Τι θα κάνατε χωρίς Dvd player?

Reaction score
5
Η εκπληκτική απόδοση εικόνας και ήχου είναι τα χαρακτηρίστηκα που το έχουν εδραιώσει στην συνείδηση εκατομμυρίων καταναλωτών σε όλο τον κόσμο.
Σήμερα το DVD video είναι η κύρια πηγή ήχου και εικόνας σε όλα τα συστήματα οικιακού κινηματογράφου. Η παρουσία του στην αγορά έχε σαν αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση τον πωλήσεων και στην υπόλοιπη αλυσίδα ήχου και εικόνας.

Το DVD video με την παρουσία του κατόρθωσε να πάρει τα σκήπτρα στον τομέα της εικόνας και του πολυκάναλου ήχου, από τον μέχρι τότε βασιλιά που άκουγε στο όνομα laser Disc video. Έθεσε νέα standard ηχητικής ποιότητας για τα πολυκάναλα συστήματα ήχου, και άνοιξε τον δρόμο για ποιοτικότερη βιντεοπροβολή με ανάλυση εικόνας τουλάχιστον 1024χ768 pixel για να απολαμβάνουμε καλύτερη ποιότητα σε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Θα αγοράζατε ποτέ πολυκάναλους ενισχυτές 5.1 ηχεία και βιντεοπροβολείς χωρίς αυτό?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Πισω στο 1996(εαν δεν με απατα η μνημη μου) πηρα υπο μαλης το LD player που ειχα , καθως και ολη την συλλογη μου απο Laser Disc(καμμια 300αρια) και τα ανταλλαξα με-αν οχι το πρωτο σιγουρα ενα απο τα πρωτα-ενα DVD player της Toshiba καθως και με μερικα δισκακια-ντοκυμαντερ που ειχαν βγει τοτε στην αρχη.
Κοστος του player 390.000 δρχ τοτε!
Οταν το πηγα σπιτι εμεινα με το στομα ανοιχτο απο την αποδοση του στην εικονα σε σχεση με το Laser Disc.

Ηταν η αρχη της πλημμυρας και των ανακαταταξεων που θα ακολουθουσαν και θα αλλαζαν για παντα το στιγμα των οπαδων του οικιακου κινηματογραφου.
Απο ενα κλειστο κυκλωμα λιγων ατομων σε καταναλωτικη λαικη δυναμη.
Και για ολα εφταιγε...το DVD player :)

Reaction score
5
Εγω πηρα πρωτα av amp και μετα dvd player... :!: :!:
Σαν αυτους που εχουν βιντεοκασετες αλλα δεν εχουν βιντεο...

Φυσικα το ενα φερνει το αλλο...
Απο εκει και περα η διαφορα (αν ειναι 5.1 ή 15.1) βασιζεται στην τρελα του καθενος {εγω ειμαι στο 5.0. Μολις βρω χωρο θα γινει 6.0 και αν εξακριβωσω οτι οι γειτονες δεν ενοχλουνται θα γινει και 6.1]

Οσο για τον προβολεα, αν δεν υπηρχε το dvd μπορει και να παιρναμε βλεποντας TV προγραμμα...απλα δεν θα ειχαμε καποιο μετρο συγκρισης για να δουμε ποσο χαλια ειναι...
Οπως τωρα συγκρινοντας DVD με HDTV.... :cry:

Reaction score
41
Θυμάμαι ακόμα το πρώτο μου DVDp......... :D

Ήταν τέλη Νοεμβρίου (ή μέσα, αυτό είναι που δεν θυμάμαι ακριβώς) του 1999 όταν το παρέλαβα!
Ήταν το πρώτο Playstation2 που κυκλοφόρησε στην Πάτρα και το είχα πληρώσει 220000δρχ :cry: (θα έπρεπε κανονικά να το πληρώσω 260 αλλά κατόπιν συνενοήσεως με φίλο, που ήταν προϊστάμενος στο μαγαζί, δεν πήρα και τα παιχνίδια που "υποχρεωτικά" το συνόδευαν)

Το σοκ ( :shock: ) που έπαθα όταν είδα την πρώτη ταινία σε αυτό (μια απλή 21" SONY) ήταν τεράστιο!!!

Θυμάμαι ακόμα και την ταινία: ήταν το "Bone collector" με την A. JOLLIE & τον D. WASHINGTON!!!

Ωραίες εποχές αφού ο κόσμος δεν είχε DVDp και νοίκιαζα εύκολα ταινίες χωρίς να περιμένω με τις μέρες! (αν και τότε οι εταιρίες τα "φρέσκα" έργα τα έφερναν πρώτα σε VHS και μετά σε DVD!!!) :lol:

Το συγκεκριμένο μηχανάκι μου έκανε παρέα σαν DVDp για 2.5 χρόνια!
Και μάλιστα το είχα συνδέσει με svideo στην τηλεόραση που αγόρασα μετά από 6 ή 7 μήνες (PHILIPS 29" 100Hz) και με οπτική ίνα στον YAMAHA ενισχυτή (+ CRYSTAL AUDIO system6, system4+ SB12R)

Μετά από περίπου άλλους 6 μήνες πήρα και το κεντρικό system6c και όλα αυτά σε ένα δωμάτιο 3Χ3 στο πατρικό μου!!!!!! :shock: :shock:
(και απόσταση θέασης από την τηλεόραση 1.5 με 2 μέτρα!!!!)

Κάποια στιγμή (και μετά από κολλήματα κατά την διάρκεια των ταινιών αν είχαν γρατσουνίτσες τα δισκάκια) αποφάσισα να κρατήσω το PS2 (ακόμα το έχω και μάλιστα "ατσιπάριστο" και παίζει άψογα!!)μόνο για παιχνίδια και πήρα το PHILIPS 963SA (το οποίο και έχω πλέον 2.5+ χρόνια)
Εκεί έπαθα πλάκα από το πόσο καλύτερη εικόνα και ήχο είχε (και έχει) το 963! :shock: :shock:
Και τις πραγματικές του δυνατότητες τις είδα μόλις φέτος όταν (μέσω συνιστωσών) είδα ταινίες στον INFOCUS 5700!!! :D

Έχω κάνει και την σύγκρισή μου με VHS στον 5700 και οι διαφορές είναι πάρα πολύ μεγάλες!!!!! :roll: :roll:

Το DVD disk έφερε τρομερά μεγάλη βελτίωση στην εικόνα και στον ήχο!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.208
Members
38.305
Νεότερο μέλος
Nikosdi