Τι κεραία είναι;

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.479
Γνωρίζετε τι κεραία (ή τι άλλο) είναι αυτή που φαίνεται στη φωτογραφία και αν είναι ασφαλής για τα γειτονικά σπίτια; Κινητής τηλεφωνιας, σωστά; Γνωρίζει κάποιος αξιόπιστα αν η θέση,.ο προσανατολισμός και η απόσταση είναι επισφαλης για το διαμέρισμα που τραβήχτηκε η φωτό;

IMG_20220123_125328.jpg

IMG_20220123_125310.jpg

Last edited:

Reaction score
7.026
Πριν την όποια καταγγελία......

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
82.639
Ενημερωτικά....το νοίκι για να τοποθετηθεί κεραία στο σπίτι σου είναι καμιά 10 χιλιάρικα τον χρόνο.....
μου είπε φίλος πρόσφατα που ήρθε εταιρία να του κάνει πρόταση για τοποθέτηση

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.950
Ενημερωτικά....το νοίκι για να τοποθετηθεί κεραία στο σπίτι σου είναι καμιά 10 χιλιάρικα τον χρόνο.....
μου είπε φίλος πρόσφατα που ήρθε εταιρία να του κάνει πρόταση για τοποθέτηση
Φίλος του αδελφού μου νοίκιαζε την ταράτσα του στην Γλυφάδα 9000€ τον μήνα τα καλά τα χρόνια. Κι επειδή δεν νοικιαζόταν το ρετιρέ απο κάτω με την κεραιάρα, τους το πάσαρε κι αυτό άλλες 2000€.

Έφυγαν δυστυχώς κατά το '15-'16 κι έκλαιγε μαύρο δάκρυ για μήνες. :biggrin:

daharis666

Moderator
Reaction score
82.639
Φίλος του αδελφού μου νοίκιαζε την ταράτσα του στην Γλυφάδα 9000€ τον μήνα τα καλά τα χρόνια. Κι επειδή δεν νοικιαζόταν το ρετιρέ απο κάτω με την κεραιάρα, τους το πάσαρε κι αυτό άλλες 2000€.

Έφυγαν δυστυχώς κατά το '15-'16 κι έκλαιγε μαύρο δάκρυ για μήνες. :biggrin:
ααα….θα του το πω του φίλου…..εδώ πάνω μας ρίχνουν στις τιμές…. :roflmao:

Reaction score
1.269
Δεν το έστειλα για να κάνει καταγγελία.αν μπεις θα δεις ως συμπληρώνεις τα στοιχεία της περιοχής σου και σου λέει τι κεραίες υπάρχουν νόμιμες.οποτε ίσως δει τι κεραία είναι...

daharis666

Moderator
Reaction score
82.639
Δεν το έστειλα για να κάνει καταγγελία.αν μπεις θα δεις ως συμπληρώνεις τα στοιχεία της περιοχής σου και σου λέει τι κεραίες υπάρχουν νόμιμες.οποτε ίσως δει τι κεραία είναι...
τι εννοείς νόμιμες; πως καθορίζεται η νομιμότητα ;:idk:

Reaction score
431
Καλησπερα ας κατεβάσει την εφαρμογή coverage στο κινητό του να μετρήσει λιγάκι πόσα dbm έχει το σήμα μέσα στο διαμέρισμα - σπίτι του και το συζητάμε.

εκ πρωτης οψεως βλέπω βαρβάτα ομοαξονικά καλώδια και βαρέως τύπου κεραία αλλά ποτέ δεν ξερεις

Επίσης το network cell info lite θα του δείξει την κεραία στον χάρτη άρα θα διαπιστωσει και την νομιμότητα η όχι.

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.479
Αυτό μου δείχνει το coverage app. Δε βλέπω να λαμβάνω ισχυρό σήμα.

IMG_20220123_160706.jpg

Reaction score
431
Ναι αυτό είναι ασθενές σήμα δεν τίθεται θέμα . Μήπως η κεραία δεν λειτουργεί πλέον?
Βέβαια για να εξάγουμε συμπεράσματα θα πρέπει να γίνει μέτρηση με πεδιόμετρο μήπως εκπέμπει σε άλλες συχνότητες.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.479
Εψαξα και το χάρτη της ΕΕΤΤ, δεν τη βρηκα. Περίεργο.

Είναι δίπλα (στα 20 μέτρα) από το φοιτητικό διαμέρισμα της κόρης μου.

Reaction score
431
Τότε ίσως έφτασε η ώρα να γίνει έγγραφο στην ΕΕΤΤ ώστε να έρθει το βανάκι και να μετρήσει την κεραία. Δεν ξέρω αν είναι κατευθυντική η κυκλικής εκπομπής επειδή είναι καλυμμένη. Η ανησυχίες σου είναι απολύτως δικαιολογημένες 20-25 μέτρα είναι μικρή απόσταση αν είναι Continuous Wave. Αν ανοίξεις ραδιοφωνακι στα μεσαία και τα βραχέα παρατηρείς παρεμβολές? Η απλουστερη λύση που μου έρχεται τωρα ειναι ισως να βρεις κάποιον SDR δέκτη ώστε να σκανάρεις το φάσμα 0-2000ΜHZ. Διαφορετικά ΕΕΤΤ και θα έρθουν εντός μήνα πιστεύω.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.312
Members
38.447
Νεότερο μέλος
Gian