Ψηλά τα ...ηχεία. Θα κερδίσω κάτι?

Reaction score
180
Εχω τα b&w 602 και παιζουν σε βασεις με συμβατικα κοματια Sony+ 1 επισης φτηνο sub Sony .

Oπως αντιλαμβανεστε το "συστημα" στερειται δυνατοτητων.
Τη μια λοιπον ζηλευω τις φωνες απο το μινι compact Sony του γιου μου, την αλλη με εντυπωσιαζουν οι χαμηλες απο το midi compact Philips της κορης μου.

Kαποιες στιγμές μετανοιωνω που δεν επελεξα τα γλυκοηχα μικροτερα b&w 601, και αλλες στιγμες μετανοιώνω που δεν επελεξα τα Roister 100 με τον πολυ καλο διαχωρισμο καναλιων, και ειδικα με το μεγαλο υψος της στερεοφωνικής τους εικόνας.

Με πορδες βεβαια δεν βαφονται αυγα, αλλα πανω στην αμηχανία μου σκέφτομαι να ανεβασω τα ηχεια στο υψος 1,80 - 2 μετρα σε επιτοίχιες βασεις, μηπως τυχον υπαρξει καποιο ηχητικο αποτελεσμα-ευχαριστη εκπληξη, μηπως τελος παντων ο ηχος παρει αλλη διασταση.
Να το επιχειρήσω, ή η τοποθέτηση των ηχειων βασης στο υψος της βασης τους ειναι απαραβατος κανόνας?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Απάντηση: Ψηλά τα ...ηχεία. Θα κερδίσω κάτι?

Aν τα βαλεις εκει πανω...το μονο που θα κερδισεις ειναι....χωρος!

Reaction score
8
Tα τουιτερ των ηχειων γενικα, πρεπει να ειναι στο υψος των αυτιων του καθημενου ακροατη.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.293
Kαποιες στιγμές μετανοιωνω που δεν επελεξα τα γλυκοηχα μικροτερα b&w 601, και αλλες στιγμες μετανοιώνω που δεν επελεξα τα Roister 100 με τον πολυ καλο διαχωρισμο καναλιων, και ειδικα με το μεγαλο υψος της στερεοφωνικής τους εικόνας.
:118::118::118:

Ηχεία με πολύ καλό διαχωρισμό καναλιών πρώτη φορά ακούω... μάλλον κάτι άλλο εννοείς.
Το tweeter γενικά πρέπει (ανάλογα και το ηχείο) να βρίσκεται 10-15 πόντους πάνω από το αυτί καθήμενου ακροατή. Αν μιλάμε για ηχεία Dapolito (woofer-tweeter-woofer) και λίγο χαμηλότερα δε βλάπτει.

Reaction score
180
Ηχεία με πολύ καλό διαχωρισμό καναλιών πρώτη φορά ακούω... μάλλον κάτι άλλο εννοείς..
Σωστα. Εννουσα εστιασμο οργανων.

Το tweeter γενικά πρέπει (ανάλογα και το ηχείο) να βρίσκεται 10-15 πόντους πάνω από το αυτί καθήμενου ακροατή. Αν μιλάμε για ηχεία Dapolito (woofer-tweeter-woofer) και λίγο χαμηλότερα δε βλάπτει.
Τα tweeter βρισκονται ακριβως στο υψος του αυτιου. Θα δοκιμασω λιγο πιο πανω. Δεν χανω και τιποτα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.293
Γενικά το ακουστικό κέντρο κάθε ηχείου, ανάλογα τη τοπολογία, διαφέρει.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: Ψηλά τα ...ηχεία. Θα κερδίσω κάτι?

Τα tweeter βρισκονται ακριβως στο υψος του αυτιου. Θα δοκιμασω λιγο πιο πανω. Δεν χανω και τιποτα.

Θα χασεις...θα χασεις:137:

Reaction score
10
Να το πω απλα...
Ολα τα ηχεια εκτος απο εμφανιση εχουν και φωνη ( χροια ).

Αν λοιπον η φωνη τους δε σου εκατσε τελικα στο αυτι σου, οπου και να τα βαλεις παλι την ιδια φωνη θα ακους. Λιγο πιο ψηλα η λιγο πιο χαμηλα δεν αλλαζει η χροια του ηχειου.

Η τα αποδεχεσε και ζεις μαζι τους η τα αλλαζεις, ειναι απλο.

Αν ειχες ακουσει και τα υπολοιπα που ανεφερες κακως δεν διαλεξες αυτο που σου ταιριαζε πιο πολυ. Αν οχι, μην βαζεις ιδεες στο μυαλο σου οτι μπορει να επαιζαν πιο καλα επειδη ετσι καποιοι εγραψαν σε καποιο τεστ.

Ο ηχος ειναι καθαρα προσωπικο θεμα και δεν μπορει κατι που μου αρεσει να ειναι θεος και κατι που δε μου αρεσει να ειναι μαπα.
Η μαπα η δικη μου μπορει να ειναι ο θεος ο δικος σου και αντιστροφα.

Reaction score
180
Re: Απάντηση: Re: Ψηλά τα ...ηχεία. Θα κερδίσω κάτι?

[/U]Θα χασεις...θα χασεις:137:
Eχεις δικιο Λακη. Τα σηκωσα με βιβλια 15 εκατοστα και μου φαινεται πως εχασα τουλαχιστον το τουιτερ.

Τα ξαναεβαλα λοιπον γρηγορα-γρηγορα στη θεση τους.

Reaction score
8
λογω του οτι οι υψηλες ειναι πολυ κατευθηντικες και πρεπει να σημαδευουν τον ακροατη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.157
Members
38.418
Νεότερο μέλος
fr3q_