Ψηλό χαζό, κοντό κακό...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.076
... που έλεγε κι ο Παστούν, τρέμοντας μην τον πιάσουν. Αλλά εδώ μιλάμε για πυκνωτές, κι έχουμε απ' όλα, και ψηλούς και κοντούς και χοντρούς. Γιατί, λοιπόν, οι πυκνωτές έχουν διαφορετικό ήχο μεταξύ των; Ιδού ένα σοβαρό ερώτημα! Το ακόλουθο βίντεο θα σας λύσει την απορία.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.076
Αφού το λέει καθαρά! Ο κοντός ο ακριβός είναι για διέλευση σήματος, ενώ ο άλλος ο χαζός ο ψηλός ο φτηνός είναι για το τροφοδοτικό. Γι' αυτό ακούγονται διαφορετικά. Άλλη άκρη δε μπόρεσα να βγάλω.

Α! Επίσης, λέει, ότι το μικροφαράντ είναι χιλιοστό του φαράντ. Πραγματική αποκάλυψη!

Reaction score
1.753
Ἐνα καλὀ στοιχεἰο που δἰνει στο τἐλος ειναι ο παραλληλισμὀς (bypass) με 1/100 της τιμἠς.
Δηλ. ὀπου ἐχουμε υψηλἠ τιμἠ χωρητικὀτητας, βἀζουμε ἐναν καλἠς ποιὀτητας ηλεκτρολυτικὀ
(Bipolar - Low ESR) και παρἀλληλα συνδἐουμε ἐναν "ακριβὀ" 100 φορἐς μικρὀτερο, για να μη μας φὐγει η οὐγια απὀ τα ὀσα ζητἀνε ὀσο αυξἀνεται η χωρητικὀτητἀ τους.
Εγὠ προτιμὠ αυτὀ το μαγεἰρεμα ( bypass με ἐναν paper in oil ), παρἀ να βἀλω ἐναν πλαστικὀ ΜΚΡ μὀνο του.
Πολλοἰ λἰγοι πλαστικοἰ δεν ἐχουν ψεὐτικο , τσἰγκινο , ἀδειο ἠχο και αυτοἰ εἰναι εντελὠς απρὀσιτοι σε βαθμὀ κακουργἠματος ακὀμη και στις αρχικἐς χαμηλὀτερες χωρητικὀτητες.
Στις χαμηλἐς τιμἐς στο σἠμα, βἀζω μὀνο ελαἰου.
Για τα γοὐστα μου, ο χειρὀτερος ελαἰου, εἰναι καλὐτερος απὀ τον καλὐτερο ΜΚΡ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.645
Α! Επίσης, λέει, ότι το μικροφαράντ είναι χιλιοστό του φαράντ. Πραγματική αποκάλυψη!
Όντως.
Αυτό ναι, είναι, ας πούμε, μετρημένα κουκιά. Δύο και τλία πόσο κάνει; Εφτά.

Αφού το λέει καθαρά!
Βρε αφτός ξέρει τι λέει, εσύ δε μπορείς να τον καταλάβεις, γιατί δεν έχεις εμπειρίες με σοβαρά μηχανήματα.

Δεν απευθύνεται στην πλέμπα κύριε, στον αφρό της χαϊενδοκοινωνίας. Που να ξέρεις εσύ...

Στις χαμηλἐς τιμἐς στο σἠμα, βἀζω μὀνο ελαἰου.
Για τα γοὐστα μου, ο χειρὀτερος ελαἰου, εἰναι καλὐτερος απὀ τον καλὐτερο ΜΚΡ.
Μη λες τέτοια, μου θυμίζεις τα νοιάτα μου.
Δε κάνει..
Βρε πως περνάνε τα χρόνια...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.165
Ο άνθρωπος ή κόμπλαρε με την κάμερα ή δεν ξέρει στοιχειωδώς τα περί πυκνωτών.
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.645
Πιτερμενη, είσαι πολύ ευγενικός ώρες ώρες...

Ο μπούτχιας φταίει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.289
Members
38.293
Νεότερο μέλος
Μάρη Τ.