε φύγει για το εξωτερικό,μπήκαν στο σπίτι των γονέων μου : σημειωτέον, πως γνώριζαν πως η μητέρα μου μένει μόνη της πια καθώς η κηδεία του πατέρα μου είχε γίνει παντού γνωστή στην περιφέρεια.

Οι γονείς μου ζούσαν τα τελευταία χρόνια στο εισογειο διαμέρισμα.Η μητέρα μου ήθελε να μετακομίσει στο επάνω σπίτι όταν έμεινε μόνη της για λόγους περισσότερης ασφάλειας.

Μπηκαν λοιπόν πηδώντας τα ψηλά κάγκελα της περίφραξης φορώντας κάλτσες στο πρόσωπο άνοιξαν το πορτακι του αποθηκευτικού χώρου που ήταν πάντα ξεκλείδωτο,πήραν ελαιόλαδο πεντακιλο και κατευθύνθηκαν στο παράθυρο του κάτω διαμερίσματος.Μπηκαν μέσα δίχως να σπάσουν τίποτα και αναποδογύρισαν τα πάντα…

Αφου δεν βρήκαν τίποτα χρήσιμο γι αυτούς - μάλλον χρήματα επιζητούσαν γιατί τις ηλεκτρικές συσκευές τις βρήκαν αδιάφορες…,κατευθύνθηκαν προς τη σκάλα που οδηγει στον επάνω όροφο.

Εμεις έχουμε κάνει ένα σύστημα με ισχυρα φώτα που ανάβουν με αισθητήρες όταν υπάρχει κίνηση και κάμερες Οι οποίες πρώτα δεν φαίνονται ευκολα και δεύτερον Είναι σε απρόσιτο σημείο .

ΤΗν μικρή εξωτερική λάμπα την είχαν σκεπάσει πριν ξεκινήσουν τη δράση τους,αλλά ανεβαίνοντας προς τα επάνω άνοιξε αυτό το φως που σε περιλούζει και στα μισά της σκαλας επέστρεψαν πίσω και έφυγαν τόσο βιαστικά που ξέχασαν να παρουν και το πεντακιλο λαδι….

Η κάμερα τα κατέγραψε όλα.Επικοινωνησαμε με την τοπικη αστυνομία στέλνοντας όλα τα στοιχεία της κάμερας ( βιντεοληπτικο υλικό με επεξηγήσεις κάτι σαν επίσημη καταγγελία - αναφορά ) και το μόνο που έκαναν ηταν να θαυμάσουν το σύστημα και την οργάνωση μας…Μέχρι και το χρώμα του αυτοκινήτου που είχαν παρκάρει παραδίπλα τους δώσαμε….Κανενα αποτέλεσμα δεν έφεραν οι….αναζητησεις τους…

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται τέτοια περιστατικά θρασυτητας και σε άλλους συγχωριανούς,ειδικά αν νομίζουν οι ״επίδοξοι ״ πως θα βρουν χρήματα….

Ειναι η λυπηρή πραγματικότητα.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
179.155
Members
38.952
Νεότερο μέλος
mariettam