- Μηνύματα
- 900
- Reaction score
- 343
κάνει κρύο, καιρός για δύο (πιάτα σούπας)
Βράσ' το για πολύ ώρα (με μπαχάρι και ό,τι άλλο καρύκευμα θέλεις), και ωραίο ζωμό θα πάρεις και μαλακό κρέας στο τέλος.Ξεκίνησε με τις καλύτερες προθέσεις:
View attachment 384396
Αλλά απέτυχε.
Το κρέας ήταν νόστιμο. Αλλά το ψήσιμο... Ο φούρνος δεν μπόρεσε ποτέ να πιάσει τους 250C, το κρέας πρακτικά "έβρασε" χωρίς το λίπος να μαγειρευτεί κι έτσι είχαμε ένα λάστιχο. Κατά τόπους, όπου είχε λίπος στις ίνες ήταν μαλακό, το άλλο ήταν για γερά δόντια.
Οπότε τι κάνω για ένα καλομαγειρμένο κρέας που είναι σκληρό; Έλεγα να το κόψω κομματάκια και να το βάλω σε σάλτσα για κανά κινέζικο. Καμιά ιδέα να το σώσω;
Γι’ αυτό και ρώτησαείχε αφιέρωμα στον Εννιο Μορικόνε)

Το τρώω και ωμό .Guanciale 120 ημερών, που θα πέσει σε καρμπονάρα:
View attachment 384461
Γιατί έτσι φτιάχνεται η καρμπονάρα.
(Φωτογραφίες σε ξέρω αν θα προλάβω)
Αυτή τη πρασινάδα τι την ήθελες από πάνω;
Δίνει μία καπνιστή γεύση και απογειώνει τό φαγητό ...Αυτή τη πρασινάδα τι την ήθελες από πάνω;![]()

Βάλε δυο φτερά καλύτερα!απογειώνει τό φαγητό ...
Και ηρθαν κ τα τυλιχτα....
- λίγο νωρίς δεν είναι νά ψωνίζεις για Χριστούγεννα ;Και ηρθαν κ τα τυλιχτα.... View attachment 384604

Ήταν μπαμπάτσικη μερίδα, εδωσα λίγο κρέας σε έναν φτωχό συναγωνιστή αγρότη που πεινούσε.Σαν μερίδα λειψή την βλέπω.