Φτηνο και καλωδιο HDMI 10 μετρα με δυνατοτητα 1080p?

Reaction score
0
Σχετικα απλη ερωτηση, χρειαζομαι ενα καλωδιο HDMI 10 μετρα και δε θελω να δωσω πολλα λεφτα. Δεν ειμαι ο τρελαμενος που μπορει να τον πειραξει καποια λεπτομερεια στην εικονα (αν και υποτιθεται οτι αφου ειναι ψηφιακη μεταφορα δε τιθεται τετοιο θεμα) , απλα να μπορει να δωσει μεχρι και 1080p ωστε να μην παει αχρηστο αργοτερα. Δηλαδη για σημερα 1280χ720 θα δινω απο το PC, αλλα αμα ειναι μεθαυριο να πρεπει να παρω αλλο καλωδιο, τοτε να παρω τωρα ενα DVI 10m και να καθαρισω και φτηνοτερα...

Επισης θα χρειαστω και εναν μετατροπεα DVI male -> HDMI female, αν ξερει κανεις απο που και σε τι τιμη μπορω να βρω...
Για καλωδιο optical toslink 10m βρηκα ενα με 37 ευρω κατω στην Αθηνα στο Ακτινιο, ενταξει ειναι ή μπορω να βρω και φτηνοτερα?

Reaction score
3
Γι αυτό που λες από ΑΚΤΙΝΙΟ, θα πρέπει να δεις τι εκδοση είναι.
Γιατί όταν είχα πάει να δω τον Φλεβάρη, μου έδειξαν ένα που ήταν έκδοση 1.1.
Πρέπει να γράφει 1.2 και επίσης ότι υποστηρίζει 1080p.
Εγώ πάντως πήρα ένα Supra και ησύχασα.

Reaction score
109
B said:
Για καλωδιο optical toslink 10m βρηκα ενα με 37 ευρω κατω στην Αθηνα στο Ακτινιο, ενταξει ειναι ή μπορω να βρω και φτηνοτερα?
Δεν ξέρω τι είναι το toslink αλλα εγώ πήρα οπτική ίνα για ήχο 10μ με 12Ε. Στη Θεσσαλονίκη όμως...

Reaction score
0
B said:
Σχετικα απλη ερωτηση, χρειαζομαι ενα καλωδιο HDMI 10 μετρα και δε θελω να δωσω πολλα λεφτα. Δεν ειμαι ο τρελαμενος που μπορει να τον πειραξει καποια λεπτομερεια στην εικονα (αν και υποτιθεται οτι αφου ειναι ψηφιακη μεταφορα δε τιθεται τετοιο θεμα) , απλα να μπορει να δωσει μεχρι και 1080p ωστε να μην παει αχρηστο αργοτερα. Δηλαδη για σημερα 1280χ720 θα δινω απο το PC, αλλα αμα ειναι μεθαυριο να πρεπει να παρω αλλο καλωδιο, τοτε να παρω τωρα ενα DVI 10m και να καθαρισω και φτηνοτερα...

Επισης θα χρειαστω και εναν μετατροπεα DVI male -> HDMI female, αν ξερει κανεις απο που και σε τι τιμη μπορω να βρω...
Φθηνό 10μετρο και 1080p δεν γίνεται... ;-)
Τιμές για τέτοια καλώδια ξεκινάνε από $150-$200 και φθάνουν μέχρι $300.
Έχω δοκιμάσει από DVI Gear το 12,5μ στα 1080p και παίζει μια χαρά.
Δες εδώ:
http://www2.dvigear.com/hdlowcoca.html

Αν ψάξεις στο στο forum εδώ θα βρεις το σχετικό thread που αναφέρονται όλα σχεδόν τα καλώδια που μπορούν να παίξουν μέχρι και 1080p.

GTX

Reaction score
39
Έχω supra 10m HDMI to HDMI με ανταπτοράκι απο DVI to HDMI συνδεδεμένο με HTPC στον optoma 72 και κλειδώνει κανονικά σε 1080p και στα 50Hz και στα 60Hz. O optoma υποτίθεται οτι δεν δέχεται 1080p... :shock: :shock: :shock:

http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=14254.45

Reaction score
5
και εγω εχω ενα φθηνο HDMI-10m με 33ευρω απο το ebay που ειναι με επιχρυσα βυσματα, με φεριτη στα δυο ακρα, σε ολο το μηκος επικαλυψη απο φυλο αλουμινιου και παχος 9,4mm και κλειδωσε μια χαρα στα 1080p...
http://cgi.ebay.de/High-End-HDMI-Hi...3QQihZ003QQcategoryZ85490QQrdZ1QQcmdZViewItem

τωρα αυτος που ειπε με σιγουρια οτι τα ακριβα καλωδια δε παιζουν 1080 μαλλον το λεει για να μην νιωθει κοροιδο που πληρωσε 10μ απο 19καλωδιακια με 2 βυσματα 300ευρω...

για ψηφιακη μεταφορα δεδομενων δε παιζει ρολο η τιμη... αλλα η κατασκευη... το παραπανω αν το εβγαζε η oehlbach θα το χρεωνε καμια 500αρα ευρω!

Το ψηφιακο, ή δουλευει ή δε δουλευει... δεν ειναι καλωδια ηχειων... (αντιστοιχα και οι οπτικες).

Reaction score
0
eNeRGy said:
και εγω εχω ενα φθηνο HDMI-10m με 33ευρω απο το ebay που ειναι με επιχρυσα βυσματα, με φεριτη στα δυο ακρα, σε ολο το μηκος επικαλυψη απο φυλο αλουμινιου και παχος 9,4mm και κλειδωσε μια χαρα στα 1080p...
http://cgi.ebay.de/High-End-HDMI-Hi...3QQihZ003QQcategoryZ85490QQrdZ1QQcmdZViewItem

τωρα αυτος που ειπε με σιγουρια οτι τα ακριβα καλωδια δε παιζουν 1080 μαλλον το λεει για να μην νιωθει κοροιδο που πληρωσε 10μ απο 19καλωδιακια με 2 βυσματα 300ευρω...

για ψηφιακη μεταφορα δεδομενων δε παιζει ρολο η τιμη... αλλα η κατασκευη... το παραπανω αν το εβγαζε η oehlbach θα το χρεωνε καμια 500αρα ευρω!

Το ψηφιακο, ή δουλευει ή δε δουλευει... δεν ειναι καλωδια ηχειων... (αντιστοιχα και οι οπτικες).
Μαζι σου....ψηφιακο σημα ειναι, τι διαολο, τι το μαγικο εχουν τα ακριβα καλωδια...
Ποσα πληρωσες για μεταφορικα στο συγκεκριμενο καλωδιο φιλε?

Reaction score
5
το ειχα παραγγειλει οσο ημουν αυστρια... και τα μεταφορικα κοστιζαν 8 ευρω... τωρα για ελλαδα δε γνωριζω... αλλα δε νομιζω να φτασει πανω απο 16ευρω... και αυτο απλα γιατι ειναι πολυ βαρυ το 10μετρο... στειλ'τους ενα email πριν το παραγγειλεις για σιγουρια...
παντως το συγκεκριμενο καταστημα ειναι εγκεκριμενο ebay-shop δηλαδη ειναι 100% secure και εχει και 8500 θετικες ψηφους!

Reaction score
0
eNeRGy said:
το ειχα παραγγειλει οσο ημουν αυστρια... και τα μεταφορικα κοστιζαν 8 ευρω... τωρα για ελλαδα δε γνωριζω... αλλα δε νομιζω να φτασει πανω απο 16ευρω... και αυτο απλα γιατι ειναι πολυ βαρυ το 10μετρο... στειλ'τους ενα email πριν το παραγγειλεις για σιγουρια...
παντως το συγκεκριμενο καταστημα ειναι εγκεκριμενο ebay-shop δηλαδη ειναι 100% secure και εχει και 8500 θετικες ψηφους!
Μαζι σου φιλε μου,...ειμαι κι,εγω ενα κοροιδο που εδωσα 300Ε για ενα Oelnbach,12μ για συνδεση optoma 72i με samsung 850
και οταν σβησαν τα φωτα... :shock: :shock:κανένα upscaling στα 720p-1080i!!!Πήρα λοιπον το player και πηγα στον Αντρέα στο γνωστο
μαγαζι για βοηθεια.Εκει το συνδεσαμε με εναν Οπτο72ι και με το δικο τους hdmi καλώδιο[ξέχασα τον τυπο-πέρασαν 6 μήνες],και με το splitter
για παράλληλη προβολή, ολα δούλεψαν κανονικά!!Μείναμε ολοι αφωνοι, ο Αντρέας δε πιο πολύ γιατι δεν μπορούσε να μού δώσει καποια λογική?/εξήγηση.
Τελικα πηρα πισω το Samsung κλειδωμένο στα 720p, και το εχω εκει μόνιμα κλειδωμένο να παιζει στο σπιτι.Συμπέρασμα:ασυμβατότητες?Παντως καλές οι
επώνυμες, αλλά με τις ανώνυμες κάνεις δουλειά,και μέ λιγοτερα λεφτά!!!Κανεις αλλος που νάχει παρόμοιο πρόβλημα??Ας τα πουμε ολα εδώ...για να μην την πατήσουν
κι¨αλλοι...Ευχαριστώ τον Αντρέα παντως για τη βοήθειά του.

Reaction score
3
Re: Φτηνο και καλωδιο HDMI 10 μετρα με δυνατοτητα 1080p?

Εγώ πάντως απευθύνθηκα στον Αντρέα, μια και είχα πελαγώσει, και πήρα το 8μετρο Supra (HF 100 αν θυμάμαι καλά τον κωδικό) μαζί με αντάπτορα DVI > HDMI. Κανένα πρόβλημα.
Συνδέεται με PC και η εικόνα είνα χάρμα οφθαλμών. Αν και κατατάσσεται στα ακριβά καλώδια,
δεν μετανιώνω καθόλου. Έχω ήσυχο το κεφάλι μου.
Βέβαια εμένα είναι 1080i και όχι p.

Reaction score
19
Και εμένα μου δουλεύει μια χαρά το δεκάμετρο Supra HDMI-to-HDMI (80E) με adaptor Oehlbach (35E) από αρσενικό DVI σε θηλυκό HDMI. Κανένα παράπονο και κλειδώνει μια χαρα στα 1080i.

Reaction score
1
Και εγώ χρησιμοποιώ το 8μετρο Supra (HF 100) μαζί με αντάπτορα Μ1-DA -> HDMI. Κανένα πρόβλημα. Βέβαια και εμένα είναι 1080i και όχι p. Το είχα παρει 88 ευρώ από ΣΤΕΡΕΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

HV

Reaction score
0
Ρε παιδια στην θεωρια ενα καλωδιο 10 μετρων δεν θα χανει κατι τις στο σημα ?
( Εγω που θελω καλωδιο 2 μετρων τι να παρω για καλο ? Η να αφησω αυτο που ερχετε με το Samsung ? )

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.739
Στη θεωρία, το σήμα είτε περνά είτε όχι, εφόσον πρόκειται για ψηφιακό.

Για 2 μέτρα σαφώς να αφήσεις αυτό που έχει το player.

Reaction score
0
Σχετικά με την άποψη "Ψηφιακό σήμα είναι, δεν υπάρχει απώλεια στην ποιότητα":ίναι αληθής.

Επίσης όμως: Στα ψηφιακά έχουμε ή 0 ή 1. Άρα ή έχουμε άψογη εικόνα, ή καθόλου εικόνα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί το καλώδιο να είναι άχρηστο, αν είναι πολύ μακρύ. Βέβαια έχει σημασία και η ποιότητα του σήματος της πηγής και του δέκτη.

Δείτε εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο για ψηφιακό σήμα εικόνας. Είναι για σύνδεση DVI σε υπολογιστή, αλλά θα πάρετε μια καλή ιδέα. Αν σας ενδιαφέρει το λινκ, ψάξτε και τις προηγούμενες και επόμενες σελίδες του άρθρου.
http://www.tomshardware.com/2004/11/29/the_tft_connection/page11.html

Reaction score
5
Εγω κατα την διαρκεια του ψαξιματος επεσα σε ενα Prolink 10μ (70Ε), το οποιο παροτι στην αρχη εδινε εικονα σε ολες τις αναλυσεις, δεν κλειδωνε με καμμια....μετα απο λιγη ωρα επαψε να δινει εικονα και ο Epson 700 εγραφε οτι δεν υπαρχει σημα!!!

Αφου το πηγα πισω, κατεληξα σε ενα Positine Cables απο τον Νακα (88Ε) το οποιο δεν εχει κανενα προβλημα.

Reaction score
383
Κατσε να κανω κανα-δυο τηλεφωνα αυριο να δω τι θα ξετρυπωσω..
Βασικα θελουμε 1080p εγγυημενα, και εαν δεν δουλευει, τα λεφτα μας πισω.
Ειχε πεσει κατι υπ'οψην μου για 15 μετρα και 1080p, αφηστε να το κοιταξω. Ισως αγορασω ενα να το δικιμασω, και βλεπουμε...
Α, και να'ναι και φτηνο....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.490
Members
38.188
Νεότερο μέλος
kotsos134