Υπάρχει ελπίδα????:(

Reaction score
40
:107:......να βρω την φωτογραφική μηχανή των ονείρων μου?
Το όνειρο πρέπει να σταματάει στα 400 με 500 ευρουλάκια... κλαψ!!

:128: Λοιπόν θέλω να τα κάνει όλα και να βγάζει τις καλύτερες φωτό ever.
Να βγάζει τις καλύτερες νυχτερινές φωτό να είναι ελαφριά για να μπορώ να την φοραώ πάνω μου και φυσικά να είναι τελευταίας τεχνολογίας:138:
Με έχουν πιάσει οι καλλιτεχνικές μου ανησυχίες και θέλω να γίνω και φωτογράφος....

Παρακαλώ την γνώμη των ειδικών, τι θα πρέπει να προσέξω? Ποια μάρκα είναι η καλύτερη με τόσα χρήματα?
Υπάρχουν φτηνότερες που να είναι καλές ποιά μάρκα?

please Help!!!!!

Reaction score
40
Απάντηση: Υπάρχει ελπίδα????:(

:122: Kανένας δεν έχει να μου προτείνει κάποιο μοντέλο??

Reaction score
40

Χμ..καλή μου φαίνεται...τίποτα νυχτερινές λήψεις σε δείγμα?

Reaction score
281

Η καλυτερη φωτογραφικη μηχανη, δεν βγαζει απο μονη της τις καλυτερες φωτος ever.

Reaction score
40

Η καλυτερη φωτογραφικη μηχανη, δεν βγαζει απο μονη της τις καλυτερες φωτος ever.
Σίγουρα είναι και μέλημα του ''καλλιτέχνη'' δηλ της αφεντιάς μου...θα δείς:138:
Πρόταση για το καλύτερο όπλο ζήτησα...από και πέρα ο φόνος είναι τέχνη:142:

Reaction score
59

Canon EOS 400D DIGITAL

Μερος του Ηρακλειου απο ψηλα !

FSTOP F/11
EXPOSURE TIME 10 SEC
ISO SPEED ISO -100
EXPOSURE BIAS 0 STEP
FOCAL LENGHT 35 MM
MAX APERTURE 2

Reaction score
0

υπαρχει σε αλλο γνωστο με την φωτογραφια ελληνικο forum μια olympus e420 με φακους 14-42 και 40-150 στα 350 ευρω...

υπαρχει και μη dSLR με manual ομως ρυθμισεις στα χρηματα αυτα... η Canon G10... για δες την... μικρη και πολυ καλη... οπως και η Panasonic LX3...

στις dSLR δες την Pentax K200d και την Canon που σου προτεινει ο φιλος παραπανω... πολυ καλες και οι δυο για τα χρηματα τους με τους Kit φακους για αρχη...

Reaction score
0

υπαρχει σε αλλο γνωστο με την φωτογραφια ελληνικο forum μια olympus e420 με φακους 14-42 και 40-150 στα 350 ευρω...

υπαρχει στο ιδιο forum και η Pentax K100d Super (που ειχα...) με δυο φακους με αρχικη τιμη στα 450 ευρω...

--------------------------------------------------------------

υπαρχει και μη dSLR με manual ομως ρυθμισεις στα χρηματα αυτα... η Canon G10... για δες την... μικρη και πολυ καλη... οπως και η Panasonic LX3...

στις dSLR δες και την Pentax K200d και την Canon που σου προτεινει ο φιλος παραπανω... πολυ καλες και οι δυο για τα χρηματα τους με τους Kit φακους για αρχη...
για Nikon δες την D40 και την D60...

Reaction score
5
Fedra, πρέπει να πάμε λίγο back to basics. Οι νυκτερινές λήψεις και η ψηφιακή φωτογραφία είναι λίγο 'τσακωμένες' κουμπάρες if you know what I mean. Οι ψηφιακές μηχανές πάσχουν από φως, δηλαδή θέλουν περισσότερο φως από τις αναλογικές για το ίδιο αποτέλεσμα.
Βέβαια, οι τελευταίες γενιές είναι καλύτερες και σίγουρα αν πας σε dSLR τότε βελτιώνονται τα πράγματα, ιδιαίτερα αν πάρεις και καλούς φακούς. Αλλά ξεφεύγει η τιμή πολύ, και πρέπει να κουβαλάς και 2-3 φακούς κατά περίπτωση. Και τρίποδο. Και φίλτρα. Και .... με καταλαβαίνεις ελπίζω.
Μια σειρά που έβγαινε πάνω από τις άλλες στο θέμα λήψεων σε υψηλά ISO και άρα φιλική στις σκοτεινές λήψεις, ήταν η Fuji F30, F31fd, F40, F50, F60 και τώρα τελευταία η F200EXR. Αν βρεις καμιά μεταχειρισμένη F31fd χτύπα τη (πες μου και μένα!).

Άλλες προτάσεις είναι: Panasonic LX3. Ή η Canon SD 960 IS ή Digital IXUS 110 IS όπως λέγεται αλλιώς.

Reaction score
40

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους !
Συντεκνε η Canon EOS 400D DIGITAL κάνει κοντά στα 750 ευρώ:111: καλή αλλά ακριβή νομίζω για αρχή:114:

Reaction score
40

ak1s και mobster21 με βάλατε να μελετήσω :121: Θα τσεκάρω μια μια αυτές που μου προτείνετε...
Είναι πολύ σημαντικό για μένα να βγάζει ωραίες φωτο το βράδυ θέλω να πάρω και φίλτρα...:128:
Θα γίνω ''φωτοκαλλιτέχνιδα'' :142: Άσε που έχω βλέψεις για ασπρόμαυρες art φωτογραφίες....έχω θράσσος έ?:142:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.301
Λοιπόν basic rule no1:
Φαίδρα πάνω στους φακούς υπάρχει ένα γραμματάκι που λέγεται f.Αυτό μας δείχνει πόσο ''φωτεινός'' είναι ο φακός,δλδ πόσο φως χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.Όσο πιό μικρό είναι αυτό το νούμερο τόσο πιό καλά.Βέβαια αυτό δεν πάει να πεί ότι μια μηχανή με μικρό f είναι αυτομάτως καλύτερη από μια άλλη,αλλά απλώς αποκτά ένα πλεονέκτημα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.Capito?

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Υπάρχει ελπίδα????:(

Λοιπόν basic rule no1:
Φαίδρα πάνω στους φακούς υπάρχει ένα γραμματάκι που λέγεται f.Αυτό μας δείχνει πόσο ''φωτεινός'' είναι ο φακός,δλδ πόσο φως χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.Όσο πιό μικρό είναι αυτό το νούμερο τόσο πιό καλά.Βέβαια αυτό δεν πάει να πεί ότι μια μηχανή με μικρό f είναι αυτομάτως καλύτερη από μια άλλη,αλλά απλώς αποκτά ένα πλεονέκτημα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.Capito?
:121: περίπου...δηλ πόσο f πρέπει να γράφει για να βγάζει νυχτερινές φωτό?:114:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.301
Π.χ.:
http://www.olympus.com.gr/consumer/29_digital_camera_fe-350_wide_specifications_18545.htm

Οι νυχτερινές λήψεις όμως χρειάζονται κυρίως τρίποδο στήριξης γιατί με το ενσωματωμένο φλάς δεν!
Πρέπει να ανοίξεις το χρόνο έκθεσης σε επίπεδα που το χέρι δεν μπορεί να μείνει σταθερό,οπότε η φώτο θα βγεί shaken and stirred μαζί.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.301
Re: Απάντηση: Re: Υπάρχει ελπίδα????:(

:121: περίπου...δηλ πόσο f πρέπει να γράφει για να βγάζει νυχτερινές φωτό?:114:
Δες από κατω σ'(όχι την μηχανή αλλά το υπόλοιπο).

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.209
Members
38.306
Νεότερο μέλος
lntalis75