Ψάχνω για Hi-Fi δικάναλο ενισχυτή

Reaction score
0
Καλημέρα είμαι καινούργιος στο Forum. Ψάχνω για ολοκληρωμένο δικάναλο μέχρι 400 ευρώ και ένα καλό και φθηνό CD Player. Έχω ήδη τα "RS1 Monitor Audio" 80 RMS ηχεία βάσης.
Ευχαριστώ πολύ για τη βοηθειά σας εκ των προτέρων.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Kαλώς τον!
Σε τι χώρο θα ακούς μουσική;
Επίσης θα βοηθούσε αν μας έλεγες και τι εντάσεις περιμένεις να πάρεις.
Θα ακούς μόνο από το CD;

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Αν ο χώρος σου είναι μικρός ή/και δεν έχεις μεγάλες απαιτήσεις για εντάσεις και εάν σε καλύπτει η ύπαρξη μίας μόνο εισόδου, θα σου πρότεινα τον:
Trends Audio TA-10.1
Γενικές πληροφορίες/reviews/εντυπώσεις: Click1, Click2
Διαθεσιμότητα στην Ελλάδα: Click

Πολύ δύσκολα θα βρεις καλύτερο ενισχυτή μέσα στο budget σου.

Aν προτιμάς μία περισσότερη ευέλικτη λύση, θέλεις καλύψεις μεγάλο χώρο ή/και ακούς σε σχετικά υψηλές στάθμες θα έλεγα να πας σε κάποιον από τους εισαγωγικούς ενισχυτές της NAD.

Για πηγή πόσο είναι το budget?
Αν θες απλά κάτι φθηνό και καλό μπορείς να ρίξεις μία ματιά σε μεταχειρισμένα. Συνήθως "σκοτώνουν" παλιά καλά (τουλάχιστον για την εποχή τους) player (π.χ. Marantz). Υπάρχουν και σύγχρονα εισαγωγικά player που θα μπορούσες να κοιτάξεις όπως το Harman-Kardon HD970.

Reaction score
0
Απάντηση: Ψάχνω για Hi-Fi δικάναλο ενισχυτή

Φίλε ο χώρος είναι σχετικά μικρός, οι απαιτήσεις σε εντάσεις ειναι μικρές (με δύο μικρά παιδια) αλλά έχω απαίτηση για ποιότητα ήχου.
Τον Trends Audio TA-10.1 δεν τον έχω ακούσει, μου έχουν πει καλά λόγια αλά λόγω μεγέθους έχω ήδη ψυχολογικό.
Τι σημαίνει η ύπαρξη μίας μόνο εισόδου και τι εισαγωγικούς ενισχυτές της NAD;
Ο Trends Audio TA-10.1 τι είναι τότε;
Που μπορώ να τον ακούσω;
Μου πρότειναν και τον Stereo Amplifier MAP105. Έχεις γνώμη;
Ακούω από DVD pλayer αλλά λόγω απαιτήσαιων σε ποιότητα ήχου, ψάχνω κάτι καλύτερο σε CD player.

Όσο για Cd player τι σημαίνει σύγχρονα εισαγωγικά player;
Ο Harman-Kardon HD970 πόσο πάει περίπου;

Reaction score
7
Η βασική σύνθεση του 2κάναλου Setup μου αποτελείται από έναν NAD C-320BEE, ένα Harman Kardon HD970 και ένα ζευγάρι Wharfedale Diamond 8.4. Eίμαι υπερ-ευχαριστημένος (για τα λεφτά που έχω δώσει), και με ικανοποιεί απόλυτα στα μουσικά μου γούστα (Alt.Rock/Electronica). O συγκεκριμένος NAD είναι πολύ Super για τα λεφτά του.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Ψάχνω για Hi-Fi δικάναλο ενισχυτή

Φίλε ο χώρος είναι σχετικά μικρός, οι απαιτήσεις σε εντάσεις ειναι μικρές (με δύο μικρά παιδια) αλλά έχω απαίτηση για ποιότητα ήχου.
Τον Trends Audio TA-10.1 δεν τον έχω ακούσει, μου έχουν πει καλά λόγια αλά λόγω μεγέθους έχω ήδη ψυχολογικό.
Μόλις του ακούσεις θα σου περάσουν τα ψυχολογικά. :happy_2:
Ο Trends (μέχρι εκεί που μπορεί να παίξει) παίζει πολύ καλύτερα από τον NAD.
Προσπάθησε να τον ακούσεις κάπου. Περισσότερα παρακάτω...

Τι σημαίνει η ύπαρξη μίας μόνο εισόδου και τι εισαγωγικούς ενισχυτές της NAD;
Ο Τrends έχει μία μόνο είσοδο οπότε μπορείς να συνδέσεις μόνο μία πηγή επάνω του. Αν θέλεις π.χ. να ακούς και από το CDp και από Tuner θα πρέπει να κάθεσαι να αλλάζεις καλώδια...

"Εισαγωγικός" = Χαμηλής κατηγορίας τιμής.

Εισαγωγικός ενισχυτής της NAD είναι ο 320ΒΕΕ που αναφέρει παραπάνω ο φίλος subcode, αλλά υπάρχουν κι άλλοι.
Επειδή η NAD έχει μεγάλη γκάμα και ανανεώνει συχνά τις σειρές τις, θα σου πρότεινα να ρίξεις μία ματιά στο επίσημο site της:
http://nadelectronics.com/products/hifi-amplifiers

O 325BEE και ο μικρότερος 315ΒΕΕ πρέπει να είναι στο budget σου.

Ο Trends Audio TA-10.1 τι είναι τότε;
Ολοκληρωμένος ενισχυτής, όπως και οι NAD που προανέφερα.
Απλά η μικρή του ισχύς και η απουσία επιλογής εισόδων (που σου εξήγησα) τον κάνουν "ειδική" αγορά.

Που μπορώ να τον ακούσω;
Δες τo 3o από τα link που σου έδωσα στο προηγούμενό μου post.

Μου πρότειναν και τον Stereo Amplifier MAP105. Έχεις γνώμη;
Δεν τον έχω ακούσει.
Αμφιβάλλω πάντως για το αν ο MAP105 μπορεί να δώσει πολλά παραπάνω από τους NAD που προανέφερα.

Όσο για Cd player τι σημαίνει σύγχρονα εισαγωγικά player;
CD player που να υπάρχουν σε παραγωγή σήμερα.
Όταν λέω "εισαγωγικά" εννοώ χαμηλής κατηγορίας τιμής.
Μπορείς να κοιτάξεις και για CDp από τις NAD, Marantz, Advance κ.ο.κ.
Πρέπει να ξέρουμε το budget για να πούμε περισσότερα.

Ο Harman-Kardon HD970 πόσο πάει περίπου;
Νομίζω στα 300 ευρώ είναι - αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Reaction score
0

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ.
Πάω για ψάξιμο και άκουσμα.
Μόλις καταλύξω θα σας ενημερώσω.

Γιάννης

Reaction score
0

Μεταξυ των Harman/Kardon (HK630, 650, 670, 970 κ.λ.π) και των NAD (C-320BEE, 325BEE, 350 κ.λ.π) τι θα επιλέγατε;

Αν τα έχετε ακουσει βέβαια.

Είμαι ανάμεσα σε αυτές τις δύο εταιρείες και το budget περίπου 400 euro.

Ευχαριστώ.

Reaction score
61
Με τα χιλια Harman HK970. Τον είχα (η μάλλον τον έχω ακόμα αλλά παροπλισμένο λόγω αγοράς νέου ενισχυτή) και έχω ακούσει αρκετά τους NAD 320ΒΕΕ, 352 και 372. Εντάξει σε σχέση με τον 372 έχει πολύ λιγότερη δύναμη αλλά σε σχέση με τους άλλους NAD μου άρεσε πολύ περισσότερο λόγω σωμάτων , ατμοσφαιρικότητας και λεπτομέρειας.

Και είναι μέσα στο budget σου.

Reaction score
1
Δεν είναι καθόλου καλό να βγάζεις κάποιον από το budget του, το ξέρω, αλλά δεν μπορώ να μην το πω.... Θεωρώ πως τα ηχεία σου αξίζουν σαφώς καλύτερους ενισχυτές από αυτούς που αναφέρονται, οι οποίοι ίσως να είναι και οι καλύτεροι σε αυτά τα χρήματα. Αν όμως μπορείς, το επαναλλαμβάνω ΑΝ, κοίτα για κάτι καλύτερο και (δυστυχώς) ακριβότερο.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Κοίτα καλύτερα κάτι στα μεταχειρισμένα. Αλλιώς οι εναλλακτικές λύσεις μέχρι τα 400€ είναι NAD, ROTEL, Harman Kardon και Advance. Αν μπορείς να ανέβεις λίγο παραπάνω υπάρχουν κάποιοι ενισχυτές της Pioneer και Denon.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.131
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam