επιλογή TV (κυριως για τηλεοπτικό σήμα)

Reaction score
50
Σκέφτομαι στους επόμενους 1-2 μήνες να αγοράσω μια TV η οποία θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για θέαση τηλεοπτικού προγράμματος, κανά παιδικό DVD και ντοκυμοντέρ για την μικρή.
Συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη για υψηλή ανάλυση και υπερ-επιδόσεις αλλά κυρίως η ανάγκη για καλή εικόνα στα ........ άθλια τηλεοπτικά μας κανάλια (υπάρχει και προβολέας που καλύπτει τις home cinema ανάγκες).

Η διάσταση είναι ενα μικρό παζλ γιατί το χειμώνα η απόσταση θέασης είναι τα 3μ ενώ το καλοκαίρι τα 5μ λόγω αλλαγών στο σαλόνι. Φαντάζομαι οτι 32" είναι ΟΚ. Τι λέτε;

Μιας και η αγορά δεν πρόκειται να γίνει άμεσα δεν με ενδιαφέρει τόσο να μου προτείνετε συγκεκριμένα μοντέλα αλλά κυρίως γενικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να κοιτάξω.

NLS

Reaction score
1
θα έλεγα ότι 37 και πάνω θα ήταν καλύτερα και πιο ξεκούραστα (μια και δεν υπάρχουν πια θέματα ακτινοβολίας)

βρες κάτι οικονομικό, μην πάρεις πλάσμα

Reaction score
0
Με βαση τις αναγκες σου θα σου προτεινα να πας σε CRT αν δεν εχεις προβλημα με τον ογκο της. Καλυτερη εικονα σε τηλεοπτικο σημα δε προκειται να βρεις, και η τιμη θα ειναι και αυτη δελεαστικη. Αποκει και περα αναλογα τι σε ενδιαφερει πιο πολυ (τηλεοραση ή DVD) διαλεγεις 29αρα 4:3 , ή 32αρα 16:9. Δε νομιζω να χρειαστεις παραπανω μιας και λες οτι εχεις προβολεα που καλυπτει το θεμα του μεγεθους οταν υπαρχει αναγκη...

ΥΓ: Αναλογα ποσο σε ενδιαφερουν και τα ψηφιακα καναλια της ΕΡΤ, αλλα και σε τι βαθος χρονου θες να κρατησεις την τηλεοραση (γιατι σε καποια χρονια μονο ψηφιακα θα εχουμε, νομιζω το 2009 ειναι το οριο που εχει τεθει απο ΕΕ) ισως συμφερει η 32" widescreen και ας μη βλεπεις τοσο καλα τα 4:3 σημερινα καναλια.

Reaction score
50
Δεν θα ήθελα CRT λόγο όγκου. Και εγώ όσες LCD έχω δει, είναι πολύ πίσω ακόμα και από την παλιά μου 21" CRT, αλλά 29άρα δεν χωράει με τίποτα :(

Τα ψηφιακά τα βλέπω προς το παρόν με εξωτερικό δέκτη και ειμαι ΟΚ (αν και δεν παίζουν ακόμα πρόγραμμα της προκοπής), αν βέβαια έχει η ενσωματωμένο ακόμα καλύτερα

Χθες χάζεψα μερικές 32"LCD οι οποίες από τι είδα κινούνται στα ±1000.
Τι γνώμη έχετε για την LG LC2R με 950Ε ;
Για προτείνετε κάποιο μοντέλο με σχετική τιμή και χαρακτηριστικά

Reaction score
50
λύστε μου αν μπορείτε και την απορία (βλ ασχετοσύνη :D )

γιατί οι LCD έχουν αναλύσεις άσχετες με τους προβολείς
πχ LCD 1024x768, pj: 1280x576
LCD 1366x768, pj: 1280x720

το κάδρο θα γεμίζει σε 16/9 στην 32" ή 37" LCD;

NLS

Reaction score
1
δεν είναι άσχετες

πχ. για τα 4 συγκεκριμένα που αναφέρεις

1280x576 = φαρδί κάδρο βασισμένο στο απλό PAL
1280x720 = πραγματικό 16:9 κάδρο HD (720 όχι trueHD 1080)
1366x768 = επίσης πραγματικό 16:9 κάδρο HD αλλά μεγαλύτερο... φαίνεται τους είχε βολέψει αυτή η ανάλυση στην κατασκευή panels... θα το βλέπεις όλο και λιγότερο όσο περνάει ο καιρός
1024x768 = XGA 4:3 ανάλυση για λόγους συμβατότητας σύνδεσης με PC, στην πραγματικότητα το panel ΔΕΝ είναι σε αυτή την ανάλυση (και βγάζει και άλλες)

βλακείες με τις αναλύσεις θα βρεις μόνο στα plasma όπου τυπικά θα βρεις 4:3 ή και 1:1 αναλύσεις που όμως προβάλονται σε 16:9 επιφάνεια (duuuuuuh! που θα έλεγε και Simpson)

Reaction score
0
Αφου δεν υπαρχει χωρος, τοτε μια 32αρα LCD στο χιλιαρικο και κατω ειναι η καλυτερη λυση νομιζω.....σαν την LG που αναφερεις...
Ψιλοαμαρτια βεβαια που θα κανεις συμβιβασμο στην ποιοτητα σε σχεση με CRT και θα δωσεις και τα διπλα λεφτα, αλλα τι να κανεις αμα δε χωραει.....μονοδρομος :(

Για τις αναλυσεις πολυ καλα τα ειπε ο NLS, με εξαιρεση καποιες πλασμα με ακυρες αναλυσεις σε ακυρα καδρα, στις LCD ειναι οτι συμφερει τον κατασκευαστη πανελ. Δυστυχως για καποιο λογο πανελς με true 720p (1280x720) παραχθηκαν πολυ λιγα σε 27" που μπορεις να τα βρεις σε παλιοτερα μοντελα, τωρα δε νομιζω να κυκλοφορουν ακομα. Και οι κατασκευαστες πανελ προτιμησαν το 1366x768 για αγνωστο λογο....οποτε μονο αυτην την αναλυση θα βλεπεις σε πανελς 26" και πανω, μεχρι τις 37" που αρχιζουν και καποια με 1920x1080...

PS: Corrected :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.193
Members
38.302
Νεότερο μέλος
giannisx4