επιλογή Av για άνετη οδήγηση

Reaction score
0
Λοιπόν ,έχουμε και λέμε.Μπροστά μόλις αγόρασα DALI SUITE 2.8
και για πίσω έχω JAMO D6SUR
όλα είναι 4 OHM
Exει συζητηθεί το θέμα αυτό χωρίς να καταλήξουμε πουθενα.Ο χώρος μου θα είναι 40 τετραγωνικά περιπου.
Προτίνετε κάποιους ενισχυτές γύρω στα 1000 ευρώ
εγώ είμαι μεταξύ DENON 2805,MARANTZ SR-7500,CAV A8.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
Αν θες video δυνατότητες τότε ο CAV δεν σου κάνει. Ουσιαστικά διαχειρίζετε μόνο το audio σήμα.

Αν θες καλή οδήγηση δες και τους H. Kardon. Η πραγματική ισχύς τους είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που αναφέρει η εταιρία στα χαρακτηριστικά των ενισχυτών.

Γενικώς όμως μην "ψαρώνεις" από τα νούμερα που ανακοινώνουν οι εταιρίες για την ισχύ. Τα περισσότερα είναι υπεραισιόδοξες προβλέψει. Ελάχιστα από αυτά είναι αληθινά...

Reaction score
50
Όπως λέει κι ο Σπύρος, για οδήγηση μόνο ο CAV μια χαρά θα είναι μάλλον (νομίζω μπορείς ν' ακούσεις και τον συνδυασμό CAV-Dali κάπου...). Αν θες και τα λοιπά καλούδια, θα πρότεινα Yamaha 656 (νομίζω έτσι λέγεται το μοντέλο) και τελικός NAD C272 (σύνολο κάτι παραπάνω από 1000). Ή ίσως και ο πιο φτηνός της Yamaha, αλλά δεν ξέρω με τα πίσω τι θα γίνεται...

Reaction score
5
Εγώ έχω μια απορία, ο CAV έχει τις στοιχειώδεις δυνατότητες ρύθμισης πολυκάναλου ήχου?
Γιατί αν θυμάμαι καλά παλιά κάποιος μου είχε πει ότι δεν είχε delay. Ίσως και ρυθμιστικά έντασης για τα κανάλια δεν θυμάμαι καλά.

Τ

ΤΑΣΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΑΚΟΣ

Guest
Η ο συνδυασμος που προτεινεται πιο πανω YAMAHA RXV-657+NAD C272 ή πολυκαναλος ραδιοενισυχτης NAD (Τ753, Τ763).Αρκετες ευκολιες (οχι οσες οι YAMAHA ομως) αλλα....πραγματικη ισχυ.

spylab

Shalom
Moderator
Reaction score
34.544
Γιατι 2805?
Ο 3805 κανει αρκετα κατω απο 1000 και αν τον
βρεις ειναι παραπανω απο αρκετος :wink:

(H τιμη του ειναι πολυ χαμηλη γιατι εχει βγει ο 3806)

Reaction score
0
παιδιά τον συνδιασμό YAMAHA RXV-657+NAD C272 τον έχω σκεφτεί και εγώ αλλά έχω ενδιασμούς για το ταίριασμα όπως και ROTEL 1070+YAMAHA RXV-657.
Nομίζω ότι είναι οι πιο φτηνοί τελικοί που υπαρχουν αλλα ....
Όσο για τον CAV τον συμπαθώ επειδή δεν μαρέσει η AV νοοτροπία.
Τι ακριβώς πρέπει να διαχειριστεί απο VIDEO;
μπορείς να ρυθμίσεις σε small ή large τα πίσω και το κεντρικό αλλά όχι τα main ηχεία!
Οταν νιώθει ψηφιακό σήμα γυρίζει αυτόματα σε surround ήχο .Δεν παρέχει τη δυνατότητα video switching.Σε τι με εμποδίζει αυτό;

Reaction score
0
Όταν ο Denon 3805 ήταν σχετικά καινούργιος, τον άκουσα να οδηγάει ένα ζευγάρι JM Lab Electra. Τα ηχεία αυτά είναι ένα σχετικά εύκολο φορτίο, παρ' όλα αυτά, σε μεχάλες εντάσεις, ο ενισχυτής τα 'φτυσε.

Στο καπάκι τον αλλάξαμε με έναν Harman Kardon (είχε ακριβώς την ίδια τιμή αλλά δεν θυμάμαι το μοντέλο). Όχι μόνο δεν μάσησε αλλά ο ήχος έγινε πιο καθαρός, πιο δυναμικός και - το κυριώτερο - πιο φυσικός. Από πλευρά ήχου, η διαφορά ήταν ξεκάθαρη, σαν να περνάς σε τελείως διαφορετική κατηγορία τιμής.

Αν ο ήχος σε ενδιαφέρει περισσότερο, μην πάρεις ο,τιδήποτε πριν ακούσεις τους Harman Kardon.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol