Το SACD σε τι δισκάκι γράφεται;

Reaction score
1.264
Εχει ο αδερφός μου ένα SACD player Marantz.

Κατέβασα ένα πολυκαναλικό (& stereo) SACD σε μορφή iso.Το έκαψα σε dvd δισκάκι αλλά δεν το παίζει το player.
Τι δισκάκι θα χρειαστώ και γενικά οι εταιρείες τι δισκάκια χρησιμοποιούν;

Επίσης αν θέλω να "αποσπάσω" τα δεδομένα απο SACD,με το img burn γίνεται;
Με την επιλογή..."extract iso file from cd"...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Το SACD σε τι δισκάκι γράφεται;

Το SACD είναι ουσιαστικά DVD, ένα SACD iso μπορείς να το γράψεις μόνο σε DVD-R/RW ή DVD+R/RW.
SACD rip μόνο από συγκεκριμένη έκδοση του PS3.

Reaction score
5.831

Το SACD είναι ουσιαστικά DVD, ένα SACD iso μπορείς να το γράψεις μόνο σε DVD-R/RW ή DVD+R/RW.
SACD rip μόνο από συγκεκριμένη έκδοση του PS3.
Kατεβασα και εγω ενα SACD σε μορφη iso και το "εκαψα" σε DVD-R,αλλα δεν το αναγνωριζει το sony xa3000es οπου παιζει sacd. Aν καταλαβα καλα πρεπει να το "καψω" σε RW για να το αναγνωρισει?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.894

Aν καταλαβα καλα πρεπει να το "καψω" σε RW για να το αναγνωρισει?
Όχι, το ίδιο είναι είτε το γράψεις σε R, είτε σε RW.

Μάλλον λόγω κλειδώματος του sony 3000 δεν στο παίζει Γιάννη.

Reaction score
563

Όχι Γιάννη, απλό DVD-R χρειάζεται. Απλώς, πρέπει να βεβαιωθείς ότι το sacd player που έχεις είναι στη λίστα με τα συμβατά player ή αν χρειάζεται firmware update. Εγώ έκανα ένα custom firmware update στο pioneer από το pioneerfaq.info και εκτός από sacd-r compatible το έκανα και region-free. Αν δεν περιλαμβάνεται στη λίστα που αναφέρουν παραπάνω, τότε μάλλον δεν παίζει sacd-r.

Reaction score
5.831

Δεν ειδα πουθενα το δικο μου στην λιστα. Εχω και ενα Pionner DV656, ουτε και αυτο βλεπω παιζει.:frown:
Επι της ευκαιριας....κατεβασα σε φλακ το Wish You Were Here σε 24/88 και θελω να το καψω σε σιντι,και με το BURRRN δεν μπορω να το γραψω,ουτε με το Αshampoo.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Αν δεν κάνω λάθος νομίζω ότι τα Audio CD μπορούν να δεχτούν μέχρι 16bit/44.1KHz 5.1 και 16bit/88.2 stereo wav ή AIFF αρχεία με μέγιστο bitrate 1.234 Mb/s.

Reaction score
5.831
Απάντηση: Re: Το SACD σε τι δισκάκι γράφεται;

Αν δεν κάνω λάθος νομίζω ότι τα Audio CD μπορούν να δεχτούν μέχρι 16bit/44.1KHz 5.1 και 16bit/88.2 stereo wav ή AIFF αρχεία με μέγιστο bitrate 1.234 Mb/s.
Δηλαδη αν το γραψω σε dvd-r θα ειμαι ενταξει?
Συγνωμη που ρωταω,αλλα σκραπας με αυτα..:biggrin:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Αν δεν θέλεις να χάσεις σε ποιότητα πρέπει να φτιάξεις ένα DVD Audio.
Δοκίμασε το δωρεάν DVD Audio tools, πρέπει να εγκαταστήσεις με αυτή τη σειρά τα dvda-author-core και dvda-author-gui

Reaction score
512

Τα αυθεντικα sacd παιζουν σε DVD player υπλογιστη?, ή μερικα ειναι κλειδωμενα?Χρειαζομαι softwear για να κανω δουλεια?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Τα αυθεντικά SACD δεν μπορούν να αναπαραχθούν σε υπολογιστή.

Reaction score
512

Peace. Thank you.
Και απο οτι αντιλαμβανομαι η συσκευη πρεπει να λεει επανω sacd

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Ναι, πρέπει να έχει το σήμα του SACD ή να το αναφέρει ρητά στα χαρακτηριστικά...

ika

News
Reaction score
15.363

Δεν ειδα πουθενα το δικο μου στην λιστα. Εχω και ενα Pionner DV656, ουτε και αυτο βλεπω παιζει.:frown:
Επι της ευκαιριας....κατεβασα σε φλακ το Wish You Were Here σε 24/88 και θελω να το καψω σε σιντι,και με το BURRRN δεν μπορω να το γραψω,ουτε με το Αshampoo.
Ίσως αυτό βοηθήσει στο πρόβλημα της εγγραφής

Reaction score
1.187

Αρχεία με ανάλυση και συχνότητα δειγματοληψίας πέραν του red book, άνω δηλαδή των 16/44,1 KHz δεν μπορούν να γραφτούν και να παίξουν σε CD.
Πρέπει να τα γράψεις σε δισκάκι DVD ώς DVD-Audio και να τα παίξεις σε κάποιο Universal Player που υποστηρίζει και DVD-Audio.

Καλά software γι αυτή την δουλειά είναι το Cirlinca DVD-Audio Solo και το DiscWelder Chrome. Δεν είναι freeware. Και τα δύο πωλούνται οπότε μην ρωτάς από πού μπορείς να τα κατεβάσεις.
Από τις γνωστές πηγές.... :wink:

Reaction score
1.187

To Pionner DV656 από ότι θυμάμαι έπαιζε DVD-Audio

TGD

Reaction score
9.104

Μπορείς να γράψεις και δισκάκι DVD-Video μόνο με ήχο (στερεοφωνικό PCM 24/96), αλλά κι αυτό θέλει πρόγραμμα DVD Authoring. Η διαφορά είναι ότι το δισκάκι θα πάιζει σε όλα τα DVD κι όχι μόνο σε DVD-A.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.303
Members
38.297
Νεότερο μέλος
Monarchix