Χάλασε η Kuro- Την φτιάχνω ή παίρνω άλλη;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.020
Προχθες χάλασε η δεύτερη τηλεόραση του σπιτιού, μια Pioneer Kuro 428xd. Χρήση κάνουν οι κυρίες του σπιτιού μονο. Nova, DVD, wii.

http://www.trustedreviews.com/Pioneer-KURO-PDP-428XD-42in-Plasma-TV-review

Άκουσε η γυναίκα μου ενα παφ λίγα δευτερόλεπτα αφού την άνοιξε, και έκτοτε δεν λειτουργεί τίποτα συνδεδεμένο σε hdmi. Οι υπόλοιπες συνδέσεις λειτουργούν αλλά προφανώς όχι σε HD.

Λαμβάνοντας υπόψιν
  1. Την εξαιρετική εικόνα που εχει
  2. Όμως δεν ειναι Full HD
  3. Την χαμηλή τιμή των σύγχρονων 40ιντσων
Αξίζει να επισκευαστεί; Σκέφτομαι ναι αν το κόστος ειναι μεχρι 200€. Αν ειναι παραπανω αξίζει;

Τι θα προτείνατε απο σημερινά μοντέλα, σε αυτές τις ίντσες και σε σχετικά οικονομική κατηγορία;

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.503
Θα κόστιζε πολύ παραπάνω αν φτιαχνόταν, αλλά είναι απίθανο να υπάρχουν ανταλλακτικά. Ξέχασέ την.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.020
Θα κόστιζε πολύ παραπάνω αν φτιαχνόταν, αλλά είναι απίθανο να υπάρχουν ανταλλακτικά. Ξέχασέ την.
Προτάσεις στις 40' περιπου, (μεχρι 48 με μπουνιές, πιο μεγάλη δεν χωράει), max 500€;

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.020
Άντε, μιλήστε!
Τωρα που εχουν προσφορές τα καταστήματα λόγω Euro.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.701
Samsung UE40JU6400

Samsung UE48JU6400

Περσινά μοντέλα γύρω στο budget σου. Τα φετινά έχουν το KU στη θέση του JU αλλά είναι ακόμα ακριβά.

Τα φετινά LG είναι πιο οικονομικά αλλά είναι στις 49 ίντσες. Ψάξε τους κωδικούς που αρχίζουν απο 49UH.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.701
Το 4K σε αυτές τις διαστάσεις ειναι σχεδόν περιττό. Απλά ελπίζεις στη χρήση πιο νέας τεχνολογίας που θα έχει καλύτερη απόδοση γενικά.

Σε Panasonic δεν θα πήγαινα. Έχει IPS panel και θα προτιμούσα την υλοποίηση της LG.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.132
Κάνε 1 έρευνα για επισκευή της kuro πρώτα. Δες αν μπορεί ο τεχνικός να σου δώσει κωδικό ανταλλακτικού μπας και το βρεις σε κανένα ebay.
Φίλος επισκεύασε tuner σε panasonic st50 με 60 ευρώ (αγοράσαμε με 40 ευρώ από αγγλικό ebay) ενώ του ζητούσαν 300 ευρώ στο panasonic service center.
Έχω μια samsung lcd στο υπνοδωμάτιο κι η εικόνα της απλά δε συγκρίνεται με αυτήν μιας plasma, πόσο μάλλον μιας kuro.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.020
Κάνε 1 έρευνα για επισκευή της kuro πρώτα. Δες αν μπορεί ο τεχνικός να σου δώσει κωδικό ανταλλακτικού μπας και το βρεις σε κανένα ebay.
Φίλος επισκεύασε tuner σε panasonic st50 με 60 ευρώ (αγοράσαμε με 40 ευρώ από αγγλικό ebay) ενώ του ζητούσαν 300 ευρώ στο panasonic service center.
Έχω μια samsung lcd στο υπνοδωμάτιο κι η εικόνα της απλά δε συγκρίνεται με αυτήν μιας plasma, πόσο μάλλον μιας kuro.
Χμμμμ....
Είμαι και εθισμένος στην εικόνα της Kuro...

Μάλλον θα κάνω το εξής:
Η kuro στο service (αφού τελειώσει το game of thrones, η σύζυγος δεν επιτρέπει καμμια μετακίνηση μεχρι τοτε :lolsign:)

Αν γίνεται αυτο που λες, επιδιόρθωση. Αλλιως στο εξοχικό για χρήση μέσω scart, ειναι κρίμα να πεταχτεί.

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Χμμμμ....
Είμαι και εθισμένος στην εικόνα της Kuro...

Μάλλον θα κάνω το εξής:
Η kuro στο service (αφού τελειώσει το game of thrones, η σύζυγος δεν επιτρέπει καμμια μετακίνηση μεχρι τοτε :lolsign:)

Αν γίνεται αυτο που λες, επιδιόρθωση. Αλλιως στο εξοχικό για χρήση μέσω scart, ειναι κρίμα να πεταχτεί.
Aφού συμφωνήσαμε να την πετάξεις κάτω απ'το σπίτι μου ,μη τ'αλλάζεις..
:lol:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.925
Καλή η λύση για το εξοχικό, σαν κύρια πρόταση όμως, προσπάθησε να επιλέξεις όσο γίνεται περισσότερες ίντσες, η σημερινή 40 όταν θα τοποθετηθεί στην θέση της kuro θα φαίνεται ... πολύ μικρότερη, σου μιλώ εκ εκ πείρας.... παθών δηλαδή.

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.020
Καλή η λύση για το εξοχικό, σαν κύρια πρόταση όμως, προσπάθησε να επιλέξεις όσο γίνεται περισσότερες ίντσες, η σημερινή 40 όταν θα τοποθετηθεί στην θέση της kuro θα φαίνεται ... πολύ μικρότερη, σου μιλώ εκ εκ πείρας.... παθών δηλαδή.
Δεν χωράει μεγαλύτερη απο 48αρα χωρίς πλαίσιο.

Και δεν πειράζει κιόλας, αφού δεν βλέπω εγω εκεί ;)

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.020
Παει για επισκευή, 150€.
Θα την κρατήσω αν διορθωθεί. Μια Kuro δεν πετιέται εύκολα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.925
Σίγουρα.

Όταν αγόρασα την vt50, υπήρχε σε απ ευθείας αντιπαραβολή κάποια kuro για να δείξουν ότι βρίσκεται κοντά στην ποιότητά της. Πράγματι θαύμαζα την ποιότητα απόδοσης (ειδικά στο μαύρο) & κατασκευής. Δύσκολα καθόταν δίπλα της η pana των 2500 euro... Και αν συνέχιζε η παραγωγή της, ασφαλώς θα την επέλεγα, τότε!

Dimifoot

Editor
Reaction score
85.020
Δυστυχώς δυο μήνες μετα αποδείχθηκε πως ειχες δίκιο.

Το κόστος επισκευής θα έφτανε την αξία δυο καινούργιων 4K τηλεοράσεων...

Προς το παρόν βλέπουν (γυναίκα-κόρες) χωρίς το HDMI, και μονο η μεγάλη κόρη γκρινιάζει, η σύζυγος δεν θελει "να με βάλει σε έξοδα" για καινούργια...
Αλλα σύντομα θα την πείσει η κόρη, οπότε θα παω για καμία Samsung που έλεγε ο xfader.

Παντως ακόμα και σε sd ανάλυση η Kuro ειναι όμορφη..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.893
Members
38.255
Νεότερο μέλος
konfan