ηχεία για ενισχυτή Rotel?

Reaction score
0
Ολόφρεσκος στο forum, σας χαιρετώ και σας θαυμάζω για την αφοσίωση σας στον ποιοτικό ήχο.

Η κατάστασή μου έχει ως εξής:
Χαμένος για έτη στην ευκολία των mp3, αντιμετωπίζω μια ευχάριστη πρόκληση. Μόλις χθες έλαβα σαν δώρο έναν όμορφο Rotel RA-04 (όχι ότι κατέχω το κατά πόσο θεωρείται καλός ενισχυτής). Η επόμενη μου κίνηση ήταν να ενεργοποιήσω το σχετικά παλιό πικάπ της stanton και να καθαρίσω τα αρκετά βινύλια που είχα από παλιά. Το "μικρόβιο" δεν θέλει και πολύ για να μου ξανακολήσει, θέλει όμως σίγουρα ηχεία για να μπορέσει να εξελιχθεί. Δεδομένου του ότι αγορά καινούριου πλατώ προγραμματίζω για την περίοδο των γιορτών, θα ήθελα να με συμβουλεύσετε αρχικά για το τι ηχεία ταιριάζουν στο συγκεκριμένο ενισχυτή και τη χρήση για την οποία (αρχικά έστω) τον προορίζω.
Σημειώνω (αν και είναι αρκετά προφανές) ότι γνωρίζω από ελάχιστα έως καθόλου το χώρο του ήχου στο επίπεδο με τα οποία καταπιάνεστε, οπότε οποιαδήποτε αναλυτική σχετικά εξήγηση θα λειτουργήσει για μένα και σαν "σχολείο".

Τέλος, σημειώνω ότι το ποσό που δύναμαι να καταθέσω είναι ανάλογο της κρίσης που χτυπά την πόρτα της παγκόσμιας οικονομίας. O tempora, o mores.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και φυσικά...καλώς σας βρήκα!

Reaction score
0
Καλωσήρθες!

Δεν γνωρίζω πολλά περισσότερα από εσένα αλλά νομίζω θα βοηθούσε τους συνφορουμίτες να σε συμβουλεύσουν, αν έδινες πληροφορίες σχετικά με:
- χώρο ακρόασης
- μουσικές προτιμήσεις
- διαθέσιμο budget

Καλή αναζήτηση!

Reaction score
0
Απάντηση: ηχεία για ενισχυτή Rotel?

Ο χώρος ακρόασης είναι ένα τυπικό μικροαστικό σαλόνι, γύρω στα 10-12 τετραγωνικά μέτρα.
Τα βινύλια που έχω είναι κυρίως από το χώρο της electronica και της jazz/newjazz.
Όσο για τον προϋπολογισμό, έχω ένα φίλο που μου λέει "βαρέθηκα να σε βλέπω να αγοράζεις οτιδήποτε έχει 300 ευρώ". Αντε και κάτι παραπάνω, προσθέτω εγώ.

Reaction score
0
Διαπιστώνω ότι έχουμε σχεδόν ίδιο χώρο-ακούσματα-budget.
Θεωρώ μάλλον μονόδρομο την λύση ηχείου βάσεως για τον μικρό μας χώρο (χωρίς αυτό να είναι απόλυτο).
Η δική μου πρόταση είναι τα Focal 706V, θα τα βρεις στα καταστήματα γύρω στα 350 ευρώ. Σε αυτά έχω καταλήξει και για την περίπτωσή μου. Μπάσο άκρως ικανοποιητικό για τον χώρο μας και περιγραφικότατο, εντυπωσιακές μεσαίες (άκουσέ τα π.χ. με Diana Krall και θα με θυμηθείς) και ψηλές καθαρές αλλά όχι σκληρές ή τσιριχτές. Με 90db ευαισθησία είναι και "βολικά" για τον Rotel RA-04.
Πάντως σου προτείνω να ακούσεις όσα περισσότερα ηχεία μπορείς πριν καταλήξεις σε κάποιο, και οι ακροάσεις να γίνονται με δικά σου cd 1ον) για να τα τεστάρεις με την μουσική που αγαπάς και 2ον) για να έχεις κοινό σημείο αναφοράς για τις συγκρίσεις σου

Αυτά προς το παρόν!

ΥΓ: Προς διαχειριστές: Μήπως να μεταφερθεί το θέμα στην κατηγορία "ΗΧΕΙΑ", για να βοηθηθεί καλύτερα ο φίλος μας?

Reaction score
7.069

Ακουσε τα B&W 686, 685 ,ματσαρουν πολυ καλα με τους rotel μιας και οι δυο εταιρειες εχουν αμεση συνεργασια.

Το ιδιο εκανε και ο φιλος πιο κατω.....

http://www.youtube.com/watch?v=G8VXi4TVTaI

Reaction score
6
Επειδή βλέπω τα Watt του ROTEL να είναι 40, θα σου προτείνω δαπέδου με καλή ευαισθησία.

http://www.tannoy-speakers.com/s.php?product=281

Έχει δοκιμαστεί άπειρες φορές σε στερεοφωνικό marantz των 40 watt και έχει ανταπεξέλθει σε πάρτυ με μεγάλες εντάσεις (91dB ευαισθησία) και φυσικά το μπάσο δεν έχει σχέση με κανένα ηχείο βάσης.

550 ευρά και πιο κάτω αν ψάξεις στα καταστήματα.

Reaction score
0

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το χρόνο και τις προτάσεις σας.

Απ' όλα αυτά που έψαξα και με βάση τις τιμές τους, για την ώρα συγκλίνω περισσότερο προς τα b&w και τα kef iq3.

Μόλις τα ακούσω θα ενημερώσω για τις εντυπώσεις.

Ευχαριστώ και πάλι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88