Τοποθέτηση ηχείων 5.1

Reaction score
4
Γειά σας, νέος στον κόσμο του home cinema, έχω μια tv Samsung ue46d7000, και αγόρασα πρόσφατα έναν ενισχυτή Yamaha rx-v483 ενα ζευγάρι monitor audio bronze 5 για μπροστινά (τα έχω τοποθετήσει στις θέσεις 1 και 2 της φωτογραφίας) και ενα sub dali e-12f (τοποθετημένο πίσω από το καναπέ στην γωνία).
Είμαι έτοιμος να αγοράσω ένα κεντρικό monitor audio bronze center για να το βάλω κάτω από την τηλεόραση στη θεση 3 της φωτογραφίας. Και ή monitor audio bronze fx dipole για να τα βάλω στις θέσεις 4 και 5 ή τα monitor audio bronze 1 για να τα τοποθετήσω με βάσεις στις θέσεις 5 και 6.
Θα ήθελα την γνώμη - γνώση σας.
Ευχαριστώ!

Attachments

Reaction score
1.026
Το αριστερο δεξι πρεπει να ειναι δεξια και αριστερα απο το κεντρικο!!! Το κεντρικο στη μεση. Δε γινεται να μπουν σ αυτες τις θεσεις με τιποτα. Δεν μπορουν τα μπροστα να μπουν αριστερα και δεξια της tv?

Reaction score
4
Αν το αριστερό το βαλω στην γωνία του τοίχου εκεί που ξεκινάει το καλοριφέρ? Διαγωνια να κοιτάει το καναπέ θα είναι οκ?
Το δεξί θα πρέπει να μπει στην θέση 1 ή 2?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.379
Γειά σας, νέος στον κόσμο του home cinema, έχω μια tv Samsung ue46d7000, και αγόρασα πρόσφατα έναν ενισχυτή Yamaha rx-v483 ενα ζευγάρι monitor audio bronze 5 για μπροστινά (τα έχω τοποθετήσει στις θέσεις 1 και 2 της φωτογραφίας) και ενα sub dali e-12f (τοποθετημένο πίσω από το καναπέ στην γωνία).
Είμαι έτοιμος να αγοράσω ένα κεντρικό monitor audio bronze center για να το βάλω κάτω από την τηλεόραση στη θεση 3 της φωτογραφίας. Και ή monitor audio bronze fx dipole για να τα βάλω στις θέσεις 4 και 5 ή τα monitor audio bronze 1 για να τα τοποθετήσω με βάσεις στις θέσεις 5 και 6.
Θα ήθελα την γνώμη - γνώση σας.
Ευχαριστώ!
Όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι σωστό το αριστερό ηχείο (1) να βρίσκεται δεξιά του κεντρικού (3). Πρέπει να μπει δίπλα στο σώμα του καλοριφέρ και το δεξί στη θέση (1).
Θα έβαζα τα bronze 1 στις θέσεις (4) και (5).

Reaction score
1.026
Το δεξι μπαινει στη θεση 1
Το κεντρικο στη θεση 3
Το αριστερο θα μπει στο καλοριφερ σε σημειο τετοιο που να εχει ιση αποσταση με αυτη που εχει το δεξι (1) απο το κεντρικο (3)

Τα πισω θα πρεπει να μπουν πισω δεξια σου και πισω αριστερα σου και σε σημεια τετοια που να εχουν οσο το δυνατον πιο ομοι αποσταση απο εσενα.

Δεν πειραζει να μπει διαγωνια τι συστημα, αρκει να σε κοιταει εσενα ισια οταν ακους μουσικη η βλεπεις ταινια!

Reaction score
4
Θα έβαζα τα bronze 1 στις θέσεις (4) και (5).
Επειδή στην κολώνα είναι το κεντρικό πέρασμα του σπιτιού και την θέση 4 την φαντάζομαι περίπου σε ύψος 1,70 με 1,80. Το bronze 1 θα βγαίνει πολύ (έχει βάθος 20,5 + την βάση). Το bronze fx dipole έχει βάθος μονο 10.5, δεν θα κάνει σε αυτη τη θέση? Σε τι ύψος πρέπει να μπουν?

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.256
Απο 1,50 μέχρι 1,80, ανάλογα με την απόσταση (αν είναι μεγαλύτερη μπορούν να τοποθετηθούν ψηλότερα).
Αν δεν υπάρχει επιλογή, μπορούν να τοποθετηθούν ψηλότερα στραμμένα προς τη θέση ακρόασης.

Reaction score
4
Ήρθαν τα νέα ηχεία! Monitor audio bronze center, και monitor audio bronze fx dipole.
Έχω μια ερώτηση πάλι...
Τα monitor audio bronze fx dipole σε ποιο ύψος είναι το ιδανικό να μπουν? Και οταν λέμε για παράδειγμα να μπουν σε ύψος 1,70 εννοούμε στο 1,70 να είναι το κάτω μέρος του ηχείου ή το κέντρο του?

Attachments

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.256
Αν η απόσταση είναι κάτω απο 2 μέτρα και μπορείς, βάλ' τα στο 1,50-1,60 να βλέπουν τον ακροατή. Πάντα αναφερόμαστε σε κέντρο ηχείου.

Reaction score
6.190
Ρε τι ειστε εσεις. Μολις ειπε το παιδι οτι δε μπορει να αλλάξει διαρρύθμιση δεν του απαντατε καν?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.494
Υπάρχει και το ταβάνι.
Εφόσον δεν βολεύει να τοποθετηθούν τα ηχεία στο δάπεδο στις προβλεπόμενες θέσεις, όλα στο ταβάνι.

Reaction score
4
Ξέχασα να αναφέρω ότι άλλαξα θέση στο αριστερό bronze 5 ( το εβαλαστην θεση 1) το δεξί στην θέση 2 ,το κεντρικό στην θέση 3 . Το sub που το εχω πισω απο τον καναπε (θεση 7) θα το δοκιμάσω και στην θεση δεξια διπλα στο επιπλο της τηλεωρασης. Και μενουν τα δίπολα για τις θέσεις 4 και 6 όπου η γυναίκα τα ήθελε τέρμα ψηλά αλλά μόλις τα είδε από κοντα τις άρεσαν οπότε θα τα πάω χαμηλότερα .
Το θέμα είναι πόσο χαμηλά? Έχω διαβάσει ότι τα δίπολα θέλουν ύψος (1,80). Η απόσταση από τα δίπολα είναι 3 μέτρα.

Attachments

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.482
Members
38.187
Νεότερο μέλος