επιλογη τηλεορασης

Reaction score
37
καλησπερα ,θα αλλαξω την τηλεοραση μου που ειναι η sharp lc-46xl1e kai σκεφτομαι να προτιμησω παλι sharp και συγκεκριμενα την lc-60le752e επειδη εμεινα ικανοποιημενος απο την sharp...ομως με ταβανι τα 2000ευρω τιποτα δεν ειναι σιγουρο γιαυτο ζηταω την βοηθεια σας...εως 2000 ευρω σε 60 ιντσες οχι πλασμα τι θα προτεινατε ?

Reaction score
37
Απάντηση: επιλογη τηλεορασης

ειλικρινα νικο δεν ξερω νομιζω οτι δεν θα παιζει τοσο καλα ,εχω βολευτει και με την lcd kai απλα θελω κατι καλυτερο και μεγαλυτερο ...

Reaction score
6.516

ενω οι παντες λενε οτι οι νεες πλασμα ειναι καλυτερες απο τις λεντ στα πολυκαταστηματα συγκριτικα και μαλιστα στα σαν δεκτες παιζουν χαλια γιατι αυτο?

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.153
Γιατί οι led είναι πολύ πιο φωτεινές. Αυτό τις κάνει πιο εντυπωσιακές σε συνθήκες υψηλού περιβάλλοντος φωτισμού. Άσε που στα ράφια είναι όλες ρυθμισμένες σε κάποιο dynamic mode με τα χρώματα τούμπανο και τα λευκά καμμένα. Είναι λογικό το μάτι να εντυπωσιάζεται. Το μάτι όμως συνηθίζει κι εύκολα.
Σε νορμάλ συνθήκες φωτισμού λοιπόν, μια καλή plasma μπορεί να δείξει τις καλύτερες επιδόσεις της σε μαύρο κι αντίθεση, χωρίς να παρουσιάζει προβλήματα clouding, όπως οι led, καθώς είναι σε θέση να ελέγχει κάθε pixel της κι όχι να χωρίζει το panel της σε ζώνες.
Είναι πιο κινηματογραφικές οι πλάσμα κι απλά με χαμηλωμένα τα φώτα δεν έχουν για την ώρα αντίπαλο.
Το κριτήριο αγοράς για μένα είναι οι συνθήκες θέασης, αν κι εκεί μπορεί να σου φτιάξει ο μάστορας ένα isf day mode και να μη ζηλεύεις τίποτα απ' τις led.
Δεν παραγνωρίζω ότι και οι plasma έχουν θέματα (πχ dfc, image retention κλπ)

Reaction score
37
Απάντηση: Re: επιλογη τηλεορασης

ωραιοτατα ως εδω !πειτε ομως και κανα μοντελο και πλασμα για να ξεκινησω την ερευνα μου απο αυριο !!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.153
Re: Απάντηση: Re: επιλογη τηλεορασης

ωραιοτατα ως εδω !πειτε ομως και κανα μοντελο και πλασμα για να ξεκινησω την ερευνα μου απο αυριο !!
Panasonic 55vt60, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Reaction score
6.516
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: επιλογη τηλεορασης

τα ελαττωματα ποια ειναι των πλασμα ? (περαν της καταναλωσης, στα απλα ελληνικα :cautious:)ισως να ειναι σημαντικοτερα των προτερηματων τους για καποιους και ισως ο λογος που οι περισσοτερες εταιριες οπως και τα μοντελα τους ειναι πανω στη λεντ τεχνολογια.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.153
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: επιλογη τηλεορασης

τα ελαττωματα ποια ειναι των πλασμα ? (περαν της καταναλωσης, στα απλα ελληνικα :cautious:)ισως να ειναι σημαντικοτερα των προτερηματων τους για καποιους και ισως ο λογος που οι περισσοτερες εταιριες οπως και τα μοντελα τους ειναι πανω στη λεντ τεχνολογια.
Ασφαλώς για κάποιους τα ελαττώματα τους αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα αγοράς. Αν και τα περισσότερα έχουν σχεδόν εξαλειφθεί με τα χρόνια. Έχουμε και λέμε:

- Κατανάλωση. Είναι ενεργοβόρες οι plasma.
- Image retention. Στις πρώτες γενιές το λέγαμε burn in, γιατί άφηνε μόνιμο αποτύπωμα στο panel. Πλέον το φαινόμενο σπανίζει, αλλά υπάρχει περίπτωση να δούμε χαραγμένο για κάποια δευτερόλεπτα ή λεπτά το logo κάποιου καναλιού για παράδειγμα.
-Phosphor trails. Ίχνη διάφορων χρωμάτων σε λευκά κινούμενα αντικείμενα.
-Dfc. Dynamic false Contouring. Σπανίζει κι έχει την τάση να δίνει μια αφύσικη (pastel) χρωματική υφή κυρίως σε επιδερμίδες, πράγματα κλπ. Κάτι σαν banding.
-Τέλος πολλές πλάσμα έχουν κάποια θεματάκια στα 50hz κατά το πανάρισμα της κάμερας. Θυμάμαι στην vt20, όταν έβλεπα ποδόσφαιρο, την μπάλα να αφήνει πολλαπλά images στο panel καθώς περνάει απ' το κέντρο της οθόνης.
-Θέλει στρώσιμο ο φώσφορος για να ωριμάσει. Συνιστάται τις πρώτες ώρες ειδικό υλικό και προσοχή.

Αυτά μου έρχονται για αρχή. Ακούγονται πολλά, ίσως να είναι. Τα περισσότερα έχουν εξαλειφθεί. Κάποια υπάρχουν. Όπως και να έχει δεν αλλάζει το γεγονός πως οι plasma είναι οι καλύτερες τηλεοράσεις. Απ' την kuro ως τις καινούριες panasonic, οι plasma βρίσκονται στην κορυφή κατά γενική παραδοχή.

Reaction score
6.516
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: επιλογη τηλεορασης

Τα υπερ τους ειναι μονο σε blue ray προβολες η στις τηλεοπτικες δεν..?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.843
Αν σ' αρέσει το φυσικό και όχι το εντυπωσιακό και στα τηλεοπτικά είναι καλύτερες οι πλάσμα.

Με φώτα καθρεφτίζουν βέβαια, πολύ σημαντικό ελάττωμα.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.153
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: επιλογη τηλεορασης

Τα υπερ τους ειναι μονο σε blue ray προβολες η στις τηλεοπτικες δεν..?
Προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα τα λεφτά που έριξα σε plasma να τα δώσω για led, αν θεωρούσα ότι ταιριάζει περισσότερο στα γούστα μου. Εννοείται πως δεν πρέπει να κολλάμε στις τεχνολογίες. Το τηλεοπτικό που είδα στην kuro λοιπόν με άφησε με ανοιχτό το στόμα...κι ας έχει ελεεινή κίνηση η συγκεκριμένη tv. Εξίσου εντυπωσιασμένος είμαι και με την vt60, αλλά αυτά είναι γούστα.

Reaction score
6.516
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: επιλογη τηλεορασης

καταλαβαινω απολυτα τι εννοειτε και αυτο το εχω δει ορατο(στα πολυκαταστηματα) μονο σε εκπομπες ειδικων επιλεγμενων dvd των εταιριων, στα δε τηλεοπτικα θαμπες και αχρωμες , και δε νομιζω οτι καθοντε και σκαλιζουν τις τηλεορασεις απλα τις βαζουν με τι ιδιες συνθηκες να παιζουν με τις εργοστασιακες ρυθμισεις φανταζομαι, μη μου πειτε τωρα αυτα που ελεγε η θανου οταν εχανε στους αγωνες οτι εφτεγε ο αερας κλπ λες και φυσαγε μονο στο δικο της διαδρομο:laugh:...
Και ερχεται να συμπηρωσει την αποριαμου το γιατι οι εταιριες δεν βγαζουν 90% πλασμα και 10% αλλα το αναποδο?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
76.843
Κερδίζουν λιγότερα απο τις πλάσμα αφού είναι φθηνότερες.

Οι LCD λάμπουν περισσότερο, σαν χάντρες στους ιθαγενείς τις πουλάνε. :biggrin:

Reaction score
6.516

κιομως το μεγαλυτερο κερδος το εχει απο μια τσιχλα ενας περιπτερας η ακομη και απο ενα μικρο μπουκαλακι νερο

Reaction score
1.815

Oι τηλεοράσεις τεχνολογίας plasma, είναι καθαρά για κινηματογραφική χρήση σε ιδανικό περιβάλλον φωτισμού και με ακόμη πιο ιδανικό "υλικό" θέασης.

Σε τηλεοπτικό πρόγραμμα απλά ΔΕΝ παίζουν! Τέλος! (σιγά μην έπαιζαν με τέτοιο υλικό που μας σερβίρουν οι σταθμοί!)
Σε ταινία με μέσο αναπαραγωγής το Blu-Ray, είναι απλά ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ! Τέλος!
Φωτισμός δωματίου? Απλά ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ! Χαλάει την απαλαυστική της εικόνα και τη δείχνει ξεπλυμένη! Τέλος!

Πλάσμα πάνω από χιλιάρικο?? Μα γιατί? Άρ γιου κρέηζι??
Απλά δεν έχει νόημα... Τέλος!:tongue:

http://www.skroutz.gr/s/3238348/LG-60PN6500.html?from=autocomplete&keyphrase=60pn6500

Reaction score
37

ωραιαααα θα πειτε και καμμια lcd led μεχρι 60 ιντσες εως 2000 ευρω να παω αυριο να ριξω τη ματια μου ...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.172
Members
38.300
Νεότερο μέλος
icaris