Υπάρχει ηχείο παντός καιρού;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.017
...
αν δεχθούμε ότι δεν υπάρχει ηχείο παντός καιρού

...
Υπάρχει ηχείο παντός καιρού; Κι αν ναι, πώς είναι αυτό; Τέλος πάντων, ποια είναι τα γνωρίσματά του; Τί πρέπει να μπορεί να κάνει, για να είναι παντός καιρού; Για πείτε...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απλοί κανόνες:
Δεν μπορείς να έχεις ηλεκτροστατικά ηχεία στην Ινδία την περίοδο των μουσώνων.
Δεν μπορείς να έχεις ηχείο μεγέθους Wilson Alexandria σε δωμάτιο 3m x 2m.
Δεν μπορείς να έχεις ηχείο μεγέθους BBC LS3/5a σε δωμάτιο 6m x 5m.

Reaction score
1.844
Να μπορεί να πλησιάσει - το πολύ 2-3 δρασκελιές απόσταση - το live άκουσμα από την ίδια μπάντα.

OPTIMIST

"Επαγγελματίας"
Reaction score
188
Εαν θυσιασει καποιος τις πολυ βαθειες χαμηλες ,υπαρχουν μια σειρα καλα ηλεκτροδυναμικα ηχεια που μπορουν να κανουν εξαιρετικη δουλεια.

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Ti σημαίνει "ηχείο παντός καιρού";
Η απόδοση του εξαρτάται μόνο από την ποιότητα του ίδιου ή έχουν άμεση συμμετοχή στην απόδοση του και τα ηλεκτρονικά πίσω από αυτό;
Είχα πάει σε ένα κατάστημα για να αγοράσω ένα ηχείο που έχω διαβάσει εξαιρετικά σχόλια και μόλις είπα στον πωλητή τα ηλεκτρονικά μου, αρνήθηκε ευγενικά την πώληση του :(
Συγκεκριμένα μου είχε αναφέρει ότι θα πετούσα το ποσό που ήταν απαιτητό για την αγορά του και δε θα καταλάβαινα ποτέ το λόγο που δεν έπαιζε όπως έχει σχολιαστεί ότι έπαιζε!
Μάλιστα μου είχε αναφέρει ότι ο συνδυασμός που έχω αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλύτερος από το συνδυασμό που σκεφτόμουν παρόλο που το ηχείο που επιθυμούσα ήταν 10 φορές καλύτερο από αυτά που ήδη είχα :thumbsdown:

Reaction score
2.051
Ti σημαίνει "ηχείο παντός καιρού";
Η απόδοση του εξαρτάται μόνο από την ποιότητα του ίδιου ή έχουν άμεση συμμετοχή στην απόδοση του και τα ηλεκτρονικά πίσω από αυτό;
Είχα πάει σε ένα κατάστημα για να αγοράσω ένα ηχείο που έχω διαβάσει εξαιρετικά σχόλια και μόλις είπα στον πωλητή τα ηλεκτρονικά μου, αρνήθηκε ευγενικά την πώληση του :(
Συγκεκριμένα μου είχε αναφέρει ότι θα πετούσα το ποσό που ήταν απαιτητό για την αγορά του και δε θα καταλάβαινα ποτέ το λόγο που δεν έπαιζε όπως έχει σχολιαστεί ότι έπαιζε!
Μάλιστα μου είχε αναφέρει ότι ο συνδυασμός που έχω αυτή τη στιγμή είναι πολύ καλύτερος από το συνδυασμό που σκεφτόμουν παρόλο που το ηχείο που επιθυμούσα ήταν 10 φορές καλύτερο από αυτά που ήδη είχα :thumbsdown:
Αυτό που μάλλον ήθελε να σου πει είναι ότι τα ηλεκτρονικά σου είναι υποδεέστερα του ηχείου που θες να αγοράσεις και ότι μάλλον θα κάνεις περισσότερο κακό αγοράζοντας το παρά καλό. Στην ουσία προστάτευε το προϊόν που πουλούσε, για μένα πολύ έντιμη στάση.

Από κει και πέρα οποιοδήποτε ηχείο με καλές μετρήσεις μπορεί να χαρακτηριστεί παντός καιρού.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Υπάρχει μουσική παντός χώρου ;
Έχουμε συμφωνήσει (νομίζω) οτι ο χώρος παίζει τεράστιο ρόλο στο τι τελικά ακούμε .
Οι παρατηρήσεις του Σπύρου λοιπόν εν μέρει απαντούν στο ερώτημα .
Και η εμπειρία του φίλου μου του Βλάση με τα 802 επίσης .Δεν του χωράνε .
Ο Μιχάλης έγραψε....
Από κει και πέρα οποιοδήποτε ηχείο με καλές μετρήσεις μπορεί να χαρακτηριστεί παντός καιρού.
Αρκεί να κληθεί να παίξει εντός ορίων .Χώρου και μουσικού προγράμματος .
Για μένα λοιπόν όχι δεν υπάρχει .
Επιλέγεις τον καλύτερο συμβιβασμό που αντέχει η τσέπη σου και η μουσική σου παιδεία .

Reaction score
2.566
Θα μπορούσε να υπάρξει στο μέλλον? Ένα σχετικά compact, wireless, ενεργό ηχείο που αναλόγως τί είδος παίζει και σε ποιό χώρο το βάζεις (μέχρι ενός σημείου, πχ.30τ.μ) να αυτορυθμίζεται διατηρώντας τέλεια απόδοση σε πλατιά σχετικά θέση ακρόασης? Είναι η τεχνολογία δυνατή?
Να έχει πχ ένα sonar ενσωματωμένο, μέ το πατημα ενός κουπιού να κάνει χαρτογράφηση του χώρου που βρίσκεται, μετά με ενσωματομένα DSP ή κάτι άλλο, να δημιουργεί τέλεια απόκριση στα 2 η 2,5 ή 3 μ. μπροστά του και να δέχεται στο ενσωματομένο dac του μέχρι και υψηλής ανάλυσης υλικό ασύρματα από οπουδήποτε χωρίς απώλειες και να είναι και σχετικά εύκολο να μεταφερθεί, έχοντας ταυτόχρονα κορυφαίο design? Για μένα αυτό θα ήταν το τέλειο ηχείο...

Last edited:

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Υπάρχει μουσική παντός χώρου ;
Έχουμε συμφωνήσει (νομίζω) οτι ο χώρος παίζει τεράστιο ρόλο στο τι τελικά ακούμε .
Οι παρατηρήσεις του Σπύρου λοιπόν εν μέρει απαντούν στο ερώτημα .
Και η εμπειρία του φίλου μου του Βλάση με τα 802 επίσης .Δεν του χωράνε .
Ο Μιχάλης έγραψε....

Αρκεί να κληθεί να παίξει εντός ορίων .Χώρου και μουσικού προγράμματος .
Για μένα λοιπόν όχι δεν υπάρχει .
Επιλέγεις τον καλύτερο συμβιβασμό που αντέχει η τσέπη σου και η μουσική σου παιδεία .
Ααααα, Μάνο μου εδώ θα τα χαλάσουμε! (μην το πάρεις και τοις μετρητοίς, ε;) :)
Αν προσωπικά επιθυμώ τις ακροάσεις του Milt Jackson "δικαιούμαι" ενός καλού στερεοφωνικού και αν επιθυμώ τις ακροάσεις του Χατζηγιάννη δε "δικαιούμαι";
Καταλαβαίνω τη σχέση χώρου και ηχείου, ήταν περιγραφικότατος ο Σπύρος παραπάνω αλλά τη σχέση μουσικής δεν την καταλαβαίνω.
Θεωρώ ότι έχω δικαίωμα ν' ακούσω το δυνατό καλύτερα τη Μποφιλίου, και ας μην είναι η καλύτερη παραγωγή ή είδος μουσικής, αφού μ' ευχαριστεί και εντάσσεται στο υποκειμενικό του καθενός μας, από το "ρατσιστικό" (καταχρηστικά η λέξη): αν δεν ακούω Roy Rogers and Dale Evans δεν το αξίζω λόγω φτωχής μουσικής παιδείας :(
Αν αναφέρεσαι στο ότι δε μπορώ ν' ακούσω trip hop από 5" μεγάφωνο και 8 λίτρα καμπίνα, το δέχομαι, αν και εκεί περισσότερο ασπάζομαι το "ορίων χώρου" αν οι 5" είναι για να διεγείρουν χώρο 25 τ.μ. ή οι 10" είναι για να στριμωχθούν σε χώρο 10τ.μ. και όπως να'ναι.

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Θα μπορούσε να υπάρξει στο μέλλον? Ένα σχετικά compact, wireless, ενεργό ηχείο που αναλόγως τί είδος παίζει και σε ποιό χώρο το βάζεις (μέχρι ενός σημείου, πχ.30τ.μ) να αυτορυθμίζεται διατηρώντας τέλεια απόδοση σε πλατιά σχετικά θέση ακρόασης? Είναι η τεχνολογία δυνατή?
Να έχει πχ ένα sonar ενσωματωμένο, μέ το πατημα ενός κουπιού να κάνει χαρτογράφηση του χώρου που βρίσκεται, μετά με ενσωματομένα DSP ή κάτι άλλο, να δημιουργεί τέλεια απόκριση στα 2 η 2,5 ή 3 μ. μπροστά του και να δέχεται στο ενσωματομένο dac του μέχρι και υψηλής ανάλυσης υλικό ασύρματα από οπουδήποτε χωρίς απώλειες και να είναι και σχετικά εύκολο να μεταφερθεί, έχοντας ταυτόχρονα κορυφαίο design? Για μένα αυτό θα ήταν το τέλειο ηχείο...
Νομίζω ότι η τεχνολογία έχει ήδη την απάντηση και μάλιστα χωρίς τη συμβολή ζεύγους, και ένα ηχείο φτάνει, έτσι δεν είναι;
Το θέμα είναι ότι ένα σύστημα που αποτελείται από διαφορετικά κομμάτια μπορείς να το υλοποιήσεις μαζεύοντας το ποσό που απαιτείται για το κάθε κομμάτι σε βάθος χρόνου, σε αντίθεση της ολοκληρωμένης λύσης που αναφέρεις, όπου η εκταμίευση του ποσού απαιτείται άμεσα, κάτι που το κάνει απαγορευτικό για τους περισσότερους :(

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Ααααα, Μάνο μου εδώ θα τα χαλάσουμε! (μην το πάρεις και τοις μετρητοίς, ε;) :)
Δεν θα τα χαλάσουμε γιατί αλλο εννοούσα και άλλο κατάλαβες περί μουσικής παιδείας .
Ως μουσική παιδεία εννοώ να καταλαβαίνεις τι ακούς και πως είναι πραγματικά ο ήχος (φουσκώματα,προβολικά μεσαία κλπ) και δεν είχε καμμιά σχέση με περιεχόμενο μουσικής που για τον καθένα μας μπορεί να είναι διαφορετικό .:drinks:

Reaction score
1.844
Η οποία - μουσική παιδεία - ενός εκάστου είναι κατά τη γνώμη μου ευθέως ανάλογη με το πλήθος των ζωντανών παραστάσεων που έχει παρακολουθήσει ο ακροατής. Ανεξαρτήτως μουσικού ιδιώματος των παραστάσεων. Ανεξαρτήτως, γιατί συνήθως παρόμοιο ιδίωμα ακούει και στο σπίτι του.

Reaction score
2.051
Η οποία - μουσική παιδεία - ενός εκάστου είναι κατά τη γνώμη μου ευθέως ανάλογη με το πλήθος των ζωντανών παραστάσεων που έχει παρακολουθήσει ο ακροατής. Ανεξαρτήτως μουσικού ιδιώματος των παραστάσεων. Ανεξαρτήτως, γιατί συνήθως παρόμοιο ιδίωμα ακούει και στο σπίτι του.
Πλήθος unplugged ζωντανών παραστάσεων θα προσέθετα.

Reaction score
1.844
Όχι ότι σου ρίχνω άδικο - είναι σαφώς καλύτερο - αλλά το παραχόντρυνες. :p

Reaction score
2.051
Μα εκεί είναι το νόημα, σε ενισχυόμενη μουσική ο εκάστοτε ηχολήπτης κάνει ότι θέλει.

Aπό την άλλη όλοι μας ξέρουμε πως ακούγεται μια ανθρώπινη φωνή οπότε έχουμε μία καλή βάση να ξεκινήσουμε. Το 99% των συστημάτων ούτε solo φωνή δεν μπορούν να αναπαράγουν σωστά. Άρα μην το πολυψάχνουμε.

Reaction score
209
Μην ξεχάσετε να πείτε και για τα ηχεία που πρέπει να είναι σαν μουσικά όργανα... . :D

Τι unplugged ρε παιδιά; Έχει ανακαλυφθεί ο ηλεκτρισμός και έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές σε όλα. Η μουσική θα έμενε απ' έξω;

Για πείτε, πως σας φαίνεται μια fender stratocaster unplugged; Τα μικρόφωνα σε unplugged πως ακούγονται;

Δια της αφαιρετικής μεθόδου, μόνο σε μπουάτ ακούγαμε σωστά; :tongue:

Reaction score
3.967
στο θέμα του ήχου, όπως σε πλείστα όσα, μικρή συμμετοχή έχει το αισθητήριο όργανο (αυτί)

Το πατάρι είναι ο πρωτεύον και μάλλον ο τελικός παράγων.

Έτσι το τελικό αποτέλεσμα πολλάκις καταλήγει σε τράβηγμα μαλλιών(των δικών μας) μπας και γλυτώσουμε το πνίξιμο.

Προσωπικά επηρεάζομαι πολύ απο την ηχητική σφραγίδα των ηχείων η οποία με "κατευθύνει σε άλλοτε άλλους δρόμους".

Με τα Λιπίνσκι πολύ Τζαζ, φωνές και μετά κλασσική, ροκ κλπ.
Με τα Γκριμ πολύ κλασσική και μετα...τα πάντα
Με τα φοκαλ 65, πολύ χορευτική, ηλεκτρόνικα, φανκυ, ροκ...

gonis

Luger
Reaction score
12.454
Με τα Λιπίνσκι πολύ Τζαζ, φωνές και μετά κλασσική, ροκ κλπ.
Με τα Γκριμ πολύ κλασσική και μετα...τα πάντα
Με τα φοκαλ 65, πολύ χορευτική, ηλεκτρόνικα, φανκυ, ροκ...
Ξένα Καλαματιανα με ποια ηχεία;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut