Τοποθέτηση δίπολων

Reaction score
62
Έχω μία απορία, από κάτι που είδα στο site της monitor audio.Προτείνει σε ένα σύστημα 7.1 τα δίπολα να τοποθετούνται δεξιά και αριστερά στον τοίχο μπροστά όμως από τον καναπέ και όχι στο ύψος του καναπέ και τα surround back πίσω εννοείται. Η απορία μου είναι άν γίνεται έτσι σωστο surround, εφόσον στην συντριπιτική πλειοψηφία βλέπω τα δίπολα να τα τοποθετούν στο ύψος του καναπέ αντικρυστά!!

Attachments

Reaction score
5

Περίεργο που το αναφέρει αυτό η monitor audio, για σωστή τοποθέτηση τα ηχεία απαιτείται να είναι ψηλά και δίπλα από το σημείο ακρόασης και ακόμα, ελάχιστα πιο πίσω.

Reaction score
383
H καθε εταιρεια εχει και το δικο της τροπο. Εαν θυμαμαι καλα, η Lexicon προτεινει το ιδιο

Reaction score
62
Σκέφτηκα μήπως το προτείνει για καθαρά 6.1, 7.1 ταινίες. Γιατί για 5.1 φορμά, δεν νομίζω να αποδίδει σωστά... Βασικά, επειδή θα φτιάξω δωμάτιο, το ψάχνω πολύ, όσον αφορά την σωστή τοποθέτηση των ηχείων!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
ναι μην τα βαλεις καθολου και θα σαι τζαμι δικε μου:pc: :pc: :pc:

Reaction score
1
Η τοπολογία της monitor audio μου φαίνεται πιο λογική. Τα πρόσθετα surround φορτίζουν το χώρο μεταξύ front και back. Διαφορετικά είναι σα να έχουμε 4 surround.

Από την άλλη, σε ένα μικρό χώρο με μία σειρά καθισμάτων το 7.1 μου φαίνεται (και μένα) too much.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
υπαρχει διαφορα μεταξυ του νομιζω και αυτου που πραγατικα υπαρχει ζηστε και μετα νομιζετε
ωρες παραστασεων 7.1
δευτερα -κυριακη 18.00-22.00
σε χωρο 2.80Χ 4.50Χ 2.80
full dolby pro logic IIx ,dts -es
μετα νομιζετε αφου βεβαια στις ιδιες συνθηκες ακουσετε 5.1

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
728
Πριν απο 4 περιπου χρονια σε μια εκθεση ειχαμε στησει ενα 5.1 συστημα αποτελουμενο απο το κορυφαιο ηχητικο συνολο της Teufel.
Καθως δεν μπορουσαμε να βαλουμε τα διπολα στο υψος του καναπε(περιορισμοι ξενοδοχειων) τα βαλαμε λιγο πιο μπροστα.
Το αποτελεσμα ηταν αναπαντεχο!
1)Κανεις δεν πιστεψε πως αυτο ηταν 5.1 συστημα.Καθως μολις τοτε ειχαν πρωτοεμφανιστει τα 7.1 ολοι εψαχναν να βρουν που ειναι τα "πισω" ηχεια.
2)Αποσπασαμε τον καλυτερο home cinema ηχο της εκθεσης:cool_4:

Με λιγα λογια, δεν υπαρουν νομοι.
Παιξτε λιγο με τις συσκευες σας εως οτου ακουσετε το καλυτερο στο δικο σας αυτι.

Reaction score
5
Sorry αλλά διαφωνώ! Οι κανόνες υπάρχουν από αυτούς που τους υιοθέτησαν για να υπάρχει σημείο αναφοράς ποιότητος. Ότι βγαίνει έξω από αυτές τις προδιαγραφές είναι απλά εντυπωσιασμός και κατασκευαστική αδυναμία για σωστό αποτέλεσμα. Μου θυμίζει παλαιότερες εποχές που λόγω αδυναμίας κατασκευής ποιοτικά ταιριασμένων ειδικοί και μη σύστηναν τα πίσω ηχεία να ακτινοβολούν προς τα πίσω και όχι στον χώρο ακρόασης. Πραγματικά ήταν ωραίο εντυπωσιακό τρικ στις περισσότερες τον περιπτώσεων αλλά μακριά από το σωστό και το ενδεικνυόμενο για σωστό αποτέλεσμα.

Good morning! :dancing:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.878
κλειστε θεση εγκαιρα γιατι η αιθουσα ειναι μικρη μετα κρινετε

Reaction score
383
Πολλες φορες, θα μπορουσε καποιος να χρισιμοποιησει και 6 surround, εαν το δωματιο ηταν αρκετα μεγαλο.
Εγω δουλευω 4, και με εναν προενισχυτη τυπου Lexicon, υπαρχουν επιλογες οπως το Logic7 που ακουγονται ομορφα.
Το standard δειχνει 1 subwoofer, αλλα παντως με 2-4 sub τα αποτελεσματα ειναι καλυτερα.
Προσθετοντας 4 surround,4 sub, δεν αλλαζεις το standard ,απλα εχεις τη δυνατοτητα να δωσεις τον standard ηχο καλυτερα σε ευρυ ακρωατηριο.Τα extra sub πχ, παιρνουν το ιδιο σημα, αρα το .1 παραμενει ακεραιο. Απλα η συχνοτικη αποκριση αλλαζει στη θεση ακροασης, δινοντας καλυτερα ακουστικα αποτελεσματα.

Οπως ομως και να το δουμε το θεμα, ο Αντωνης εχει δικιο, μιας και το απολυτο standard ειναι αυτο που αναφερει.
Κανεις δε μπορει να διαφωνησει...

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.489
Members