- Reaction score
- 1.538
Καλημέρα ! Κατά καιρούς στο σύστημα μου αντιμετώπιζα το εξής πρόβλημα που με είχε φερει στα όρια μου . Κάποιες φορές λοιπόν η στερεοφωνικη εικόνα του συστήματος μου μετατοπιζότανε προς τα αριστερά, κάτι το οποίο ήταν αρκετά ακουστό στα ηχεία μου τα οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Στην αρχή θεώρησα πως είναι θέμα του ντακ, μετά του π προ μου, μετά του ενεργού κροσοβερ, ίσως των τελικών , μέχρι και τα ντραιβερ στις κόρνες ανοιξα - καθάρισα - καλιμπραρα πάλι. Για κάποιους μήνες το πρόβλημα είχε λυθεί, μέχρι χθες που επανήλθε! Μετά από ψάξιμο παρατήρησα πως το καλώδιο τροφοδοσίας στο τροφοδοτικό του προ μου (στο iec) έγερνε προς τα κάτω με αποτέλεσμα (πολύ πιθανόν δλδ) να μην κάνει επαφή το πιν της γείωσης (το τρίτο και μεγαλύτερο τέλος πάντων . Αφού το ίσιωσα και το σφήνωσα με τον τοίχο ώστε να μένει σε ευθεία ο ήχος του συστήματος επανηλθε στο κέντρο. Τυχαίο θεωρώ πως δεν είναι αλλά ούτε και σίγουρο. Τώρα αυτό το πιν δεν ξέρω αν είναι φάση η γείωση πάντως πολύ πιθανόν να έχει σχέση με το θέμα του προβλήματος . Έχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι ανάλογο;
Last edited: