Φωτιστικά - Ντίμερ

Reaction score
41
Ξέρει κανείς? Αγόρασα ένα φωτιστικό σαλονιού που έχει 150Watt ηλεκτρονικό μετασχηματιστή και το κατάλληλο ντίμερ.
Το θέμα είναι οτι όταν είναι ανοιχτό στο φουλ κάνει απίστευτο θόρυβο που μειώνεται καθώς μειώνω και την ένταση.
Ένα άλλο σετ που έχω που δουλεύει όμως στα 220Volt (απλό) δεν ακούγεται κιχ.
Έτσι δουλεύουν αυτά, είναι κάτι ελλατωματικό γιατί θα το σουτάρω από το μπαλκόνι.

Reaction score
5
Σιγουρα υπαρχει καποιος βομβος, αλλα το θεμα ειναι το ποσο δυνατος ειναι....
μηπως να πηγαινες να ακουσεις ενα αντιστοιχο να συγκρινεις το θορυβο;

Reaction score
281
Υπαρχου ντιμμερ και ντιμμερ.
Μαλλον αυτο που εχεις ειναι της πλακας (χωρις περεξηγηση)
Μαλλον το πετας και αγοραζεις ενα καλο.

Reaction score
41
Δεν είναι θέμα παρεξήγησης αλλά το ντίμερ είναι μάρκας.
Legrand και μάλιστα από τις ακριβότερες σειρές...

Reaction score
281
Το οτι ειναι λεγκραντ, και απο τις ακριβοτερες σειρες δεν το αμφισβητω.
Το οτι ειναι ακριβο ομως δεν σημαινει οτι αυτο που πληρωσες εχει να κανει με τον μηχανισμο του ντιμμερ, αλλα ισως με το ντιζαιν & υλικα του διακοπτη (αυτουνου που βλεπεις δλδ).
Για ρωτα για παραδειγμα για τις Gira και δες.

VG

Reaction score
0
H Legrand δεν θεωρειται απο τις καλες μαρκες,ολοι οι εργολαβοι αυτην βαζουν (δειγμα κακιστης ποιοτητας: επιλογη απο εργολάβο) .
Τωρα αν φταιει το dimmer ή το φωτιστικό, νομιζω δεν ειναι κατι που μπορουμε να διαγνωσουμε εμεις εξ αποστασεως.

Reaction score
41
εγώ πιστεύω από η legrand είναι από τις καλύτερες μάρκες - έχω ρωτήσει και ηλεκτρολόγους αλλά δεν είναι εκεί το θέμα.
Οι κατασκευαστές αν βάλουν legrand συνήθως βάζουν την απλή σειρά με τους πιο απλούς μηχανισμούς.
Εγώ τις έχω αναβαθμήσει όλες με καλύτερους μηχανισμούς.
Απλά ρώτησα αν κάνουν θύρυβο by default όλες αυτού του τύπου, πράγμα που δεν το ήξερα και είναι φυσικά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ έτσι?
Δεν είναι δυνατόν να κάθεσαι στο σαλόνι και να ακούς ββββββββββ!@#$%

Τώρα αν φταίει αυτό ή το ντίμερ που κάνει 70-80 ευρώ και δεν είναι και λίγα τι να πω.

Reaction score
41
δηλαδή με συγχωρείτε. Πρέπει να σπαταλήσω καμιά 300-400αριά ευρώ μέχρι να βρω πιο dimmer κάνει λιγότερο θόρυβο για το φωτιστικό μου?

Χωρίς να μιλήσω για τα καπάκια που θα είναι αναγκαστικά διαφορετικά μεταξύ τους...

Απ' ότι κατάλαβα τα φωτιστικά με ηλεκτρονικό μετασχηματιστή είναι παράδειγμα προς αποφυγήν.

VG

Reaction score
0
Παντως θορυβο απο dimmer εχω ακουσει σαφεστατα σε μια περιπτωση οπου πολυ απλα το φωτιστικο δεν "σηκωνε" dimmer και τελικα κάηκε.
Αλλα επαναλαμβανω,διαγνωσεις εξ αποστασεως δεν ειναι ασφαλεις,δοκιμασε να μιλησεις με αυτους που σου δωσανε το φωτιστικο.

Reaction score
383
Ο θορυβος μπορει να δημιουργηθει στο μετασχηματιστη που εχεις και να μεταφερεται στο διακοποτη. Ο συνδυασμος σωστου μετασχηματιστη και dimmer, δινουν το αθορυβο αποτελεσμα.
Απλα, ο συνδυασμος δεν εκατσε καλα στο δωματιο σου. Εχει τυχει και σε μενα, και σε πολλους αλλους. Θα μπορουσε ενα φτηνοτερο dimmer να ηταν αθορυβο. Πιστευω πως ειναι υποθεση 5 λεπτων να δοκιμασεις καποιο αλλο, και να δεις.
Ο θορυβος που ειχα ηταν απο ταλαντωση λογω τασης στον μετασχηματιστη (το ειχα κi εγω με τους Lutron,μακρια απο τους μετασχηματιστες της).

Reaction score
41
Υπάρχει κάποιο μαγαζί/εταιρία που να προσαρμόζει τους μηχανισμούς της στο καπάκι το δικό μου (Legrand)?

Reaction score
0
Αντωνη ειχα και γω το ιδιο προβλημα με Legrand dimmer και σποτς το μονο που εκανα ξανατοποθετησα τον μετασχηματιστη ποιο προσεκτικα(το προβλημα ηταν με την παροχη ρευματος στον μετασχηματιστη) και ο θορυβος εξαφανιστηκε.
Επισης το ειχα τεσταρει και σε απλα φωτα και δεν ακουγοταν τιποτα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.489
Members
38.188
Νεότερο μέλος
kotsos134