Τι καλύψεις βάζετε στην ασφάλεια αυτοκινήτου?

Reaction score
2.585
Χοντρικά:
1. Βασικό πακέτο (Κόστος ας πούμε Α)
2. Κλοπή/φωτιά (κόστος ~2Α)
3. Μικτή (κόστος ~4Α)

Αλλά πείτε αν έχετε και καινούριο ή παλιό αυτοκίνητο...

Reaction score
2.585
Eγω στο παλιό (2003) μόνο τα βασικά
Στο καινούριο (2016) μάλλον το μεσαίο πακέτο (2Α)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Το μεσαιο + κατι παραπανω (290€/ετος απο 216€ της Α) για αυτ/το 7+ετιας

Reaction score
1.300
Το ποιο απλό πακέτο μόνο με θραύση κρυστάλλων και ζημιές από ανασφάλιστο όχημα.
Οδική βοήθεια έχω ADAC και νομική κάλυψη ARAG .
Όχημα δεκαετίας 1.6

Reaction score
2.585
Το μεσαιο + κατι παραπανω (290€/ετος απο 216€ της Α) για αυτ/το 7+ετιας
Εμένα το βασικό στο Mitsubishi ASX (1600) που έβαλα (για άμεση κάλυψη) είναι 170 και το μεσαίο 360 (ή κάπου εκεί)
Για να αποφύγουμε διαφήμιση στείλε μου αν θέλεις πμ που το ασφαλίζεις...

Reaction score
640
Οπωσδηποτε καλυψη απο ανασφαλιστο .Σωζει .

Καινουριο αυτοκινητο 2015
Η καλυψη απο ανασφαλιστο ειναι δωρεαν το ιδιο και το προσωπικο ατυχημα και τα δυο στις περισσοτερες εταιριες ειναι στο βασικο πακετο .
Και επειδη ειναι και παρεξηγημενη καλυψη να τονισω οτι η ασφαλιστικη σας αποζημιωνει μονο οταν:
1) καταγραφει απο την αστυνομια οτι το υπαιτιο οχημα ηταν ανασφαλιστο
2) οταν ο υπαιτιος οδηγος αναγνωρισει οτι φταιει .Στην πραξη ειναι δυσκολα γιατι φεγει χωρις να περιμενει την αστυνομια για να μην του παρουν τις πινακιδες και του ριξουν το προστιμο .
Η νομοθεσια τον υποχρεωνει μονο να δωσει τα στοιχεια του και οχι να περιμενει την αστυνομια
Υπαρχουν βεβαια και τα αυτονοητα οπως η παραβιαση stop απο δεξια κλπ
Ασφαλιστικος συμβουλος ειμαι ..........:wink:

Reaction score
2.585
Η καλυψη απο ανασφαλιστο ειναι δωρεαν το ιδιο και το προσωπικο ατυχημα και τα δυο στις περισσοτερες εταιριες ειναι στο βασικο πακετο .
Και επειδη ειναι και παρεξηγημενη καλυψη να τονισω οτι η ασφαλιστικη σας αποζημιωνει μονο οταν:
2) οταν ο υπαιτιος οδηγος αναγνωρισει οτι φταιει .Στην πραξη ειναι δυσκολα γιατι φεγει χωρις να περιμενει την αστυνομια για να μην του παρουν τις πινακιδες και του ριξουν το προστιμο .
Η νομοθεσια τον υποχρεωνει μονο να δωσει τα στοιχεια του και οχι να περιμενει την αστυνομια
Πρέπει να ισχύει το 1 ΚΑΙ το 2?
Ή αρκεί ένα από τα δύο?
Για τα αυτονόητα δεν το πολυκατάλαβα: Αν εσύ ή ο ανασφάλιστος παραβιάσει stop από δεξιά?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.245
Πάντα και μόνο φουλ μικτή. Συνήθειες που δε κόβονται.

Τελευταία με λιζινγκ, που έχει επίσης φουλ μικτή.

Reaction score
804
Αν φυγει τι να κανεις την πατησες ειτε ειναι ειτε δεν ειναι ασφαλισμενο .

Αν ξερεις ποιος ειναι ομως τα πραγματα αλλαζουν διοτι η ασφαλιστικη μου εταιρια δεν θα του χαρισει καστανα
και μιλω για Anytime που εχω πειρα προσωπικη απο την γυναικα μου που την τρακαρε ενας μαγκακος
και το επαιζε εξυπνος οτι αν φωναξει Αστυνομια και βοηθεια ατυχηματος δεν θα παρει ουτε ενα ευρω αποζημιωση
γιατι δεν εχει ασφαλεια και επισης οτι θα κανει την επομενη ασφαλεια για να δηλωθει το ατυχημα .

Οταν ηρθε η Αστυνομια και ο ανθρωπος της ασφαλιστικης ο μαγκακος εγινε φυσικα κοτα
και εμεις πληρωθηκαμε κανονικα απο την Anytime .

Αν ειναι δωρεαν δεν το ξερω αλλα ειναι η πρωτη καλυψη που θελω .

Reaction score
640
Πρέπει να ισχύει το 1 ΚΑΙ το 2?
Ή αρκεί ένα από τα δύο?
Για τα αυτονόητα δεν το πολυκατάλαβα: Αν εσύ ή ο ανασφάλιστος παραβιάσει stop από δεξιά?

Πρεπει να ισχυουν ταυτοχρονα και τα δυο εκτος απο την αποδοχη της υπαιτιοτητας οταν αυτη ειναι αυτονοητη
Τα αυτονοητα ειναι αυτα που δεν χωρανε αμφισβητηση οπως το οτι ο αλλος παραβιασε stop ή την προτερεοτητα απο δεξια ...

Reaction score
640
Αν φυγει τι να κανεις την πατησες ειτε ειναι ειτε δεν ειναι ασφαλισμενο .

Αν ξερεις ποιος ειναι ομως τα πραγματα αλλαζουν διοτι η ασφαλιστικη μου εταιρια δεν θα του χαρισει καστανα
και μιλω για Anytime που εχω πειρα προσωπικη απο την γυναικα μου που την τρακαρε ενας μαγκακος
και το επαιζε εξυπνος οτι αν φωναξει Αστυνομια και βοηθεια ατυχηματος δεν θα παρει ουτε ενα ευρω αποζημιωση
γιατι δεν εχει ασφαλεια και επισης οτι θα κανει την επομενη ασφαλεια για να δηλωθει το ατυχημα .

Οταν ηρθε η Αστυνομια και ο ανθρωπος της ασφαλιστικης ο μαγκακος εγινε φυσικα κοτα
και εμεις πληρωθηκαμε κανονικα απο την Anytime .

Αν ειναι δωρεαν δεν το ξερω αλλα ειναι η πρωτη καλυψη που θελω .
μαλλον δεν προσεξες τι εγραψα παραπανω ..
Παντα ξερεις σε ποιον ανήκει το οχημα που σε κτυπησε το βρισκουν απο τον αριθμο κυκλοφοριας
Να στο εξηγησω καλυτερα Αν ο αλλος φυγει η ασφαλιστικη σου δεν μπορει να σε αποζημιωσει απο την καλυψη του ανασφαλιστου οχηματος ....
Γιατι δεν εχει αποδειχτει οτι ειναι ανασφαλιστος και γιατι δεν εχει αποδειχτει οτι φταιει ......
Ειναι ορος στο ασφαλιστηριο συμβολαιο σου ....
Αυτο για την Any time που δεν χαριζει καστανα μου εφτιαξε την διαθεση να σαι καλα :D
Κοιτα να ασφαλιστεις αλλου στην επομενη ανανεωση .....

Reaction score
2.585
...
Ειναι ορος στο ασφαλιστηριο συμβολαιο σου ....
.
Μια και το ανέφερες: Πολύ σπάνια πια ο ασφαλιστής μου μου δίνει και το συμβόλαιο. Μόνο μια σελίδα με τις καλύψεις και τα ποσά. Επίσης δεν υπογράφω πουθενά, μόνο πληρώνω το ποσό που γράφει το χαρτί...

Του έχω αρκετή εμπιστοσύνη αλλά μήπως θα επρεπε να κάνω κάτι???

Reaction score
640
Μια και το ανέφερες: Πολύ σπάνια πια ο ασφαλιστής μου μου δίνει και το συμβόλαιο. Μόνο μια σελίδα με τις καλύψεις και τα ποσά. Επίσης δεν υπογράφω πουθενά, μόνο πληρώνω το ποσό που γράφει το χαρτί...

Του έχω αρκετή εμπιστοσύνη αλλά μήπως θα επρεπε να κάνω κάτι???
Καλο θα ειναι να ξερεις και εσυ πεντε πραγματα για τα περιεργα ατυχηματα (μεθη , ανασφαλσιτο , χωρις διπλωμα οδηγος κατω των 23 η με νεο διπλωμα ) αλλα σε γενικες γραμμες , δεν χρειαζεται να ανησυχεις εαν του το ζητησεις θα στο δωσει, αλλωστε εχεις τον συναδελφο να σε εξ-υπηρετει εαν σου συμβει κατι παρομοιο του κανεις ενα τηλεφωνο και σε ενημερωνει για τις ενεργειες που χρειαζεται να κανεις ...
Σε οτι αφορα για τα χρηματα που δινεις απο την στιγμη που εχεις το συμβολαιο στα χερια σου η ευθυνη ειναι στην ασφαλιστικη εταιρεια βεβαια στην Κρητη υπηρχε ενα κυκλωμα με πλαστα συμβολαια και οι μερες ειναι πονηρες ....
Παντα μπορεις να κανεις ενα τσεκαρισμα εδω για να δεις εαν εισαι ασφαλσιμενος εχει ενημερωσει απο ολες τις Εταιριες που εχουν γεφυρα με την Ενωση ασφαλιστικων εταιριων .
https://www.hic.gr/hic/Check_ins.aspx
Εαν υπαρχουν καποιοι που ειναι ασφαλσιμενοι σε Εξωχωριες εταιριες ή σε μικρες Ελληνικες που δεν ενημερωνουν την Ενωση ασφαλιστικων εταιριων καλα θα κανουν να αλλαξουν ασφαλιστη και ασφαλιστικη στην επομενη ανανεωση γιατι εχουν ασφαλιστει σε περιπτερα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.864
Members
38.625
Νεότερο μέλος
teamwork