ενισχυτής και ηχεία δαπέδου με 1000-1200 ευρώ

Reaction score
1
Είμαι στη φάση που θα κάνω το πρώτο μου άνοιγμα στο χώρο του hi-fi με τα εξής δεδομένα:

- Ψάχνω για έναν δικάναλο ενισχυτή και ένα ζευγάρι ηχεία δαπέδου (δεν με ενδιαφέρει το home theater και δεν θέλω subwoofer),

- ο προϋπολογισμός είναι 1000 (το πολύ 1200) ευρώ συνολικά ,

- η μουσική που θα ακούγεται θα είναι κατά προσέγγιση : 30% σόλο πιάνο, 15% jazz piano trio (piano,bass,drums), 20% συμφωνική μουσική , 30% rock (progressive rock, Pink Floyd,Jethro Tull κλπ), 5% διάφορα (pop,hard rock, ελληνικά κλπ),

- ο χώρος που θέλω να "γεμίσει" είναι ο παρακάτω:

Με δεδομένη την διαρρύθμιση του χώρου οι μόνες διαθέσιμες θέσεις για τα ηχεία είναι δεξιά και αριστερά του καναπέ οπότε η θέση ακρόασης θα δημιουργείται με την μετακίνηση πολυθρόνας απέναντι από τον καναπέ έτσι ώστε να σχηματίζεται τρίγωνο με τα ηχεία.
Η τοποθέτηση των ηχείων είναι μονόδρομος διότι οπουδήποτε αλλού - εκτός ίσως εκατέρωθεν της τηλεόρασης (αλλά θα ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους) - υπάρχει πρόβλημα χώρου αλλά και εκτεθειμένων καλωδίων που θα περνάνε είτε μπροστά από τις μπαλκονόπορτες ή κάθετα στο σαλόνι. Τα μηχανήματα θα μπουν στο κομμάτι του σύνθετου που είναι δίπλα στον καναπέ και είναι χαμηλό. Το ότι το ένα ηχείο θα είναι κοντά στο τζάκι με προβληματίζει αλλά το τζάκι δεν πολυχρησιμοποιείται και αν το ηχείο δεν είναι πολύ βαθύ φαντάζομαι (ελπίζω) ότι δεν θα έχω πρόβλημα.
Κάποιοι συμβιβασμοί στην τοποθέτηση δυστυχώς είναι αναπόφευκτοι.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω:
1) Τι δυναμικότητας πρέπει να είναι ο ενισχυτής και τα ηχεία για να υπάρχει ικανή ηχητική στάθμη να "γεμίσει" το χώρο έτσι ώστε ακόμη και στο γραφείο να κάθομαι ή και στην κουζίνα, να ακούω ικανοποιητικά από πλευράς έντασης;
Ένας ενισχυτής 2x80 ή 2x100 με ηχεία 150 Watt θα ήταν αρκετά;

2) Μια πρώιμη προσέγγιση στο θέμα της κατανομής του κονδυλίου είναι γύρω στα 400-450 ευρώ για ενισχυτή και γύρω στα 700-750 ευρώ για ηχεία.
Η κατανομή του κονδυλίου είναι σωστή, δηλαδή το κύριο βάρος στα ηχεία;

3)Έχω ξεκινήσει την έρευνα μέσα από στοιχεία από δοκιμές περιοδικών του χώρου (ΗΧΟΣ,HiTech) καθώς και από reviews από το internet έτσι ώστε να περιορίσω τα υποψήφια μηχανήματα (σε συνδυασμό και με τον οικονομικό παράγοντα) πριν περάσω στο κομμάτι της δοκιμαστικής ακρόασης στα μαγαζιά,

4) Τι προτάσεις θα κάνατε για συγκεκριμένα πλέον μηχανήματα;

5) οποιαδήποτε άλλη παρατήρηση ή παρατηρήσεις.

Έχοντας προσπαθήσει να είμαι όσο κατατοπιστικός μπορούσα για να μην σας κουράζω να ζητάτε διευκρινίσεις , αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απαντήσεις - συμβουλές σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων ακόμη και για την απλή ανάγνωση των παραπάνω.
Ευχαριστώ προκαταβολικά επίσης και για τη βοήθειά σας στις επόμενες απορίες που (σίγουρα) θα έχω για συγκεκριμένα μηχανήματα πλέον , μέχρι να καταλήξω κάπου.

Reaction score
4.734
Re: ενισχυτής και ηχεία δαπέδου με 1000-1200 ευρώ

Θα σου έλεγα να επενδύσεις λίγο παραπάνω στον ενισχυτή δεδομένου οτι θα χρειαστής κάποιον ισχυρό, ωστε να είναι και καλός. Κάπου στα μισά μισά εγώ θα έκανα την μοιρασιά. Και θα κοιτούσα και κάτι μεταχειρισμένο γιατί καινούργιο για τόσο μεγάλο χώρο δεν έχει κάτι αξιοπρεπές με τόσα χρήματα κατά την γνώμη μου.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Προφανώς θα πρέπει να δεις τον ολοκληρωμένο της Advance (λίγο πάνω από τα 600€) και για ηχεία δες τα Wharfedale Diamond 9.5 ή 9.6 ή κάποιο σετ Roister.
Επίσης μπορείς να βρεις πολύ καλά μηχανήματα και σε μεταχειρισμένα.

Όσο για το στήσιμο στον χώρο σηκώνει πολύ πειραματισμό. Οπότε βρες 2 φιλαράκι να σε βοηθάνε και πειραματίσου...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.952
Η πρότασή μου για το χώρο σου είναι ενεργά ηχεία με ενσωματωμένο DAC και DSP για κάποιες διορθώσεις στο χώρο. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα transport με AES/EBU έξοδο και τέλειωσες. ΑΝ είσαι bass maniac μπορείς να προσθέσεις και ένα sub.

Βουαλά:

http://www.elina.gr/php/page.php?lang=gr&type=dynamicshow&content=9920&indexer=1

Τα 2 ηχεία θα σου κοστίσουν λίγο κάτω από 1000 ευρώ, και περιλαμβάνουν ενισχυτές και DAC, δεν είναι κι άσχημα, ε?

8)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.995
Φίλε μου, επίτρεψέ μου να είμαι λίγο ευθύς, ίσως περισσότερο απ’ ό,τι θα έπρεπε. Μπαίνοντας στο χόμπυ, εάν δεν είσαι ήδη, ίσως παρακολουθείς κάποια περιοδικά του σχετικού τύπου, καθώς επίσης και αντίστοιχες συζητήσεις στο Internet. Μέσα από αυτήν την επαφή, ενδέχεται να αποκομίσεις ακούσια εκείνη την αίσθηση, ότι πρέπει οπωσδήποτε, σώνει και καλά, να έχεις στο «ρακ» σου, τουλάχιστον μια πηγή και έναν ενισχυτή, από τον οποίο θα φεύγουν όμορφα – όμορφα δύο μουράτα, και συνήθως γελοιωδώς χοντρά καλώδια, καθένα από τα οποία θα συνδέεται στο αντίστοιχο ηχείο. Αυτή η λύση δεν είναι κακή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στερείσαι καλυτέρων επιλογών από οικονομοτεχνικής πλευράς. Εάν, λοιπόν, θεωρείς ότι μπορείς να αντεπεξέλθεις της διαφορετικότητας σε σχέση με άλλους χοπμίστες του χώρου, τότε σου προτείνω αυτό που σου προτείνει και ο Costas EAR. Η λύση αυτή έχει κάποια «μειονεκτήματα». Πρώτον, εάν την επιλέξεις, δεν θα έχεις «ενισχυτή». Δεύτερον, δεν θα μπορείς να «παίξεις» με το σύστημά σου, αλλάζοντας συσκευές και καλώδια, μήπως και σου κάτσουν οι χροιές του τρίτου βιολιού της 2ης σειράς, στην εκδοχή της Μικρής Νυκτερινής Μουσικής του τρισπάππου του Claudio Abbado με το σύνολο ξεκούρδιστων εγχόρδων της Burdoukloverein Saal, και άλλα τέτοια. Τρίτον, τέτοιου είδους συσκευή δεν θα βρεις σε κανένα από τα γνωστά περιοδικά «του χώρου», καθώς η σχετική αγορά κινείται πιο πολύ με τη μόδα, παρά με οποιοδήποτε άλλο κριτήριο. Άσε δηλαδής που αυτά τα ηχεία είναι αρκετά φθηνά, οπότε δεν είναι high end…

Εάν, όμως, σε ενδιαφέρει να ακούς όχι όπως οι άλλοι, αλλά σωστά, στάση η οποία συνάδει και με την υπογραφή σου, τότε προχώρησε σε αυτήν τη λύση, κι άσ’ τους να λένε.

Reaction score
298
Δρ Ντίνος Πικάπιος - said:
μήπως και σου κάτσουν οι χροιές του τρίτου βιολιού της 2ης σειράς, στην εκδοχή της Μικρής Νυκτερινής Μουσικής του τρισπάππου του Claudio Abbado με το σύνολο ξεκούρδιστων εγχόρδων της Burdoukloverein Saal,
ROTFLMAO!

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Re: ενισχυτής και ηχεία δαπέδου με 1000-1200 ευρώ

ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ  ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΗΧΕΙΑ  ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΝΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΟΥ ΓΟΥΣΤΑ, ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΗΧΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕI ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΟΥ.

1) ΝΑD C352 (2*80 RMS/8OHM)
2)MONITOR AUDIO RS6 (91 DB, 6OHM, 40~120W ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΙΣΧΥΣ)

ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ JM LAB CHORUS 714S (91DB/8 OHM), KEF iQ5

KAI ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ TΙΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΟΡΝΑΣ ΤΗΣ KLIPSCH ΤΟΤΕ ΡΙΞΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
ΣΤΑ ΔΑΠΕΔΟΥ ΤΗς ΣΕΙΡΑΣ RF (ευαισθησιες απο 94~104 db)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.952
Πρώτον, εάν την επιλέξεις, δεν θα έχεις «ενισχυτή». Δεύτερον, δεν θα μπορείς να «παίξεις» με το σύστημά σου, αλλάζοντας συσκευές και καλώδια, μήπως και σου κάτσουν οι χροιές του τρίτου βιολιού της 2ης σειράς, στην εκδοχή της Μικρής Νυκτερινής Μουσικής του τρισπάππου του Claudio Abbado με το σύνολο ξεκούρδιστων εγχόρδων της Burdoukloverein Saal, και άλλα τέτοια. Τρίτον, τέτοιου είδους συσκευή δεν θα βρεις σε κανένα από τα γνωστά περιοδικά «του χώρου», καθώς η σχετική αγορά κινείται πιο πολύ με τη μόδα, παρά με οποιοδήποτε άλλο κριτήριο. Άσε δηλαδής που αυτά τα ηχεία είναι αρκετά φθηνά, οπότε δεν είναι high end…

Εάν, όμως, σε ενδιαφέρει να ακούς όχι όπως οι άλλοι, αλλά σωστά, στάση η οποία συνάδει και με την υπογραφή σου, τότε προχώρησε σε αυτήν τη λύση, κι άσ’ τους να λένε.

Κώστα μου Κώστα μου.... σε πάω ρε! :lol: :lol: :lol: :lol:

Λοιπόν, φίλε Skakinen, επέτρεψέ μου κι εμένα να είμαι λίγο παραπάνω ευθύς απ'όσο πρέπει, ομοίως με τον μεσιέ ΚΚ. Λοιπόν, το προηγούμενο λίνκ ήταν για να δεις από που μπορείς να τα αγοράσεις, πάρε κι ένα λίνκ για να δεις το τι θα αγοράσεις: 8)

http://www.m-audio.com/products/en_us/MAudioEXSeriesEX66ReferenceMonitor-main.html

Διάβασε προσεκτικά τι περιέχει αυτό το "ηχειάκι", τι δυνατότητες σύνδεσης έχει, δες και το maximum SPL που μπορεί να δώσει (καθώς ζητούσες στο αρχικό σου κείμενο να δίνει και στάθμες), και άμα βρεις κάτι ανάλογο σε αυτό το κοστολόγιο.... σφύρα μου κλέφτικα :lol: :lol: :lol: :lol:

Σε σχέση με άλλες προτάσεις σε αυτά τα χρήματα, απλά ...δεν έχουν σχέση! ΙΜΗΟ (φυσικά) η λύση που σου προτείνω ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ.

Καλώδιο σύνδεσης (για τα καλύτερα αποτελέσματα) θα χρειαστείς ένα AES/EBU (βάλε όσα μέτρα θες, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!) και προτείνω belden με neutric βύσματα. Αν χρειαστείς λεπτομέρειες για το καλώδιο θα τα ξαναπούμε.

Ως πηγή προτείνω ανεπιφύλακτα το ....πισί σου (δε μπορεί, κάπου θα έχεις ένα! έστω και στην άλλη άκρη του σπιτιού, No problem)! Βάλε μια κάρτα με AES/EBU έξοδο, πχ LYNX (που βγάζει και μπόλικα AES/EBU), και κάπου εκεί είναι το τέλος.....

Kαι... καλές ακροάσεις!

Reaction score
298
Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Ελλήνων Εισαγωγέων Ηλεκτροακουστικού Εξοπλισμού "Ο Μεταπράτης" διοργανώνει σαφάρι στην νήσο Λήμνο με σκοπό την εξολόθρευση κάποιου ντόπιου. Όποιος προσκομίσει το κεφάλι του εν λόγω σε πιάτο (όπως του Ιωάννου του Προδρόμου), θα λάβει αμοιβή 100 κιλά ασήμι σε μορφή καλωδίων.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.952
χαχαχαχαχαχαχαχα

είστε για δέσιμο, ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
1
costas EAR said:
Η πρότασή μου για το χώρο σου είναι ενεργά ηχεία με ενσωματωμένο DAC και DSP για κάποιες διορθώσεις στο χώρο. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα transport με AES/EBU έξοδο και τέλειωσες. ΑΝ είσαι bass maniac μπορείς να προσθέσεις και ένα sub.

Βουαλά:

http://www.elina.gr/php/page.php?lang=gr&type=dynamicshow&content=9920&indexer=1

Τα 2 ηχεία θα σου κοστίσουν λίγο κάτω από 1000 ευρώ, και περιλαμβάνουν ενισχυτές και DAC, δεν είναι κι άσχημα, ε?

Φίλε μου, επίτρεψέ μου να είμαι λίγο ευθύς, ίσως περισσότερο απ’ ό,τι θα έπρεπε. Μπαίνοντας στο χόμπυ, εάν δεν είσαι ήδη, ίσως παρακολουθείς κάποια περιοδικά του σχετικού τύπου, καθώς επίσης και αντίστοιχες συζητήσεις στο Internet. Μέσα από αυτήν την επαφή, ενδέχεται να αποκομίσεις ακούσια εκείνη την αίσθηση, ότι πρέπει οπωσδήποτε, σώνει και καλά, να έχεις στο «ρακ» σου, τουλάχιστον μια πηγή και έναν ενισχυτή, από τον οποίο θα φεύγουν όμορφα – όμορφα δύο μουράτα, και συνήθως γελοιωδώς χοντρά καλώδια, καθένα από τα οποία θα συνδέεται στο αντίστοιχο ηχείο. Αυτή η λύση δεν είναι κακή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στερείσαι καλυτέρων επιλογών από οικονομοτεχνικής πλευράς. Εάν, λοιπόν, θεωρείς ότι μπορείς να αντεπεξέλθεις της διαφορετικότητας σε σχέση με άλλους χοπμίστες του χώρου, τότε σου προτείνω αυτό που σου προτείνει και ο Costas EAR. Η λύση αυτή έχει κάποια «μειονεκτήματα». Πρώτον, εάν την επιλέξεις, δεν θα έχεις «ενισχυτή». Δεύτερον, δεν θα μπορείς να «παίξεις» με το σύστημά σου, αλλάζοντας συσκευές και καλώδια, μήπως και σου κάτσουν οι χροιές του τρίτου βιολιού της 2ης σειράς, στην εκδοχή της Μικρής Νυκτερινής Μουσικής του τρισπάππου του Claudio Abbado με το σύνολο ξεκούρδιστων εγχόρδων της Burdoukloverein Saal, και άλλα τέτοια. Τρίτον, τέτοιου είδους συσκευή δεν θα βρεις σε κανένα από τα γνωστά περιοδικά «του χώρου», καθώς η σχετική αγορά κινείται πιο πολύ με τη μόδα, παρά με οποιοδήποτε άλλο κριτήριο. Άσε δηλαδής που αυτά τα ηχεία είναι αρκετά φθηνά, οπότε δεν είναι high end…

Φίλοι μου ευχαριστώ για τις όντως ιδιαίτερες προτάσεις σας αλλά για την πρώτη μου επαφή με το χωρο του hi-fi θα ήθελα να κινηθώ σε κάπως πιο γνωστά μονοπάτια.
Στο μέλλον και ανάλογα με το πόσο ακόμη θα με έλξει ο χώρος της υψηλής πιστότητας χωρίς να με αποσπάσει από την ουσία η οποία είναι η ίδια η μουσική, δεν αποκλείεται να εξετάσω ανάλογες λύσεις.
Οπότε ψάχνω για κλασσικές λύσεις που θα βασιστούν σε ανάλογες προτάσεις από ανθρώπους όπως εσείς που είναι ήδη στο χώρο και γνωρίζουν! :wink:
Με προθυμία λοιπόν θα ακούσω τις προτάσεις σας πάνω στην πεπατημένη οδό!

Reaction score
298
Skakinen said:
Πεπατημένη οδός = ο ισόβιος εγκλεισμός στην κιβωτό της Ανάγκης
:wink:

Reaction score
1
RDoherty said:
Skakinen said:
Πεπατημένη οδός = ο ισόβιος εγκλεισμός στην κιβωτό της Ανάγκης
:wink:
Το ότι κάποια στιγμή ακολουθούμε την πεπατημένη δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε σ'αυτήν.
Αν δεν έρθουμε σε επαφή με κάτι πώς θα επιδιώξουμε να μεταπηδήσουμε σε κάτι άλλο ψάχνοντας για το καλύτερο;
Αν δεν γνωρίσουμε τη "θέση" πώς θα ψάξουμε για την "αντίθεση" μεσα από την οποία (ίσως) έρθει η πρόοδος και η εξέλιξη; :wink:

Reaction score
1
Τι θα λέγατε για τους παρακάτω ενισχυτές http://users.hol.gr/~sd1312/amplifiers.doc
και με τι ηχεία δαπέδου θα μπορούσα να τους συνδυάσω, πάντα σύμφωνα με όσα έχω αναφέρει παραπάνω;
Θυμίζω ότι ζητούμενο είναι και η ηχητική στάθμη (άρα θέλουμε Watt;) οπότε φαντάζομαι ότι ο Denon πέφτει λίγος.
Ευχαριστώ

Reaction score
14
Εγώ θα πήγαινα ή στον Harman ή στον Denon.
Παραείναι..."αγγλικός" o Nad για τα γούστα μου.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
...με τον Nad ομως εισαι πιο ευελικτος στην επιλογη ηχειων μιας και ειναι ουδετερος και δεν προκειται να τονισει οποιοδηποτε σημειο του φασματος σε καποιο ηδη "ενθουσιωδες" ηχειο. Ισως στο τελος της μερας να ειναι ο πιο ξεκουραστος.

Μαλλον πρεπει να αγορασεις καποιο συνδιασμο ενισχυτη-ηχειων που θα σου κανει στο αυτι και το ενα θα συμπληρωνει το αλλο

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.511
Νεότερο μέλος
ztv