Τι χάλασε? Ο ενισχυτής ή το sub?

Reaction score
0
Έχω:
Yamaha RX-V 363 Audio/Video Receiver
Sony SA-W3800 15'' 200Watt Subwoofe

Όλα δούλευαν καλά μέχρι μια μέρα που ανακάλυψα ότι η καθαρίστρια έβγαλε τον ενισχυτή από την πρίζα. Δυστυχώς δεν τον είχα κλείσει ούτε τον ενισχυτή ούτε το sub.

Έκτοτε δεν έχω 'ήχο' από το sub.

Συγκεκριμένα
α. Τα άλλα ηχεία δουλεύουν κανονικά
β. Το sub παίρνει ρεύμα (είναι αναμμένο το πράσινο λαμπάκι), αλλά δεν βγάζει ήχο.
γ. δοκίμασα να κλείσω τον ενισχυτή, βγάζοντας τον από την μπρίζα για κανά λεπτό μήπως και 'στρώσει' το τσιπάκι του, αλλά τίποτα.

Και αναρωτιέμαι, χάλασε κάτι από την πλευρά του ενισχυτή (πχ βραχυκυκλώθηκε η έξοδος?) ή κάτι έπαθε το sub?

Δεν έχω 2ο sub για να δοκιμάσω, ούτε κάποιον τρόπο άλλο που μπωρώ να σκεφτώ.
Επίσης είναι ογκώδες το sub και είναι αρκετά δύσκολο να το τρέχω για επισκευές χρονιάρες μέρες... καμία ιδέα?

update:
μόλις δοκίμασα να βάλω το subwoofer μεσολαβητή μεταξύ του ενισχυτή και του ηχείου και το ηχείο δούλεψε κανονικά, άρα να υποθέσω ότι ο ενισχυτής είναι οκ? Και το πρόβλημα είναι είτε σε πρόβλημα του καλωδίου amp-sub είτε σε πρόβλημα στην έξοδο του ενισχυτή?

Reaction score
14
ενα τεστ...

παρε ενα RCA καλώδιο (αυτο που συνδεεις λογικά το sub με τον ενισχυτη)

Βάλτο στο sub μόνο... μην συνδεσεις την αλλη ακρη στον ενισχυτή ακόμα.

Ανέβασε το LPF (Low pass filter στα 200hz ή όσο πάνω πάει)

Δώσε την ενταση στο SUB στο maximum Που μπορείς απο το δικό του ποτενσιόμετρο.

Ακούμπα με το χέρι την άλλη ακρη του RCA καλωδίου και "ψιλοβραχυκύκλωσε" με το δαχτυλο σου το κέντρο του βίσματος με το πλάι του.

Αν ακούσεις εναν βόμβο απο το SUB τότε αυτό ακόμα χτυπάει η καρδιά του.

αν δεν ακούσεις τίποτε τότε μάλλον ο ενισχυτής του (φαντάζομαι είναι ενεργό sub) μάλλον εχει καθαρισθεί απο την καθαρίστρια!!!

Αν το πρώτο τέστ σου βγάλει βόμβο τότε πάς για troubleshooting με τον ενισχυτή σου. Ετσι θα εχεις εστιάσει ποιό απο τα 2 μέρη φταίει..

Καλή τύχη και καλή χρονιά!

Reaction score
0
έκανα το τεστ και έκανε powerup το ηχείο όταν βραχυκύκλωσα το καλώδιο, αλλά δεν έβγαλε ήχο. Υποθέτω ότι έχει καεί ο εσωτερικός ενισχυτής. Επειδή έχω πάρει το πιο φτηνό woofer που βρήκα (Sony SA-W3800), πόσο λέτε να κοστίσει αν το πάω σε ηλεκτρολόγο να το φτιάξει? Σκέφτομαι μήπως καλύτερα να πάρω άλλο.

Reaction score
0
Δεν ξέρω πολλά από ηλεκτρολογικά. Ας το πάω τότε σε ηλεκτρολόγο να μου κάνει διάγνωση και βλέπουμε.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.250
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Bill87