Υπερβολικο Clouding ??

Reaction score
0
:happy_4:Καλησπερα.Παρατηρησα λιγα συνεφακια στην 40w2000 σε ολομαυρο φοντο αλλα θελω να μαθω σε τι επηρεαζει η υπαρξη τους. Εχω μπερδευτει αρκετα μ'αυτο το θεμα.Υπαρχει περιπτωση να χειροτερεψει και αν ναι , υπαρχει καποιο οριο ("εκταση επι του panel") που καλυπτει η εγγυηση ? Πως μπορω να καταλαβω αν εχω υπερβολικο clouding ? (νομιζω οτι σε ολες τις lcd υπαρχει το φαινομενο αυτο ετσι?)
Σας παρακαλω βοηθειστε με.Ευχαριστω

Reaction score
0
Δοκίμασε να κατεβάσεις το Backlight...
Συνήθως δεν είναι ορατό το φαινόμενο που λες σε τιμές από 5 και κάτω....
Αν είναι έντονο το φαινόμενο θα φαίνεται προφανώς σε σκοτεινά πλάνα στις ταινίες που θα βλέπεις.
Είχε δώσει νομίζω η SONY μία άτυπη "οδηγία" για όσους βλέπουν τέτοιο φαινόμενο στις τηλεοράσεις τους:
- Βacklight χαμηλό: 3-4
- Light sensor: ON
- Power saving: LOW
(νομίζω)

το καλύτερο όμως είναι αν είναι πολύ έντονο το φαινόμενο στα μάτια σου, να πάρεις τηλέφωνο την αντιπροσωπεία και να ρωτήσεις, τι παίζεται...

Reaction score
0
Ή έχεις πολύ "ευαίσθητο" μάτι, ή έχει έντονο πρόβλημα η TV...

για ενημέρωσε και την αντιπροσωπεία...

Reaction score
0
Τελικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι βαζουμε τα λεφτα μας για να παρουμε μια τηλεοραση που απο το <κουτι> μπορει να εχει προβλημα και να τρεχουμε να εξηγησουμε γιατι πρεπει να γινει αντικατασταση,αλλα παραλληλα να μπλεξουμε και με τα <φανταστικα> service της Sony στην Ελλαδα αλλα και με τον 1 χρονο εγγυηση που δινει η συγκεκριμενη εταιρεια την στιγμη που οι περισσοτεροι δινουν 2 χρονια.

Reaction score
0
Ή έχεις πολύ "ευαίσθητο" μάτι, ή έχει έντονο πρόβλημα η TV...

για ενημέρωσε και την αντιπροσωπεία...
Πιθανα να παρει την απαντηση "ειναι εντος των προδιαγραφων που οριζει η Sony και δεν γινεται αντικατασταση",το γραφω αυτο γιατι ρωτησα σε εξουσιοδοτημενο της Sony επειδη κοιταζα να την αγορασω και μετα απο αυτην την απαντηση βεβαια εφυγα τρεχοντας γιατι δυστυχως ζουμε στο Ελλαντα......

Reaction score
0
Τελικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι βαζουμε τα λεφτα μας για να παρουμε μια τηλεοραση που απο το <κουτι> μπορει να εχει προβλημα και να τρεχουμε να εξηγησουμε γιατι πρεπει να γινει αντικατασταση,αλλα παραλληλα να μπλεξουμε και με τα <φανταστικα> service της Sony στην Ελλαδα αλλα και με τον 1 χρονο εγγυηση που δινει η συγκεκριμενη εταιρεια την στιγμη που οι περισσοτεροι δινουν 2 χρονια.
Γιστί πρέπει να πληρώσουμε το κοστος μεταγκατάστασης της SONY Ελλάς στα καινούργια χλιδάτα κτήρια... Δεν κοιτάνε να βελτιώσουν λιγο το service τους..

Reaction score
0
Στο www.avforums.com υπάρχουν περίπου 330 σελιδες στο ιδιο thread που αφορούν στην W γενικώς, αλλα τα πιο πολλα ποστ αφορούν στα προβληματικά συννεφάκια. Επειδή το μοντέλο αυτό κυκλοφορεί στην Αγγλια από το Νοεμβριο (και πιο νωρίς ίσως) η Σονυ εκεί αλλάζει τα προβληματικά μοντέλα. Αρκετοί πάντως το εχουν αλλάξει και 3 και 4 φορές χωρίς να δουν βελτίωση.. Τι να πει κανείς.. Εγώ ήμουν έτοιμος για την αγορά της, αλλα μάλλον θα πάω τελικά στη νεα Panasonic 42PX70 H 700..

Reaction score
19
Τι να πει κανείς.. Εγώ ήμουν έτοιμος για την αγορά της, αλλα μάλλον θα πάω τελικά στη νεα Panasonic 42PX70 H 700..
Τελικά αρχίζω να πιστεύω ότι η πρόταση "απροβλημάτιστη tv νέας γενιάς" είναι σχεδόν οξύμωρη. :mrgreen:
Για την Panasonic που λες, η προηγούμενη σειρά (px/pv60-600) είχε τρομακτικά προβλήματα που όμως ευτυχώς καλύπτονται και διορθώνονται από την αντιπροσωπεία (διάβασε αυτό: http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=473337&postcount=4)

Για το πιο καινούργιο μοντέλο που λες, το φαινόμενο παρατηρείται ξανά (κατά πολύ μειωμένο όμως όπως αναφέρεται) αλλά ακόμα δεν έχει υπάρξει λύση από την Panasonic.

Από http://www.hdtvtest.co.uk/news/2007/03/21/th42px70-first-impressions/:
"Let’s get the bad out of the way first: our Panasonic TH42PX70 – in its uncalibrated form – still suffers from posterization (aka “false contouring”) and magenta noise (aka “purple snakes”) which plague its predecessor TH42PX60. By using a greyscale ramp test pattern, these problems are most prominent around 30% to 40% stimulus where fine lines of magenta taint the banded greys.

It’s important to stress that the magenta noise is NOT a “switch the tele on… WTF is THAT?” kind of issue: you have to know what you’re looking for – magenta/purple dithering affecting scenes with subtle gradient (most obvious with grey or green) when the colour magenta is not supposed to be present. Panasonic themselves have acknowledged the problem on older sets in an internal bulletin here."

Reaction score
0
ΕΧΩ ΤΗΝ 40Χ2000 ΕΜΦΑΝΙΣΤΙΚΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΓΩΝΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΖΩ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΑΡΑΜΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΦΩΣ. ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΠΟ ΓΕΝΑΡΗ. Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΩ (SONY CENTER) ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗΣ. ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ....

Reaction score
164
ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ....
Για να βρουν δικαιολογία να μην στην αλλάξουν;
Για να μην στην ξανααλλάξουν αν και η νέα παρουσιάσει πρόβλημα;
Δεν θα το δεχόμουν με τίποτα!

Reaction score
0
Η Sony δεχεται να κανει αντικατασταση μεσω των service για να διαπιστωθει το προβλημα μεσα στον πρωτο μηνα αν θυμαμαι καλα μετα κανει επισκευη μονο και στο εξαμηνο κανει αντικατασταση μονο αν η επισκευη κοστζει τοσο που καλυτερα να δωσει μια καινουργια η επισκευασμενη.
Καλυτερα να επιμενεις στην αντικατασταση τωρα που ειναι το προβλημα γενικοτερο γιατι στο τελος μπορει να σου πουνε οτι δεν μπορουν να την αντικαταστασησουν για διαφορους λογους αλλα και για την πολιτικη της Sony που σου ανεφερα πιο πανω.

Reaction score
0
ΜΑΓΚΕΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΤΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ CLOUDING ΠΟΥ ΕΧΩ, ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...

ΤΩΡΑ ΣΚΕΦΤΙΚΑ 2 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

1) ΕΧΕΙ ΑΣΠΡΙΣΗ ΟΛΗ Η ΟΘΟΝΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

2) ΜΕΙΩΝΕΤΕ ΣΑΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ...

ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ?

Reaction score
0
ΜΑΓΚΕΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΤΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ CLOUDING ΠΟΥ ΕΧΩ, ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ...

ΤΩΡΑ ΣΚΕΦΤΙΚΑ 2 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

1) ΕΧΕΙ ΑΣΠΡΙΣΗ ΟΛΗ Η ΟΘΟΝΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

2) ΜΕΙΩΝΕΤΕ ΣΑΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ...

ΤΙ ΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ?
Καταρχάς το νέο είναι πολύ καλό.

Άλλαξες κάτι στις ρυθμίσεις; Η Sony στο επίσημο support site της δίνει κάποιες οδηγίες, ανάμεσά τους χαμήλωμα του backlight.

Μήπως απλά συνήθισες; Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που φεύγει.
Άμα δεν σε ενοχλεί πλέον μην κουράζεσαι άσκοπα, απόλαυσε την τηλεόρασή σου.

Reaction score
0
Απάντηση: Υπερβολικο Clouding ??

Και εγω παιδιά έχω την sonyw2000 συγκεκριμένα απο το Πάσχα και είχα παρατηρήσει και εγώ κάτι τέτοιο στο κάτω μέρος και αριστερά.Παρατηρώ όμως ότι έχει ψιλοστρώσει.Το θέμα είναι αν μπορούμε με κάποιο πρόγραμμα να το μετράμε ώστε να παρακολουθούμε αν βελτιώνεται το πρόβλημα αυτό.Γνωρίζει συγκεκριμένα πράγματα κανείς?

Reaction score
0
Καταρχάς το νέο είναι πολύ καλό.

Άλλαξες κάτι στις ρυθμίσεις; Η Sony στο επίσημο support site της δίνει κάποιες οδηγίες, ανάμεσά τους χαμήλωμα του backlight.

Μήπως απλά συνήθισες; Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που φεύγει.
Άμα δεν σε ενοχλεί πλέον μην κουράζεσαι άσκοπα, απόλαυσε την τηλεόρασή σου.
Δεν εκανα καμια αλλαγη.

Για το backlight που λες, στις ρυθμισεις tou DVD το εχω μειωση πολυ και ναι εκει εξεφανιζεται το clouding.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • n_olympios
    Μαντιναδόρος!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.084
Members
38.407
Νεότερο μέλος
Nontas Lazaris