ενισχυτής KODA AV-1300 + turntable Stanton Τ.60

Reaction score
12
είμαι κάτοχος του παρακάτω amplifier

Τεχνικά χαρακτηριστικά
• 2 x 100 Watt max 4 Ohm
• 2 x 80 Watt max 8 Ohm
• 5 έξοδοι ηχείων
• Συχνότητα 20 Hz - 20 kHz ± 2 dB

και έχω πάνω του ένα πικ απ (turntable) Stanton Τ.60 ο οποίος έχει 2 υποδοχείς για ηχεία και phono στον οποίο μεταξύ ενισχυτή και πικ απ έχω προενίσχυση.

τώρα χρησιμοποιώ κάτι ηχεία απο ένα παλιό στερεοφωνικό της Sony αλλά πλέον είμαι κάτοχος μιας plasma 42" και θέλω όσο γίνεται πιο καλό σετάρισμα των συσκευών μου μέσω του ενισχυτή!

ο εν λόγω ενισχυτής είναι 5.1 απο ότι έχω ψιλοκαταλάβει.και αυτό διότι είμαι ΑΣΧΕΤΟΣ σε ότι αφορά ήχο, ενισχυτές, προενίσχυση κτλ κτλ κτλ!
αν θέλε κάποιος ας μου εξηγήσει κανα 2 πραγματάκια!:) :) :)

ΠΑΜΕ στο ερώτημα που έχω!!!
τώρα με την plasma δεν γίνεται να αφήσω τα ήδη υπάρχων ηχεία διότι είναι πολύ ογκώδη και δεν χωράνε στο έπιπλό μου!πρίν είχα μια 26" να καταλάβεται οπότε απο θέμα χώρου ήμουνα Super!
εφόσον τα ηχεία θα τα στείλω αδιάβαστα στο σπίτι των πεθερικών θέλω να μου προτείνετε ένα σετ ΦΘΗΝΩΝ ηχείων.

θα προτιμούσα αν γίνεται 5.1 αρχικά αν γίνεται και πώς να τα συνδέσω!
χρειάζονται ηχεία με προενίσχυση ή όχι?
πουλάνε σκέτα 5.1 ή πρέπει να πάρω όλο το set home theater?
τα 8Ω αντισταση που έχει ο ενισχυτής με περιορίζει σε τίποτε, διότι δεν καταλαβάνω τί έστει 8Ω?δλδ ότι ηχεία και να πάρω θα παίζουν κανονικά?

Αλλιώς αν δεν γίνεται 5.1 τί μπορεώ να κάνω με τον ήχο αλλιώς αν τίποτε δεν γίνεται απλά 2 ηχειάκια αξιόπιστα όχι ΟΓΚΩΔΗ που να είναι στα μέτρα του amplifier μου!

ΣΑΣ ευχαριστω πολύ και sorr yπου σας κουράζω!:)

Reaction score
1.284
Βασικά δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά ο ενισχυτής και το πικάπ είναι ..... πως να το πώ και να μην παρεξηγηθείς , λίγο δεύτερα σε ποιότητα .

Ο ενισχυτής σου απο την στιγμή που μας λές ότι είναι 2Χ100 ( ????) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σίγουρα 5.1 .

Το πικαπ το έχω και εγώ σαν δεύτερο και παίζει , απλά παίζει ακούμε απλά που και πού !
Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο μέλλον.

Μάζεψε λεφτά και αγόρασε ένα πακετάκι ενισχυτή + 5.1 ηχεία , θα χρειαστείς για αρχή περίπου 2000€ .

Βέβαια δεν είπες πόσο χώρο έχεις διαθέσιμο και πόσο βαθιά να βάλεις το χέρι στην τσέπη είσαι διατεθειμένος !

Reaction score
12
Απάντηση: ενισχυτής KODA AV-1300 + turntable Stanton Τ.60

απο ότι βρήκα σε διάφορα site ο ενισχυτής έχει αυτά

2 x 35 Watt (main)
2 x 10 Watt (surround)
10 Watt (center)

και ο ενισχυτής και το πικ απ ήταν δώρο ρε συ Dimpas οπότε δεν νομίζω να τα αλλάξω!ξέρω ότι είναι δεύτερα και ακόμα πιο κάτω σαν αγορά αλλά........τί να κάνουμε!γάιδαρο μας χαρήσανε να μην τον κοιτάω και στα δόντια!

το πικ απ ,tv , amplifier τα έχω σε ένα χώρο μικρό ρε συ!στο σαλόνι που είναι περίπου 30 τ.μ. !δεν είναι μεγάλος σαν ΄χωρος οπότε δεν ΄χανω πιστεύω πολύ σε ποιότητα ήχου!:p :p :p :p :p λογικά κάνω λάθος αλλά........

για πολύ αργότερα όταν τα φτύσει ενισχυτής και πικ απ ίσως τα αλλάξω διότι απο συλλογή βινυλίων έχω αρκετά!παλαιότερα να φανταστείς ώς νεαρός ροκάς μέχρι σήμερα τα αγόραζα και τα άκουγα σε ένα στερεοφωνιοκό της sony που τα είχε όλα πάνω!χαχαχαχαχαχα

τα συγκεκριμένα ενισχυτή κια πικ άπ τα έχω εδώ και 3 χρόνια στην κατοχή μου και είμαι ικανοποιημένος απο τον ήχο (όχι πολύ αλλά η αίσθηση και μόνο του βινυλίου με καλύπτει πολύ περισσότερο απο τα cd(τα οποία 3 χρόνια μαζεύουν σκόνες) απο τα οποία και έχω μια τεράστια συλλογή!

Reaction score
1.284
Βασικά σου ξαναλέω ο ενισχυτής δεν είναι ότι καλύτερο αλλά αφού στον χάρισαν είναι ο καλύτερος ( Το τσάμπα είναι πιο καλό ! ! !) .

Τώρα καλό θα ήταν να έχεις ένα Σωστό pickup να βγάζει όλο τον ήχο από τους δίσκους σου μαζί με μια σωστή κεφαλή !

τώρα αν θές οικονομικά ηχεία για home cinema ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.emimikos.gr/shop/home.php?cat=368

Ελπίζω να βοήθησα !
Ξαναλέω στην αναζήτηση για καλύτερο ήχο πρέπει να σπρώξεις χρήμα και μάλιστα πολύ!
Απο κάπου θα κόψεις για να ρίξεις στον ήχο !

Reaction score
12

άστα να πάνε!το τσάμπα είανι ότι καλύτερο!χαχαχαχαχα.
απο τα κομμένα προσπαθούμε όλοι μας να κάνουμε κάτι!χαχαχαχα!!!

ρε συ γιατί όλα τα site τον διαφημίζουν ώς 5.1? και νομίζω και εγώ απο το manual του (το οποίο έχω 3 χρόνια να το δώ μπροστά μου) πάλι 5.1 τον έλεγε!χαχαχαχχαχ!!

μια βελόνα (και πολύ μου είναι) θα αλλάξω όπου να ναι αν και δεν έχει πρόβλημα αυτή που έχω!θα πάρω την TRACKMASTER II.

Reaction score
1.284
Μπορεί η Trackmaster II να έχει 7mV έξοδο , να παίζει δυνατά αλλά δεν είναι ότι το καλύτερο για τα βινύλιά σου ! Είδες με τι βάρος ανάγνωσης παίζει ??

Έχεις και άλλες επιλογές πολύ καλύτερες σε αυτά τα λεφτά ! ! !

Το pickup Σου είναι σωστά ρυθμισμένο ? Βάρος,ατνισκάτινγ, υπερκρέμαση κτλ ??

Reaction score
12

έτσι που τα λές όχι!....χμμμμμμμ γενικά όπως τα λές δεν καταλαβαίνω τπτ!χαχαχαχαχα

το βάρος το ρύθμισα ώς εξής: ισορρόπησα την βελόνα-βραχείωνα στον οριζόντιο άξονα και του έδωσα 1.5 βάρος!απο ότι είχα διαβάσει στο manual τόσο έλεγε!αλλά μάλλον μ@λ@κι@ έκανα ε?αλλά δεν έχω ούτε πηδηματάκια , ούτε τρέμουλο ούτε τπτ!

αλλά καλλύτερα πές μου εσύ
Βάρος,ατνισκάτινγ, υπερκρέμαση κτλ ??
ώς πιο ειδικός απο μένα ότι καλύτερο στην ρύθμιση του stanton!
αν θές καλύτερα κανένα pm μην βγαίνουμε εκτός θέματος!:) :) :) :) :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7